عدم حضور مدیران و بازگشت اعتبارات در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی مورد انتقاد قرار گرفت
به گزارش صدای جنوب از یاسوج، علی شهابینسب در پنجمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی با انتقاد از عدم حضور مدیران گفت: از وضعیت شرکت مدیران در جلسات گلایهمند هستیم دعوتنامه فرستادیم که جلسه به ریاست استاندار برگزار میشود استاندار حضور ندارد و معاون اقتصادی رئیس جلسه است اما مدیران یا به جلسه نیامدهاند یا هم معاونین خود را فرستادهاند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد گفت: اسامی مدیران غایب را به استاندار میدهم. مدیران باید در این جلسه حضور داشتند و گزارش پروژه جهش تولید را میدادند اما الان غایب هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی ادامه داد: استان سال گذشته ۱۰ پروژه اقتصاد مقاومتی داشت که طرح پتروشیمی گچساران با ۸۸ درصد پیشرفت، پالایشگاه سوخت سبز بیواتانول باشت با ۱۴ درصد پیشرفت، اصلاح شبکه آب یاسوج و گچساران و تکمیل راه فرعی دهدشت_ قلعه رئیسی_ قلعه دختر و جاورده از پروژههای مهم اقتصاد مقاومتی بود.
وی بیان کرد: با توجه به معضل خشکسالی بالاترین میزان هدر رفت آب را در یاسوج داریم که ۶ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه آب یاسوج اختصاص داده شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سال جاری پروژههای اقتصاد مقاومتی در سه بخش جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب و راهداری به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ شده که ۶ پروژه گلخانهای، اصلاح شبکه یاسوج و راه فرعی قلعه دختر به باغملک تکرار شده که سازمان برنامه و بودجه کشور به تشخیص پروژه اقتصادی را مشخص میکند.
وی با اشاره به ۳۳ پروژه جهش تولید که تفاهمنامه آن سال گذشته میان استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی منعقد شد گفت: ۲۵ طرح اقتصادی و ۸ پروژه عمرانی بودند اعتبارات جهش تولید بیش از ۱۰ هزار میلیارد بوده که ۲۶ میلیارد به صورت نقد و ۲۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون به صورت کمکهای فنی و اعتباری بخش کشاورزی ابلاغ شد که هیچ کدام از این مبالغ جذب نشدند.
رویه برگزاری نشستهای اقتصاد مقاومتی اشتباه است
در ادامه این نشست رئیس اتاق بازرگانی از نحوه برگزاری جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی انتقاد کرد و گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهمن ۹۲ ابلاغ شد اما با سیاستهای اقتصاد مقاومتی دنیایی فاصله داریم. در طول ۸ سال برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی نتوانستیم یک پروژه دو میلیون تومانی بفروشیم.
جبار کیانیپور بیان کرد: اگر قرار است در دولت جدید رویکرد برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی مانند روال گذشته باشد که برگزاری این جلسات بیفایده است چرا که قرار بود با اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی نقش دولت را به حداقل برسانیم و مشارکت مردم را افزایش دهیم.
کیانی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی این نیست که گزارش دهیم چقدر از دولت پول و اعتبار گرفتیم گفت: سالانه چند هزار تن میوه بلوط در استان تولید و با قیمت ۱۶۰۰ تومان به استانهای همجوار میرفت اما ما در بخش خصوصی با همکاری صندوق کارآفرینی امید ۱۶۰ دستگاه بلوط خشککن خریدیم و در اختیار روستاییان قرار دادیم و برای هر خانه ۵۰۰ کیلو تا یک تن بلوط قرار دادیم با استفاده از این دستگاهها جفت بلوط کیلویی ۱۷ هزار تومان و بلوط خشک کیلویی ۷ هزار تومان به فروش رفت.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی از ظرف یک موجود استفاده کنیم بیکاری را از بین ببریم و خلق ثروت کنیم. مسئولان بیاید برای اقتصاد مقاومتی طرحی نو داشته باشیم و دانشگاه را وارد اقتصاد مقاومتی کنیم.
کیانی همچنین گفت: استان از پویایی شبکه بانکی در امر توسعه کاملا بیبهره است.سالهای سال است که شبکه بانکی میگوید نسبت مصارف به منابع ۱۳۰ درصد است خواهش میکنم بگوید چه میزان از این مصارف در بخش تولید هزینه میشود؟ نقش شبکه بانکی در تولید استان بالاتر از ۲۷ درصد نیست.
انتقاد از برگشت اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی
در ادامه این نشست برگشت اعتبار تله کابین یاسوج مورد بررسی قرار گرفت. مجید صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دفاع از اداره خود گفت: عدم همکاری دستگاهها باعث برگشت خوردن اعتبارات شد بالای ۱۰۰ مکاتبه و ۲۰ نشست با ادارات برگزار کردیم اما هیچکدام همکاری نکردند.
وی بیان کرد: خدا را شاهد میگیریم برای اینکه این اعتبارات برگشت نخورد به همه جا مراجعه کردم. زمان مدیریت من قرارداد تلهکابین یاسوج نوشته نشد اما مکاتبات زیادی برای رفع مشکل مردم حتی به تهران هم مراجعه کردم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به برگشت اعتبارات میراث فرهنگی گفت: در برگشت اعتبارات سازمان مدیریت مقصر نیست چقدر داد و فریاد زدم که اعتبارات خصوصا اعتبارات اسناد خزانه را جذب کنید خود صفایی گفت مشکلی برای جذب اعتبارات ندارد فیلمش هم موجود است.
شهابینسب خطاب به صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سال مالی ۳۱ شهریور تمام شد آقای صفایی طی این مدت میتوانستی دو خط بنویسی که نمیتوانید این اعتبارات را جذب کنید.
رئیس اتاق بازرگانی هم در واکنش به برگشت اعتبارات میراث فرهنگی گفت: باید اراده سیاسی و حاکمیتی باشد تا مشکل تلهکابین یاسوج حل شود.
کیانی خاطرنشان کرد: بیایم با مردم صادق باشیم اگر کسی نمیتواند سرمایهگذاری کند ۱۵ سال مردم را معطل نکنیم.
مشخص شدن جانشین ستاد اقتصاد مقاومتی در استان
سید احسان عسکری در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی از عدم حضور برخی مدیران در نشست انتقاد کرد و گفت: نسبت به مسائل استان حساس هستیم.اگر مدیری در استان حضور دارد اما به جلسات نمیآید حسابش جدا است. انتظار داریم مدیران در جلسات حضور داشته باشند ضمن اینکه آنهایی که غایب هستند باید دلیل غیب خود را مطرح کنند.
معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه انتقادات به نحوه برگزاری نشستهای ستاد اقتصاد مقاومتی که گزارشدهی است را وارد دانست و گفت: رویه کنونی برگزاری نشستهای اقتصاد مقاومتی طبق دستورالعمل ابلاغی است اما باید کارهای نوآورانه در نشست اقتصاد مقاومتی ارائه شود.
معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر تهیه برش استانی اقتصاد مقاومتی گفت: کمیتههای خاص کارشناسی تشکیل و ۲۴ بند ستاد اقتصاد مقاومتی توسط دستگاههای اجرایی مطالعه و تعبیری از اقتصاد مقاومتی برای توسعه استان ارائه شود.
وی از بازگشت اعتبارات در حوزه گردشگری انتقاد کرد و با بیان اینکه دفاعیات مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری قابل قبول نیست، افزود: سازمان برنامه و بودجه باید به موضوع تلهکابین یاسوج و برگشت اعتبارات این پروژه در حوزه گردشگری ورود میکرد و اجازه برگشت اعتبار را نمیداد.
عسکری با مقصر دانستن استانداری، میراث فرهنگی و سازمان مدیریت و برنامهریزی در برگشت اعتبارات تلهکابین یاسوج گفت: برای پروژههایی که اعتبار آنها برگشت خورده جلسه گرفته شود تا دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم.
معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص سهم بانکها در اقتصاد استان گفت: به رئیس کل بانک مرکزی نامه نوشتم که استان یک درصد جمعیت کشور را دارد اما منابع پولی ۲۵/ درصد است این منابع برنامههای ما را پشتیبانی نمیکند.
وی بیان کرد: از رئیس کل بانک مرکزی خواستم بانکهایی که اضافه برداشت دارند به تشخیص استانداری مشمول جریمه نشوند تا بتوانند به توسعه استان کمک کنند.
عسکری خاطرنشان کرد: ۵ ماه است که اعتبارات جهش تولید به ما ابلاغ شده اما اثری از آن در اقتصاد استان احساس نمیکنیم در این خصوص جلسهای تشکیل شود و اعتبارات به سمتی هدایت شود که اثربخش باشد.
گفتنی است در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی مقرر شد یکی از وزراء جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، وزیر نیرو و معاون اجرایی رئیس جمهور به عنوان جانشین ستاد اقتصاد مقاومتی در استان کهگیلویه و بویراحمد به ستاد اقتصاد مقاومتی کشور پیشنهاد شود
منبع فارس