پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 31 فروردین 1398 ساعت 12:01:: شناسه خبر: 54901

پای یک زن در میان است؛

رتبه دوم کهگیلویه وبویراحمد در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و رونق کسب و کار در سال ۹۷

این مهم بیش از آنکه از حیث اقتصادی و جایگاه سازمانی و اداری برای استان و پروانه نیک مرام به عنوان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی حائز اهمیت باشد برای مجموعه دولت و استاندار کهگیلویه و بویراحمد که به یک زن اعتماد کرد و پاسخ درخوری از این اعتماد نیز دریافت کرد ، اهمیتی دوچندان پیدا کرد.

پایگاه خبری صدای جنوب:

 پروانه نیک مرام نخستین زن در تاریخ وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی است که به سمت مدیرکلی تعیین شده است ،او در نخستین تجربه مدیریتی با حمایت دولت و مجموعه مدیریتی کهگیلویه و بویراحمد توانسته به کسب رتبه دوم کشوری در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری دست یابد.

کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۷در یکی از سخت ترین و دشوارترین سال ها به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی توانست با فرماندهی یک زن حائز رتبه دوم در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و رونق کسب و کار شود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از بررسی وضعیت استان ها در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در همین زمینه با ارسال نامه ای خطاب به استاندار کهگیلویه و بویراحمد کسب این موفقیت را به وی و تیم اقتصادی استان تبریک گفت.وزارت تعاون با ارسال نامه ای خطاب به علی محمد احمدی کسب این موفقیت و قرار گرفتن کهگیلویه و بویراحمد بین سه استان نخست و برتر کشور در زمینه جذب و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری را به وی تبریک گفته است.
در بخشی از لوح سپاس وزارت تعاون که از طرف مدیرکل امور استان های این وزارتخانه به استانداری ارسال شد ، آمده است: بدون شک کسب این جایگاه بیانگر تلاش، تدبیر و و هوشمندی مجموعه تیم مدیریتی و اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد و گامی بزرگ در راستای تقویت اشتغالزایی و حمایت از تولید است.
در این نامه تاکید شده است: استان کهگیلویه و بویراحمد با عنایت به جمع‌بندی گزارش های اخذ شده از استان‌ها در خصوص آخرین عملکرد تسهیلات مشاغل روستایی تاکنون با ۱۳۴درصد پرداختی نسبت به سهمیه آن استان در بین ۵ استان برتر قرار گرفته است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: در فاز نخست این طرح ۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات از محل قانون مذکور به استان اختصاص داده شد که با توجه به تلاش و پیگیری‌های صورت گرفته بیش از ۱۴۲میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.
علی محمد احمدی اظهار داشت: این میزان پرداخت بیانگر رشد ۱۳۴درصدی در زمینه جذب تسهلات اشتغالزایی است.
وی گفت: در فاز دوم این طرح نیز حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری ۳۳۵ میلیارد تومان به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شد که از این میزان ۲۱۹ میلیارد تومان سهم بخش های اقتصادی بوده است.
احمدی یادآور شد: همچنین مبلغ ۱۱۶میلیارد تومان به نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بنیاد شهید و بهزیستی اختصاص داده شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد میزان پرداختی تسهیلات اشتغالزایی به این نهادها در قالب یک هزارو ۶۷۴ طرح را بیش از ۱۴۲میلیارد تومان ذکر کرد.
احمدی سهم اشتغال ایجاد شده در این راستا را نیز افزون بر چهار هزار و ۸۰۰ نفر ذکر کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کسب این موفقیت نتیجه تلاش، همکاری و تعامل دستگاه های مختلف اجرایی و اعضای کارگروه اشتغال ، توسعه و سرمایه گذاری استان اعم از بخش دولتی و خصوصی بوده و البته مدیریت کارآمد و جهاد گونه در اداره کل تعاون استان بوده است.
وی از جمله اهداف مهم در اجرای طرح حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری را توانمندسازی روستاییان و عشایر ، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری ، جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهرها و به ویژه حاشیه شهرها ، حمایت از دانش آموختگان دانشگاهی ، تثبیت اشتغال پایدار ، تامین بخش مهمی از نیازهای ضروری کشور در استانها و تکمیل زنجیره تولید و حمایت از واحدهای تولیدی ذکر کرد.

** پای یک زن در میان است
اما نکته ای مهم در کسب این موفقیت و دستاورد قابل تحسین وجود دارد که علاوه بر هماهنگی ، تعامل و تلاش تیمی در این راستا نباید از نقش غیرقابل انکار مدیریت منسجم در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان غافل شد.
مدیریتی که در یک سال گذشته هم پاسخ مثبت به اعتماد دولت از بانوان را در پی داشت و هم عزم علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد را در بکارگیری بیش از پیش بانوان در حوزه های مدیریتی استان راسخ تر کرد.
این مهم بیش از آنکه از حیث اقتصادی و جایگاه سازمانی و اداری برای استان و پروانه نیک مرام به عنوان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی حائز اهمیت باشد برای مجموعه دولت و استاندار کهگیلویه و بویراحمد که به یک زن اعتماد کرد و پاسخ درخوری از این اعتماد نیز دریافت کرد ، اهمیتی دوچندان پیدا کرد.
احمدی با کسب این موفقیت در حقیقت با یک تیر دو نشان زد، از یک سو کسب این جایگاه که با تلاش ها و مدیریت منسجم و کارآمد مجموعه اقتصادی استان بدست آمده برای وی یک توفیق محسوب می شود و از سوی دیگر با انتخاب و گزینش یک زن در مجموعه مدیریتی استان نتیجه اعتماد به نماینده نیمی از جمعیت جامعه بر همگان مشخص شد .
رییس جمهوری هشتم شهریورماه ۱۳۹۶ نیز در نخستین گفت و گوی زنده تلویزیونی پس از تشکیل دولت دوازدهم، گفت: نگرانم چرا امروز شاهد گردش نخبگان با آن سرعتی که باید نیستیم؛ بنابراین من به همه وزیران دولت دوازدهم دستور دادم هر وزیری دستکم باید ۲نفر از جوانان را در سمت معاون، مشاور یا دستیار وزیر بگمارند و از وجود یک خانم در یکی از این سمت های مشابه در تحول وزارتخانه ها استفاده کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در تاریخ ۱۸ آذر سال ۹۶ در آیین معارفه نیک مرام گفته بود: راهبرد استفاده از ظرفیت و توانمندی زنان در عرصه‌های گوناگون، امروزه از الزام‌ها و پیش نیازهای اساسی توسعه پایدار محسوب می‌شود.
احمدی معرفی «پروانه نیک مرام» به‌عنوان نخستین بانوی مدیرکل در تاریخ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مصداق بارز در توجه عینی و عملی دولت به استفاده از ظرفیت زنان دانست.
وی در این زمینه افزود که مسیر تحقق استفاده از بانوان امروزه در رویکرد دولت تدبیر و امید و نگاه توسعه محور شخص رئیس جمهور به‌خوبی تبلور یافته است.
احمدی تصریح کرد که یکی از شعارهای محوری رئیس جمهوری و از رویکردهای مهم دولت با توجه به شرایط و مقتضیات زمانی امروز، استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بانوان در عرصه‌های مدیریتی است که در بسیاری از حوزه‌ها این امر محقق شده است.
نیک مرام دانشجوی دکترا و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و اکنون دارای ۲۶سال سابقه کار است که از اواخر سال ۹۱ تا آذر سال ۹۶ به‌عنوان معاون و از آن زمان تاکنون نیز به عنوان مدیرکل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد.
نیک مرام از جامعه معلولان استان به این سمت دست یافته است و کسب این موفقیت و جایگاه برتر برای این قشر نیز افتخار آفرین بوده است.
وی توانسته در این مدت الگویی موفق از مدیریت کارآمد و بهره مندی بیشتر از توان و ظرفیت بانوان در عرصه مدیریتی را ارائه کند.

** حفظ موقعیت استان در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی
کهگیلویه وبویراحمد، استانی است که همواره در سایه عدم تعادل ها، شکاف عمیق توسعه ای، نابرابری های اجتماعی و برخی بی مهری ها و سوءمدیریت ها در سالیان متمادی با واژه نامانوس محرومیت عجین بوده اکنون با تلاش و توجه ویژه دولت تدبیر و امید در مسیر رشد شتابان توسعه قرار گرفته است.
مصادیق و شاخص های مهم ارزیابی در سیر تحولات ،کارکردها و نگاه توسعه مدارانه و راهبردی دولت تدبیر و امید ظرف پنج سال گذشته بیانگر توجه ویژه و توام با برنامه ریزی اصولی این دولت در راستای تحقق خواسته بحق استان های محروم مبنی بر توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات و منابع بوده است.
آمارها نشان می دهد که کهگیلویه وبویراحمد به لحاظ شاخص های توسعه ای نامتوازن و نابرابری های اجتماعی و مشکلات انباشت شده از گذشته به نظر می رسد شرایطی به مراتب ناخوشایندتر نسبت به سایر مناطق را همچنان تجربه می کند.
این استان که همواره با بحران جدی بویژه در زمینه نرخ بالای بیکاری بین استان های یکم تا پنجم کشور دست و پا می زد و حتی اوج روند ناخوشایند و رشد قارچ گونه آن در سال های ۹۴ و ۹۵ به بالای ۱۷درصد نیز رسید، نیازمند نگاه و توجه ویژه از سوی مسئولان و متولیان امر در سطح ملی است.
در میان همه مشکلات و دغدغه های ریز و درشت در مناطق محروم دولت تدبیر و امید در سال های گذشته گام های مثبتی برای سامان بخشیدن و اجرای سیاست توسعه متوازن برداشته است.

** اختصاص یک و نیم میلیارد دلار
دولت در بهمن ماه سال ۹۶ با اختصاص یک ونیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی طرح اشتغال روستایی و عشایری را کلید زد.
آمارها نشان می دهد که دولت همه تلاش خود را برای اجرای این طرح در پیش گرفته تا با حل معضل اشتغال روستایی بسیاری از مشکلات و مسائل این بخش از جامعه نیز حل شود.
اختصاص این رقم از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان در کنار بسیاری از دستاوردهای ریز و درشت را می توان از جمله اقدامات ارزشمند دولت تدبیر و امید دانست.
جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و افزایش مهاجرت معکوس به روستا و همچنین احیا و حفظ فرهنگ های بومی و عشایری و ایجاد طرح های بوم گردی از نتایج مثبت در جهت توسعه متوازن و پایدار روستاها به شمار می رود.
بر اساس آخرین آمار تاکنون افزون بر ۶ هزار میلیارد تومان از محل این رقم در سطح روستاها هزینه شده است.

** ۷۳ درصد طرح ها در مسیر اشتغال روستایی
مدیرکل دفتر روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی این استان در سال جاری جذب شد.
سید خدادوست موسوی بیان کرد: افزون بر ۷۳ درصد پرداختی‌ها به متقاضیان در زمینه طرح‌های اشتغال روستایی بوده است.
وی یادآور شد: این میزان تسهیلات اشتغال با سود پنج و ۶ درصدی به متقاضیان پرداخت شده است.
موسوی با اشاره به تخصیص مبلغ یکهزار و ۷۰ میلیارد ریال دیگر تسهیلات اشتغال روستایی در نیمه دوم پارسال برای کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سهم سال ۱۳۹۷ این استان از تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری ۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال بوده که ۱۰۰ درصد آن جذب شد.
از مجموع کل ۲هزار و ۲۳۲ روستا و آبادی در سطح استان یکهزار و ۶۴۳ مورد آن دارای سکنه هستند.
وی یادآور شد: این تسهیلات به تمام کسانی که قادر به راه اندازی کسب و کار در محدوده روستاها باشند به ویژه در فعالیت دامداری، پرورش طیور و آبزیان، صنایع دستی و طرح‌های گردشگری و طبیعت گردی، صنایع تبدیلی و بسته بندی مواد غذایی پرداخت می‌شود.

** اشتغال ۵۵۴۶ نفر در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس آخرین آمار با پرداخت افزون بر یک هزار و ۷۷۲ میلیارد ریال به طرح های اشتغالزایی روستایی و عشایری در این استان، زمینه اشتغال پنج هزار و ۵۴۶ نفر فراهم شده است.
نیک مرام اظهار داشت: این میزان تسهیلات به ۲ هزار و ۱۱ طرح اشتغالزایی روستایی و عشایری در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی افزود: به تفکیک شهرستانی در بویراحمد ۸۸۶ طرح، بهمئی ۲۲۹ طرح، گچساران ۱۸۷ طرح، کهگیلویه ۲۵۷، دنا ۱۵۹، باشت ۸۶، لنده ۱۰۰ و چرام ۸۸ طرح اجرا شده است.
نیک مرام بیان کرد: آمار طرح های منعقد شده در شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد در مجموع ۲ هزار و ۱۱۵ طرح با اشتغال ۶ هزار و ۳۶ نفر به مبلغ ۲ هزار و ۵۰ میلیارد ریال بوده است.
وی عنوان کرد: همچنین آمار طرح های مصوب شده ۲ هزار و ۲۵۱ طرح با اشتغال ۶ هزار و ۲۷۵ نفر بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد پرهیز از پول پاشی به بهانه اشتغال زایی را مورد تاکید قرار داد.
وی تصریح کرد: فراهم کردن زیرساخت های توسعه روستایی و عشایری و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در این مناطق سبب کاهش بخش عمده ای از آسیب های اجتماعی می شود.

** پرداخت ۱۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات روستایی در سال ۹۷
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: بر اساس آخرین آمار، افزون بر یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال در قالب یک هزار و ۶۷۴ طرح اشتغال روستایی و عشایری این استان پرداخت شده در سال گذشته به متقاضیان پرداخت شد.


نیک مرام تصریح کرد که با پرداخت این میزان تسهیلات روستایی و عشایری زمینه اشتغال حدود چهار هزار و ۸۰۴ نفر نیز فراهم شده است.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در این استان به بانک های عامل ابلاغ شده است که با کمترین میزان انحراف از منابع و دستورالعمل ها پرداخت شده اند.
پروانه نیک مرام بیان کرد: به گونه ای که از مجموع چهار هزار و ۷۹۵ طرح اشتغال کهگیلویه و بویراحمد که وزارت کار رصد کرده تنها ۶ طرح دارای انحراف بوده است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کهگیلویه و بویراحمد دارای وسعت کمی است باید تمام توان برای کمترین انحراف در پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری بکار گرفته شود.
نیک مرام عنوان کرد: یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در استان به یک هزار و ۶۷۴ طرح اخصاص یافته است.
وی افزود: اشتغالزایی این تعداد طرح چهار هزار و ۸۰۴ نفر بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در مجموع می توان گفت از یک هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی که به بانک‌های استان ابلاغ شده تاکنون یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال معادل ۷۲ درصد پرداخت شده است.
وی گفت: تا زمان مشخص شدن و تعیین تکلیف وضعیت طرح های دستگاه های اجرایی که در بانک ها مانده اند، طرح جدیدی از آنها پذیرفته نخواهد شد.
هم اینک ۶۴۸ واحد در زمینه کارورزی در این استان فعال و مشارکت دارند.
نیک مرام بیان کرد: در آذز ماه سال ۱۳۹۶ با ۵۴ نفر کارورز در کهگیلویه و بویراحمد قرار داد بسته شد و این تعداد هم اینک به ۴۴۸ نفر رسیده است.
سخت گیری بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی در شهرستان کهگیلویه، عملکرد ضعیف اداره‌کل بهزیستی و بنیاد شهید کهگیلویه و بویراحمد در جذب تسهیلات اشتغال روستایی و عدم همکاری برخی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد با فعالان اقتصادی از مهم‌ترین عوامل پرداخت نشدن تسهیلات اشتغالزایی در برخی مناطق استان است.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت حدود ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.
حدود ۱۲ درصد در قالب ۸۰ هزار نفر نیز جمعیت عشایری این استان است.
کهگیلویه وبویراحمد دارای هشت شهرستان، ۱۷ شهر و حدود یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه است. ایرنا

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت