رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴ هجری شمسی، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نام نهادند.
صدای جنوب:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴ هجری شمسی، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نام نهادند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مُقَلّبَ القُلوبِ و الاَبصار، یا مُدَبّرَ اللیلِ وَ النَّهار، یا مُحوّل الحَولِ و الاَحوال، حَوّل حالَنا اِلی اَحسَنِ الحال.(۱)
آغاز سال نو با شبهای قدر و ایّام شهادت امیر مؤمنان (صلوات الله و سلامه علیه) همراه است. امیدواریم برکات این شبها و توجّهات مولیالمتّقین (علیه الصّلاه و السّلام) در طول سال شامل حال مردم عزیز ما، ملّت ما، کشور ما و همهی کسانی که سال نویشان با نوروز آغاز میشود قرار بگیرد.
سال ۱۴۰۳ سال پُرماجرایی بود. حوادثی که در این سال پیدرپی اتّفاق افتاد، شبیه حوادث سال ۱۳۶۰ و دارای سختیها و مشقّتهایی برای مردم عزیز ما بود. در اوایل سال، شهادت رئیسجمهور محبوب ملّت ایران، مرحوم آقای رئیسی (رحمه الله علیه) اتّفاق افتاد. قبل از آن، شهادت تعدادی از مستشاران ما در دمشق اتّفاق افتاد. بعد از آن، حوادث گوناگونی در تهران و بعد در لبنان اتّفاق افتاد، عناصر ارزشمندی را ملّت ایران و امّت اسلامی از دست دادند. اینها حوادث تلخی بود که اتّفاق افتاد. علاوهی بر این، در طول سال و بخصوص در بخش دوّم سال، مشکلات اقتصادی بر مردم فشار آورد، سختیهای معیشت برای مردم مشکلاتی درست میکرد. این سختیها در طول امسال وجود داشت؛ لکن متقابلاً یک پدیدهی عظیم و عجیبی وجود پیدا کرد، و آن نشان دادن قوّت ارادهی ملّت ایران و روحیهی معنوی ملّت ایران و اتّحاد ملّت ایران و آمادگیهای سطح بالای ملّت ایران بود. اوّلاً در برابر حادثهای مثل فقدان رئیسجمهور، بدرقهی عظیمی که مردم کردند، شعارهایی که مردم دادند، روحیهی بالایی که از خودشان نشان دادند، نشان داد که این مصیبت اگرچه سنگین بود امّا نتوانست ملّت ایران را دچار احساس ضعف بکند. بعد هم با سرعت در طول مدّت مقرّر قانونی توانستند انتخابات برگزار کنند و رئیسجمهور جدید را انتخاب بکنند و دولت را تشکیل بدهند و کار مدیریّت کشور را از حالت خلأ بیرون بیاورند. اینها خیلی حائز اهمّیّت است و این نشاندهندهی روحیهی بالا و تواناییهای بالا و قوّت معنوی ملّت ایران است. خدا را باید بر این سپاس گفت.
علاوهی بر اینها در این حوادث ماههای اخیر که عدّهی زیادی از برادران ما در لبنان ــ برادران دینی ما و لبنانی ما ــ دچار مشکلاتی شدند، ملّت ایران توانستند با سعهی صدر به آنها کمک برسانند. این حادثهای که در این زمینه اتّفاق افتاد، یعنی سیل کمکهای مردم به شکل عجیب به سمت برادران لبنانی و فلسطینی خودشان، یکی از وقایع ماندگار و فراموشنشدنی تاریخ کشور ما است. طلاهایی که خانمهای ما، بانوان ما با سخاوت از خودشان جدا کردند و در این راه دادند و کمکهایی که مردم ما، مردان ما انجام دادند، اینها مسائل مهمّی است. این نشاندهندهی قوّت ارادهی ملّت و عزم راسخ ملّت است. این روحیه، این حضور، این آمادگی، این قوّت معنوی برای آیندهی کشور و همیشهی زندگی ایران عزیز ما یک سرمایه است. از این سرمایه انشاءالله کشور حدّاکثر استفاده را خواهد کرد و خدای متعال هم تفضّلاتش را بر ملّت ادامه خواهد داد.
در سال گذشته ما شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را مطرح کردیم(۲) که این برای کشور لازم بود بلکه به یک معنا حیاتی بود. حوادث گوناگون سال ۱۴۰۳ مانع از آن شد که این شعار به تمام معنا تحقّق پیدا بکند. البتّه تلاشهای خوبی انجام گرفت؛ هم دولت، هم مردم، بخش خصوصی، سرمایهگذاران، کارآفرینندگان، اینها توانستند کارهای خوبی را انجام بدهند لکن آنچه اتّفاق افتاد با آنچه مورد انتظار بود فاصله داشت. بنابراین امسال هم مسئلهی عمدهی ما مسئلهی اقتصاد است. آنچه را که من به عنوان توقّع از دولت محترم، مسئولان محترم و مردم عزیزمان امسال مطرح میکنم، باز یک مسئلهی اقتصادی است. این مسئلهی اقتصادی ما شعار امسال هم خواهد بود و آن، مربوط به سرمایهگذاری در اقتصاد است.
یکی از مسائل مهمّ اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد. البتّه سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد ــ و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند ــ لکن در آن جایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند در این میدان وارد بشود؛ نه به عنوان رقابت با مردم، بلکه به عنوان جایگزین مردم؛ آنجایی که مردم نمیآیند، دولت وارد میدان بشود و سرمایهگذاری کند. به هر حال سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است. اصلاح معیشت مردم برنامهریزی میخواهد لکن این برنامهریزی بدون مقدّماتی از این قبیل امکانپذیر نیست. بایستی حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزهی فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدّی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهم کردن زمینهها است، برداشتن موانع تولید است؛ کار مردم هم این است که سرمایههای خُرد و سرمایههای بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند. اگر سرمایه در راه تولید به کار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا، خرید ارز و امثال اینها نخواهد رفت، و کارهای مضر، دیگر انجام نخواهد گرفت. بانک مرکزی میتواند در این زمینه نقش ایفا کند، دولت هم نقشهای مؤثّر فراوانی را میتواند به وجود بیاورد. بنابراین شعار امسال «سرمایهگذاری برای تولید» است که این انشاءالله مایهی گشایشی برای معیشت مردم خواهد شد و برنامهریزی دولت با مشارکت مردم، در کنار یکدیگر انشاءالله مشکل را برطرف خواهد کرد.
یک اشارهای هم بکنم به این حوادث این چند روز اخیر. حملهی مجدّد رژیم غاصب صهیونیستی به غزّه یک جنایت بسیار بزرگ و فاجعهآفرین است. امّت اسلامی یکپارچه باید در مقابل این بِایستند. اختلافات خودشان در مسائل گوناگون را کنار بگذارند. این مسئله، مسئلهی امّت اسلامی است. علاوهی بر اینها همهی آزادگان عالم، در خود آمریکا، در کشورهای غربی و اروپایی و کشورهای دیگر، مردم به طور جد مقابله کنند با این حرکت خائنانه و فاجعهآمیزی که اینها دارند انجام میدهند. باز هم کودکان کشته میشوند، خانهها ویران میشود، مردم آواره میشوند و جلوی این فاجعه را مردم بایست بگیرند. البتّه آمریکا هم در مسئولیّت این فاجعه شریک است. کسانی که اهل نظر سیاسی هستند در دنیا، تشخیص همهشان این است که این کار با اشارهی آمریکا یا لااقل با موافقت آمریکا و چراغ سبز آمریکا انجام گرفته. بنابراین آمریکا هم شریک در این جنایت است. حوادث یمن هم همینجور؛ این حملهی به مردم یمن، به غیرنظامیان یمنی هم یک جنایت است که بایستی حتماً جلوی آن گرفته بشود.
امیدواریم خداوند متعال برای امّت اسلامی در این سال نو، خیر و صلاح و پیروزی را مقدّر فرموده باشد و ملّت ایران هم بتوانند سالی را که اکنون شروع میشود، با خرسندی، با رضایت، با اتّحاد کامل و با موفّقیّت انشاءالله آغاز کنند و پیش ببرند تا آخر سال.
امیدوارم قلب مقدّس ولیّعصر (ارواحنا فداه) و روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح طیّبهی شهدا از ما راضی و خشنود باشند.
****
رهبر انقلاب پیام نوروزی خود را در کجا ضبط کردند؟!
ماجرای قاب عکس در پیام نوروزی چیست؟!
روزپلاس نوشت: پیام نوروزی رهبر انقلاب در مکانی جدید برای مخاطبان ضبط شد؛ با جستجوی تصاویر میتوان فهمید این مکان دفتر رهبر انقلاب است که پیش از این تصاویر ملاقاتهای متعددی از ایشان در این دفتر منتشر شده است.
در این دفتر و روی کتابخانهای، ۲ تابلو خودنمایی میکنند، اولین تصویر از حضرت امام خمینی است و تصویر دیگر که کمی ناواضح است تصویری از مرحوم آیتالله العظمی سید عبدالحسین لاری است، ایشان همان شخصی است که وقتی انگلیس در بوشهر نیرو پیاده کرد، اعلام جهاد دادند.
رهبر انقلاب درباره این عالم بزرگ در سالهای ۷۰ و ۸۷ فرمودهاند:
مردم نمیدانند که وقتی انگلیسیها در بوشهر نیرو پیاده کردند، مرحوم آیتاللهالعظمی سیّد عبدالحسین لاری اعلام جهاد داد و مردم را مسلح کرد و خودش نیز مسلح شد و پیشاپیش مردم حرکت کرد.
آن روزی که مسئله آزادیخواهی و مبارزه با استبداد در کمتر نقطهای از کشور مطرح بود، در این منطقه به برکت روحانیتِ این مجتهد بزرگ و آگاه، مسئله مبارزه با استبداد برای مردم مطرح شد.
*****
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامهای نوروزی خود طی ۱۵ سال اخیر، بهطور مداوم بر اهمیت اقتصاد، تولید ملی و حمایت از کسبوکارهای داخلی تأکید کردهاند.
نوروز سال ۶۹» نخستین بهاری بود که با پیام نوروزی حضرت آیت الله خامنه ای رهبری جدید نظام جمهوری اسلامی بعد از امام خمینی (ره) آغاز شد. از همان سال تا امروز که وارد سال ۱۴۰۴ می شویم رهبر انقلاب هر ساله راهبرد و مسیر حرکتی مسئولان و ملت در سال پیش رو را در قالب پیام نوروزی و همزمان با آن از سال ۱۳۸۰ با مشخص کردن یک شعار سال روشن کرده اند.
نگاهی به پیام های نوروزی رهبر انقلاب حکایت از آن دارد که معظم له از مقاطعی خاص تاکیدی ویژه بر مسائل و مباحث اقتصادی در پیام های خود داشته اند، متناظر با آن نیز نامگذاری سال ها رنگ و بوی اقتصادی به خود گرفته است
«اقتصاد و تولید ملی» ردپایی محسوس در پیام های رهبری دارد و ایشان بارها و بارها بر رشد تولید، اشتغال زایی، حمایت از تولید و کالای ایرانی و اقتصاد مقاومتی تاکید کرده اند.
«مدیریت جهادی و انسجام ملی» نیز در پیام های رهبری تاکید شده اند تا نقش مردم و مسئولان در پیشبرد اهداف اقتصادی روشن و تبیین شود.
رهبر انقلاب طی سال های اخیر بارها از «دانش بنیان ها» حمایت کرده و بر نقش آنها در رشد تولید و حل برخی مشکلات اقتصادی تاکید داشته اند.
نامگذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» را باید با در چارچوب همین نگاه رهبری دنبال کرد.
.