در استان کهگیلویه بویر احمد گرچه شواهد در سالهای اخیر حکایت از موفقیت چشمگیر زنان و دختران در عرصه تحصیلات عالی و کسب دانش علمی است اما بروز توانمندیها و شکوفایی شخصیتی زنان در عرصه های بالاتر مانند تصمیم گیری و مناصب مدیریتی به دلیل عدم عزم جدی مدیریت کلان استان همچنان تحقق نیافته و این موضوع مورد غفلت تاریخی واقع شده است
صدای جنوب:
انتصاب رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی در استان، نقطه امیدی در حوزه سلامت محسوب میشود،این تصمیم همراه با انتصاب زنان در سمتهای کلیدی، نه تنها نمادی از شایستهسالاری است، بلکه باعث تقویت خودباوری و انگیزه زنان استان نیز شده است.
در دنیای امروز، با توجه به تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، نقش زنان در تمام عرصهها بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. از آنجایی که زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند، مشارکت آنان در تصمیمگیریها و مدیریتهای اجرایی نه تنها یک حق قانونی و اخلاقی است، بلکه به عنوان یک عامل کلیدی در توسعه پایدار و پیشرفت محسوب میشود.
در استان کهگیلویه بویر احمد گرچه شواهد در سالهای اخیر حکایت از موفقیت چشمگیر زنان و دختران در عرصه تحصیلات عالی و کسب دانش علمی است اما بروز توانمندیها و شکوفایی شخصیتی زنان در عرصه های بالاتر مانند تصمیم گیری و مناصب مدیریتی به دلیل عدم عزم جدی مدیریت کلان استان همچنان تحقق نیافته و این موضوع مورد غفلت تاریخی واقع شده است ؛بنابراین ادامه روند برای چهره ی مدیریت استان که غالب مردانه است یک مسئله محسوب می شود که نه تنها منجر به هدررفت هزینهها و منابع صرف در آموزش زنان بلکه به معنای از دست دادن فرصت های بالقوه برای توسعه ضرور استان در عرصه فرهنگی و اجتماعی بصورت جدی است
گرچه با توجه به کثرت جمعیت زنان کارمند در استان اما سهم آنان از مناصب مدیریتی و جایگاههای اثرگذار در دولت های پیشین بسیار کم و ناکافی و همواره مقطعی و کوتاه بوده است؛ به استثنای مناصبی که به نام زنان مهر خورده و از قدرت اثرگذاری کمی برخوردار است ؛در رابطه با انتصاب زنان باتوجه به ملاک شایستگی , عامل تعیین کنندهای در گزینشها نبوده و باعث گردیده به حضور زنان در سطح معاونت و مسئول واحد سازمانی اکتفا شود همچنین در سطوح مختلف نیز جز انتصابات ادارات ستادی استانداری اتفاقی امیدوارانه در سطح ادارات کل و شورای اداری شهرستان ها صورت نگرفت
حال که در فضای دولت چهاردهم زنان اعتماد بنفس و امید بیشتری برای گام نهادن به عرصه اجتماعی و مدیریتی پیدا کرده اند و دولت تلاش می کند تا با انتصاب زنان در سمتهای مدیریتی، نقش آنان را در تصمیمگیریهای کلان تقویت کند ؛وقت آنست که مدیریت کلان استان به تبعیت, با طراحی یک برنامه عملی در راستای این مهم تحول آفرینی کند و تغییرات مثبتی را برای تداوم مسیر پایه ریزی و اطمینان حاصل کند که استان در مسیر توسعه و پیشرفت همسو با برنامههای دولت حرکت میکند؛این اقدام نه تنها باعث همافزایی خواهد شد، بلکه الگویی برای سایر استانها نیز خواهد بود.
انتصاب رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی در استان، نقطه امیدی در حوزه سلامت محسوب میشود، چرا که فرصتی برای بهبود خدمات بهداشتی و آموزشی فراهم کرده است. این تصمیم، همراه با انتصاب زنان در سمتهای کلیدی، نه تنها نمادی از شایستهسالاری است، بلکه باعث تقویت خودباوری و انگیزه زنان استان نیز شده است.
زنان استان این رویکرد را تحسین میکنند، چرا که با دیدن نمونههایی از موفقیت و توانمندی، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و حضور خود را در عرصههای مختلف پررنگتر میبینند. این اقدامات میتوانند پایهگذار تحولات عمیق و پایدار در استان باشند.
بر این اساس انتخاب مدیران زن نه تنها گامی در جهت عدالت جنسیتی است، بلکه فرصتی برای بهرهگیری از توانمندیها و دیدگاههای نوآورانه آنان در مسیر توسعه استان محسوب میشود.
مدیریت زنان در استان نباید صرفاً به حضوری مقطعی، نمادین یا ویترینی محدود شود؛ بلکه باید به صورت مؤثر و با توجه به اهداف توسعهای استان پیگیری شود. امید است که این رویکرد، الگویی برای آیندهای روشنتر و جامعهای متعادلتر باشد.