پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 10 دی 1403 ساعت 15:10:: شناسه خبر: 153776

یک نشست با تصمیم های امیدبخش/قدردانی استاندار از رییس سازمان انرژی اتمی و پیگیری های رییس سازمان جهادکشاورزی استان

رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی به همراه روسای گروه‌های زیربخشی کشاورزی از اصلاح نباتات، شیلات، گیاهان دارویی و …امروز مهمان استان بودند و در نشستی مهم با استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصمیمات امیدبخشی گرفتند.

صدای جنوب:

به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدی‌پور دقیقا چند روز بعد از دعوت از سرمایه‌گذار شناخته شده بخش کشاورزی کشور و دیدارش با استاندار و توافقات امیدبخشی در دو محصول پنبه و‌ گوجه‌فرنگی، این‌بار تیم قدرتمندی از سازمان انرژی اتمی را به استان دعوت کرد تا دانش هسته‌ای کشور به کمک کشاورزی استان بیاید.

کاری که در عمل شاید در حد یک شعار باشد اما وقتی لیست افراد دعوت شده به استان، جزئیات نشست با استاندار و قول‌های مصمم آنها را بررسی کنیم، نشانه‌های جدی بودن این تصمیم مشخص می‌شوند.

رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی به همراه روسای گروه‌های زیربخشی کشاورزی از اصلاح نباتات، شیلات، گیاهان دارویی و …امروز مهمان استان بودند و در نشستی مهم با استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصمیمات امیدبخشی گرفتند.

در ابتدای نشست، سید علی معتمدی‌پور با استقبال از سفر تیم کشاورزی هسته‌ای به یاسوج به عنوان پنجمین استان کشور، ظرفیت‌های مهم کشاورزی این دیار را برشمرد و گفت که تیمی را مأمور کرده تا نیازمندی‌های کشاورزی استان در همه بخش‌ها و زیربخش‌ها احصا شود و در اختیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای قرار گیرد تا به کمک دانش هسته‌ای، مسیر توسعه این بخش را میان‌بر بزنیم و از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره ببریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد مهمترین خواسته خود از مسئولان انرژی اتمی را استقرار مرکز هسته‌ای کشاورزی در استان و احداث سامانه پرتوتابی با هدف بهره‌گیری از دانش هسته‌ای برشمرد.

معتمدی‌پور از لحاظ شدن ردیف اعتباری برای استقرار شعبه‌‌ای از پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی خبر داد.

در ادامه ابراهیم مقیسه، رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: تاکنون در چهار استان کشور چنین هماهنگی‌هایی انجام شده و استان کهگیلویه و بویراحمد، پنجمین استانی است که بنا داریم تا در بخش‌هایی چون اصلاح ژنتیک بذور، تک‌جنسی کردن ماهی، درختان بدون بیماری، تولید کودهای زیستی، افزایش عملکرد و کاهش آفات به کمک فناوری پرتوتابی اقدامات موثری انجام دهیم که آثار آن را مردم در سفره خود لمس کنند.

مقیسه تصریح کرد: صلح‌آمیزترین بخش دانش هسته‌ای، دقیقا در بخش کشاورزی است و از آنجا که همه تلاش دشمن برای وابسته کردن کشور به غذاست، لذا ماموریت همه ما این است که به هر طریقی کمک کنیم تا امنیت غذایی خود را حفظ و تقویت کنیم.

وی گفت که به کهگیلویه و بویراحمد آمدیم تا قول بدهیم و عمل کنیم؛ می‌خواهیم در کشاورزی به جایی برویم که دنیا رفته و بنابراین بعد از دریافت اولویت‌ها و نیازهای کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با قدردانی از دغدغه‌های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و پیگیری‌های سازمان جهاد کشاورزی برای این سفر مهم، اظهار کرد: در استان ما ظرفیت‌های بزرگی همانند ۱۰ درصد آب کشور، هشت درصد جنگل‌های کشور، ۴۷۵ گونه گیاهان دارویی، رتبه سوم تولید ماهی و در مجموع تولید یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی وجود دارد ولی با این وجود بهره‌وری این بخش باید افزایش پیدا کند و دانش هسته‌ای یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش بهره‌وری در کشاورزی استان است.

یدالله رحمانی با قدردانی از نوع نگاه به ‌کساورزی استان از مدیر ارشد کشاورزی استان خواست تا تدبیری بیندیشند که سفر گروه هسته‌ای کشاورزی کشور، نهایت بهره را به نفع کشاورزی استان و مردم ببریم؛ او حمایت تمام قد خود را از برنامه‌های مهم بخش کشاورزی و همچنین استقرار شعبه‌ای از پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی در استان اعلام کرد.

در پایان این نشست، مقامات پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی از مراکز اصلاح ژنتیک ماهیان سردابی و مرکز گچساران بازدید و بعد از آن در نشستی تخصصی با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مسئولان شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت کرد.

ماحصل این سفر مهم، تفاهم‌نامه‌ای بود که چند اولویت مهم بخش کشاورزی از جمله نرعقیمی برخی آفات به ویژه در کرم برگ‌خوار بلوط، تولید درختان بدون بیماری، مولدسازی و تولید بچه ماهی و مهمتر از همه این‌ها اصلاح بذوری با تولید بالا و مقاومت بیشتر به کمک فناوری هسته‌ای به ویژه پرتوتابی در کهگیلویه و بویراحمد عملیاتی شود.

برچسب ها:

ارسال نظر جدید

*

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت