پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 16 دی 1403 ساعت 17:10:: شناسه خبر: 154024

تشریح اقدامات صد روزه دولت چهاردهم در کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه وبویراحمد، اقدامات صد روزه دولت چهاردهم در استان را تشریح کرد.

به گزارش  صدای جنوب و به نقل از  روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی شنبه شب در برنامه زنده گفت‌وگو شبکه استانی دنا که به ارائه گزارش صد روزه دولت چهاردهم در استان اختصاص داشت، گفت: شعارهای ایام انتخابات دکتر پزشکیان موجب اعتماد مردم و انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور شد.
استاندار اظهار داشت: مردم باور کردند که دولت وفاق ملی می تواند مسائل و مشکلات و دغدغه معیشت آنها را که همواره دغدغه مقام معظم رهبری بود را حل و فصل کند و انتخاب کردند، لذا تاکید می کنم با همه توان و همه ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف و شعارهای دولت باید پای کار باشیم.
استاندار با بیان اینکه با کمک و مشارکت همه آحاد جامعه باید دست در دست هم دهیم تا فرایند توسعه رخ دهد، افزود: فرآیند توسعه با این روند که بخشی از جامعه حرکت کند و بخش دیگری در رکود باشد محقق نمی شود.
رحمانی تاکید کرد: دست همکاری، همدلی و همراهی همه مردم استان، متخصصین، دانشجویان، مدیران بخش دولتی و خصوصی، روحانیت و همه آنهایی که دستی بر آتش دارند را به گرمی می فشاریم و از آنان در این شرایط که وضعیت معیشتی و اقتصاد مردم خوب نیست برای بهبود شرایط کمک و یاری می طلبم.
وی در ادامه به ناترازی گاز در کشور اشاره کرد و گفت در زمستان سرد و سختی هستیم، دولت برای اینکه از ناتراری گاز و برق عبور کنیم دستور تشکیل کمیته مدیریت مصرف انرژی را صادر کرد و خوشبختانه مردم همراهی کردند و تا حدودی توانستیم این موضوع را کنترل کنیم.
رحمانی با تاکید به اینکه، مردم به پویش دو درجه کمتر بپیوندند، گفت: این پویش که توسط رئیس جمهور آغاز شده است کمک می کند از این زمستان سخت به خوبی عبور کنیم و گاز در هیچ جای ایران قطع نشود و کانون خانواده ها گرم بماند.
استاندار با بیان اینکه، کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و مساحت کشور را دارد به جمعیت شهر نشین و روستا نشین استان اشاره و عنوان کرد: پنجاه و شش درصد جمعیت شهرنشین و چهل و چهار درصد روستانشین هستند.
وی با اشاره به اینکه، جمعیت روستایی استان پانزده درصد از متوسط جمعیت روستایی کشور بیشتر است که در یک هزار و ۶۴۳ روستا ساکن هستند عنوان کرد: ۷۵۳ روستا بالای بیست خانوار هستند که در نظام برنامه‌ریزی کشور هدف گذاری برای تامین نیاز زیرساخت های روستاهای بالای ۲۰ خانوار است.
رحمانی تصریح کرد: نیازهای روستاهای زیر ۲۰ خانوار هم در نظر گرفته شود که ۸۹۰ روستا زیر ۲۰ خانوار داریم که در برنامه نیستند و با پراکندگی که روستاهای استان دارند باید به آنها خدمات ارائه شود.
رحمانی با بیان اینکه استان، ۲۵ درصد نفت کشور را دارد و دومین استان تولید کننده گاز کشور هستیم و ۱۰ درصد آب های کشور در این استان تامین می شود اما هنوز نتوانستیم از این روان آبها استفاده مناسبی را داشته باشیم.
وی ابراز داشت در برنامه داریم تاسیساتی در نقاط بالادستی و مناطق شمالی استان راه اندازی کنیم و از محدودیت سرمایه گذاری در بخش آب عبور کنمی و به این بخش رونق ویژه داده شود.
به گفته رحمانی در حوزه گردشگری پتانسیل های بسیار خوبی داریم و وجود ۲۵۰ جاذبه گردشگری و طبیعی بکر، ۳۰۰ جاذبه مذهبی و ۷۰۰ جاذبه تاریخی و فرهنگی گواه این موضوع است.
استاندار با اشاره به ظرفیت بالای استان در گیاهان دارویی عنوان کرد: در حوزه گیاهان دارویی از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی ۴۷۵ مورد گونه های دارویی است که حدود پنجاه گونه منحصر به فرد است.
استاندار با اشاره به اینکه، کارهای مهمی برای استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی در استان را آغاز کرده ایم، به ۹۰ درصد وسعت جنگل و مرتع استان اشاره کرد و گفت در کنار این ظرفیت ضوابط استقرار صنایع باید بازنگری شود که در همین خصوص جلسات و دیدارهایی با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست داشتیم که قول همکاری دادند.
استاندار با اشاره به پتانسیل خوب استان در حوزه آبزی پروری و زیرساخت‌های بخش کشاورزی گفت: سهم استان در تولید ناخالص داخلی شش دهم درصد بوده یعنی به نسبت سهم جمعیتی کمتر است و با وجود اینکه پس از انقلاب سرمایه‌گذاری های خوبی انجام گرفته اما عمق محرومیت بالا است.
رحمانی با بیان اینکه، شاخص دیگر بحث سهم سپرده‌های بانکی مردم است ما فقط بیست و پنج صدم درصد سپرده بانکی را در بانک های استان داریم گفت: چون منابع بانکی خوبی در اختیار نداریم، برای توسعه نیازمند جذب سرمایه گذار هستیم که بخشی آورده سرمایه گذاران و بخشی تسهیلات بانکی باشد.

وی با بیان اینکه در شاخص های بیکاری ما متوسط کشور هستیم گفت: شاخص فعالیت اقتصادی به مراتب از متوسط کشور پایین تر است و نرخ اشتغال شش درصد و نرخ فعالیت های اقتصادی ما هفت درصد است.
رحمانی با اشاره اینکه، حدود ۷ تا ۸ درصد جمعیت استان بیکاری اختیاری دارند یعنی وارد بازار کار نشده‌اند که این یکی از مهم ترین دغدغه های استان است تاکید کرد از مردم می خواهیم در بازار اشتغال فعال شوند و داوطلبانه جویای کار شوند مهم است که بتوانیم این حرکت را در بین مردم ایجاد کرده و فرهنگ کار اصلاح شود.
استاندار خاطرنشان کرد: مردم تصور می کنند بیشترین قابلیت را در بخش کشاورزی داریم اما از سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ سهم اشتغال بخش کشاورزی از ۲۱ درصد به ۱۴ درصد کاهش پیدا کرد یعنی از متوسط سهم بخش کشاورزی کشور پایین تر است.
رحمانی تاکید کرد باید به بخش کشاورزی توجه ویژه ای داشته باشیم که اقداماتی از جمله توجه به زنجیره تولید آبزیان، توجه به زنجیره تولید گیاهان دارویی، توجه به زنجیره مرغ، توجه به توسعه گلخانه یکی از مهم ترین برنامه های ما است.
رحمانی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۸ هکتار گلخانه داریم در همین مدت کوتاه مسئولان جهاد کشاورزی جلسات مشترکی داشتند و برای ۳۲ هکتار برنامه ریزی شده است اظهار داشت: افزون بر هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه انجام شده که بخشی از آنها به بهره برداری رسیده است.
رحمانی با بیان اینکه در دنیای توسعه یافته امروز یکی از مهم ترین ابزارها، شرکت های دانش بنیان هستند، افزود: محوریت اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی است که از طریق تشکیل شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری، مراکز رشد، کارخانجات نوآوری، اکوسیستم های نوآوری و استارتاپ ها به عنوان ابزارهای کار تلقی می شوند.
استاندار با بیان اینکه این حوزه را با جدیت دنبال کردیم چون متاسفانه در این بخش جایگاه خوبی نداشتیم، عنوان کرد با اینکه تنها ۲ دهم درصد شرکت‌های دانش بنیان کشور متعلق به استان است اما نیروی انسانی توانمندی داریم.
رحمانی در جمع بندی این بخش از سخنانش گفت: شاخص های مناسبی نداریم اما پتانسیل جهش و حرکت را داریم لذا برنامه های ارزشمندی در این حوزه مد نظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به فراهم کردن زیرساخت‌های در حوزه‌ راه برای جذب سرمایه گذار و دسترسی مناسب به بازارهای ملی و بین المللی گفت: یکی از حوزه هایی که به جد مورد تاکید و پیگیری بوده شبکه راه های استان است.
استاندار با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود شش هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه راه دارید تصریح کرد: فقط ۲۶۷ کیلومتر بزرگراه است و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی داریم و بقیه راه فرعی و راه روستایی می باشند.
وی تصریح کرد: شبکه راه ها نیازمند ارتقاء کمی و کیفی هستند و اتصال استان به شبکه آزادراه های کشور اولویت است.
رحمانی با بیان اینکه در حال حاضر مسیر سابق یاسوج – اقلید حدود ۷۱ کیلومتر است که می تواند مرکز استان را به آزادراه شیراز- اصفهان متصل کند، اظهار داشت: مطالعات انجام شده نشان می دهد اتصال به این آزاد راه مسیر را به ۵۱ کیلومتر کاهش دهد و کیفیت و سرعت کار در این مسیر افزایش می‌یابد.
استاندار تصریح کرد: برآوردهای اولیه برای اعتبار مورد نیاز این مسیر حدود ۸ تا ۹ هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان مطلب اگر بخواهیم در ابتدا موضوع را تحت عنوان آزادراه مطرح کنیم باید مستقیم در کمیسیون ماده ۲۳ آن را اخذ کنیم گفت: کار سختی است وباید میانبر بزنیم چون وضع موجود کمیسیون ماده ۲۳ را دارد و آن را به بزرگراه ارتقاء می دهیم و به آزاد راه متصل می کنیم که در همین خصوص ۲ جلسه با وزیر راه و شهرسازی با حضور نمایندگان استان برگزار کردیم.
رحمانی با اشاره به موافقت وزیر برای اتصال استان به آزادراه افزود: هیئتی به ریاست معاون برنامه و بودجه کشور، وزیر راه و شهرسازی به استان سفر کردند و این موضوع در اولویت قرار گرفت.
استاندار ادامه داد: مطالعات ارتقای به بزرگراه ظرف سه چهار ماه آینده تکمیل تا جزء پروژه هایی باشد که در بودجه سال آینده به صورت جهشی اعتبار رشد داده شود و در بلند مدت به عنوان پروژه اتصال به آزادراه بر روی مشارکت بخش سرمایه گذاری گردد.
رحمانی با بیان اینکه در کنار محور یاسوج -اقلید برنامه داریم که بر روی ارتقاء سایر محورها از جمله یاسوج به بابامیدان، یاسوج به سمیرم، یاسوج به شیراز، پاتاوه- دهدشت کار شود عنوان کرد که در یک برآورد مقدماتی حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان منابع برای ارتقای راه ها نیاز است و در کنار آن برای تقویت زیرساخت‌ها در تمام بخش‌ها ۱۷۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم.

استاندار بیان کرد: جلساتی را با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای سرمایه گذاری پروژه های مهم بخش راه و آب با حضور نمایندگان داشتیم و دستورات خاصی را دادند و در حوزه‌های مختلف مسائل استان را مورد پیگیری قرار دادیم.
رحمانی اظهار داشت یکی دیگر از زیرساخت‌ها، مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است در اولین روزهایی که به عنوان خادم مردم استان انتخاب شدم دیداری با هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتم چرا که شاخص های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به نسبت متوسط شاخص مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه، مشکلات حوزه فناوری اطلاعات احصاء و در سفر سه روزه وزیر مورد بررسی قرار گرفت، گفت: سفر پربرکتی برای استان بود.
استاندار با بیان اینکه، دستوراتی دادند که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تحول آفرین است، عنوان کرد از ۲۱ شهر در استان که داریم، شرکت ایرانسل قرارداد برای ۷ شهر را منعقد کرد.
رحمانی به مسئله فیبر نوری اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه در این سفر ۲ شهر دهدشت و چرام فیبر نوری آنها افتتاح و بیش از ۸۰ هزار نفر بهره مند شدند.
وی افزود: فیبر نوری در شهرهای گچساران و یاسوج، لیکک و لنده شروع شده و پیشرفت مناسب نیست که دستور دادند تا پایان سال این شهرها به فیبرنوری متصل شوند.
استاندار خاطرنشان کرد: برای ۱۵ شهر دیگر استان دستور داده شد که تا پایان ۱۴۰۴ شبکه فیبر نوری اجرا و به بهره برداری برسند.
رحمانی در خصوص روستاها گفت: بحث ارتباطات روستایی تلفن همراه بود که در ۷۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار ارتباط تلفن همراه برقرار بود اما حدود ۸۰ تا۹۰ روستا کیفیت نداشت که پروژه هایی در این ارتباط تعریف شد تا کیفیت ارتقا یابد.
استاندار ادامه داد: همچنین در ۲۱ روستا عملیات احداث شروع شده که دستور دادند تسریع داده شد، مقدمات ۱۶ روستا را شرکت ایرانسل فراهم کند و تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار می توانند به اینترنت پرسرعت مجهز شوند.
رحمانی گفت: یکی از محورهای مهم یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه فیبرنوری روستایی بود که فاز اول حدود ۵۰۰ کیلومتر شروع شده و ۲۴۵ کیلومتر به بهره برداری رسیده و بقیه باید تا پایان سال به بهره برداری برسند.
استاندار ابراز داشت: یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر باباقی مانده با مشارکت ایرانسل تا پایان سال آینده باید به بهره برداری برسد.
رحمانی تصریح کرد: احداث پنج باجه پستی، مرکز آی سی تی، احداث مراکز تجزیه و مبادلات پستی در گچساران، یاسوج، سی سخت و دهدشت، نیازمندی های پارک علم و فناوری، احدات کارخانه نوآوری با همکاری مرکز شیراز، دستور تامین منابع نیاز برج الکترونیکی از جمله دستاوردهای سفر سه روزه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان بود.
استاندار با بیان اینکه، برای رایزنی و پیگیری مسائل استان دیدارهایی جدگانه با وزرای صمت، نیروه ، راه و شهرسازی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و نهاد ریاست جمهوری درمرکز کشور داشتیم، خاطرنشان کرد: سعی شد برای اقدامات و کارها در استان با استفاده از همه ظرفیت ها و در راستای وفاق ملی حرکت کنیم.
استاندار گفت در جلساتی متعدد با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی مسائل استان را در بخش ها و حوزه های مختلف مورد بررسی قرار دادیم و به همه مدیران اعلام کردیم رسالتی جز اینکه در خدمت تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و معیشت مردم باشن ندارند.
رحمانی افزود به همه مدیران تاکید کردیم خدمت به مردم، بسترسازی برای سرمایه گذاری، تولید و ایجاد اشتغال اولویت است و باید این نگاه توسط مدیر به بدنه دستگاه القا شود.
استاندار بر استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند اشاره کرد و گفت ما در بخش تولید و سرمایه گذاری نشست های متعددی برگزار و کارگروه ها و جلساتی که تعطیل بود را فعال کردیم و مصوبات را تا تحقق آنها پیگیر می کنیم تا مشکلات حل شود و تاکید بر این است در کنار امنیت، حمایت از تولید، اشتغال و سرمایه گذاری یک وظیفه همگانی است.

ارسال نظر جدید

*

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت