در آیین باشکوهی همایش انجمن های شاهنامه جنوب کشوردردهدشت برگزارشد.
صدای جنوب:
انجمن های شاهنامه جنوب ایران و دوستداران ادب و فرهنگ فارسی به نام شاهنامه و فردوسی بزرگ در همایش نکوداشتی با عنوان “بر بلندای سخن” گردهم آمدند.
به گزارش صدای جنوب؛ ۲۶اردیبهشت ۱۴۰۳، همایش انجمن های شاهنامه جنوب کشور گرامی داشت نکوداشت فردوسی بزرگ و پاسداشت زبان فارسی در فرهنگ سرای ارشاد اسلامی دهدشت سراپا شد.
مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه: فرزند کوچک دیارم برای حوزه فرهنگ و هنر هستم و قدردان تمام مردم و اهالی هنر هستم که همیشه و همواره در برگزاری همایش ها حضور فعال دارند؛ از مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان و معاونان وی که کنارمان هستند تشکر میکنم؛ به مهمانان عزیز انجمن های شاهنامه جنوب خیر مقدم می گویم و انجمن شاهنامه شهرستان را ستایش می کنم.
عبودی از دو خانواده شاهنامه دوست و فرهنگی شهرستان خانواده زنده یاد استاد لاهوتی و زنده یاد تیرزه شاهنامه خوان فقید و حضورشان در همایش تشکر کرد.
پخش کلیپی از تصاویر از استاد سید قادر لاهوتی فقید و زنده یاد تیرزه شاهنامه خوان خوشنام شهرستان فضای جلسه را محزون کرد و انبوه اندوه در چهره ها را موجب شد.
نقاله خوانی مهتاب حفیظی دختر خردسال یاسوجی در داستان رستم و سهراب فضای حماسی به جلسه بخشید.
درخشان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ خیر مقدم به همه ویژه شاهنامه پژوهان؛ صمیمانه سپاسگزارم؛ به مهمانان شاهنامه دوست از استان های جنوب خیر مقدم عرض میکنم و از مجموعه ارشاد شهرستان و انجمن شاهنامه نیز سپاسگزارم.
درخشان افزود: الهی شکر امسال در مجموعه ارشاد استان حوزه مسائل فرهنگی تلاش زیادی صورت گرفت وبرگزاری همایش های این شکلی باید تداوم داشته باشند ؛ بر این باورم که همیشه باید بستر را برای برگزاری این همایش ها اماده کنیم و در سایر شهرستان ها نیز برنامه ها فرهنگی داشتیم.
درخشان گفت؛ جایگاه شاهنامه فردوسی بدون تردید امروز به عنوان بزرگترین منظومه حماسی سرشار از اخلاق است و جهانی شدن شاهنامه بخاطر همین بعد اخلاقی شاهنامه است که از مولفه های قدرتمند فرهنگی ایران ما است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت؛ قدرت فرهنگی ما از جمله شاهنامه قابل تحریم نیست و در تمام جهان حرف برای گفتن دارد و این افتخار ما است.
در خشان ضمن تاکید و قول برگزاری همایش بزرگی به نام شاهنامه در استان گفت: مهمترین رسالت ما اماده کردن بستر برای برگزاری همایش های مثل همایش شاهنامه است و علی رغم برخی نگاه ها، تاکید بر حمایت بود و باید بدانیم از خاستگاه های مهم فرهنگی شاهنامه استان کهگیلویه وبویراجمد است و مردم ما علاقمند به شاهنامه و ذائقه نزدیک به فردوسی دارند.
فلاحی مسئول انجمن شاهنامه شهرستان در ابتدای کلامش از شعر گفت و از شاهنامه خوند و در ادامه چنین گفت ؛ خوشحالم به مناسبت نکوداشت حکیم طوس و به پاسداشت زبان فارسی دور هم جمع شدیم و از همه عوامل؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر شهرستان و دوستان انجمن تشکر می کنم و باور کنیم ورود برخی کلمات بیگانه به زبان فارسی به زیبایی زبان افزود.
فلاحی افزود: به انجمن های شاهنامه بهبهان، رامهرمز،آغاجاری، لیکک، لنده و گچساران خیر مقدم می گویم و از فردوسی و سی سال تلاش برای شاهنامه و اقیانوس پر بارش گفتن سالها وقت و زمان می خواهد و حتی بیشترین پژوهش ها روی شاهنامه در بیرون ایران بود.
فلاحی گفت: ده سال از استقرار انجمن شاهنامه در شهرستان می گذرد و کار ما از روخوانی و دورهمی بالاتر است و عجیب آنکه خیلی ها هنوز خوانش شاهنامه را نمیدانند و بی دلیل نبود که در گذشته یک شاهنامه خوان صدها نفر را دور هم جمع می کرد و متاسفانه این قبیل افراد کم شدند و یادی کنیم از ملا جعفر تیرزه شاهنامه خوان بزرگ دیارمان که سبکی منحصر به فرد داشت.
وی گفت؛ از ابتدای شاهنامه شروع کردیم و تمام ابیات را خوانش کردیم و در تمام سطوح و برای همه گروه ها کار می کنیم و این کار همچنان ادامه خواهد داشت.
فلاحی از لاهوتی فقید گفت و گفت؛ متاسفانه تا الان همایشی در خور نام استاد برگزار نکردیم چرا که نقش بزرگ و حق بزرگتری به گردن همه ما دارند.
در ادامه نمایندگان انجمن های شاهنامه خوانی مهمان در فرصت های کوتاه به ذکر نکات ویژه ای شاهنامه و کارنامه انجمن خود پرداختند.
در پایان با اهدا لوح سپاس و هدیه از جایگاه علمی، فرهنگی زنده یاد لاهوتی و تیرزه و انجمن های مهمان تجلیل شد.