صدای جنوب:
سید منصور تقوی در پنجمین نشست شورای سلامت با محوریت خودکشی و زباله اظهار کرد: خودکشی یک موضوع پیچیده مولتی فاکتوریالی است که به هیچ عامل خاصی مربوط نیست.
وی با بیان اینکه اکثر افرادی که خودکشی میکنند از نظر روانشناسی مشکل اعصاب روان دارند، افزود: این مشکل سبب تشدید اقدام به خودکشی میشود.
تقوی معتقد است که خودکشی رابطه مستقیم با هیچ فاکتور مطلقی ندارد، و در ادامه تبدیل شدن جامعه سنتی به مدرنیته را عامل تشدید خودکشی عنوان کرد.
وی اقدام به خودکشی در افراد را بیشتر از خودکشی خواند و افزود: طبق آمار ۴ سال گذشته بیشتر خودکشی ها بین افراد بیکار، دانش آموزان و خانهدار ها است.تقوی با بیان اینکه خودکشی از نظر تحصیل در افراد زیر دیپلم بیشتر است، افزود: بیشترین روش خودکشی از نوع حلقه آویز است و بعد از طریق سوختگی و مسمومیت دارویی صورت گرفته.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه با بیان اینکه خودکشی در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بیشتر است، افزود: اغلب افراد مجرد هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار خودکشی در بخش مرکزی کهگیلویه است اما نسبت به جمعیت بخش دیشموک اول است، افزود: برای برآورد آمار خودکشی ما مرکز به مرکز بررسی میکنیم و دو مرکز دیشموک و امام علی ع واقع در جنوب دهدشت به عنوان کانون های خطرناک در شهرستان هستند.
تقوی با بیان اینکه کهگیلویه نسبت به سایر شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد هیچ وقت رتبه اول در خودکشی را کسب نکرده است، افزود: پیشبینی میشود که در سال جاری وضعیت خودکشی نسبت به سنوات گذشته بیشتر باشد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه خاطرنشان کرد: جهت اقدام به پیشگیری خودکشی در شهرستان مقرر شد که هر پنجشنبه تمام مراکز بهداشت طی جلسه ای افراد غربالگر و شناسایی شده توسط بهورزان معرفی شوند و اقدامات لازم جهت جلوگیری از معضل خودکشی انجام بگیرد.
وی با بیان اینکه این اقدام با جدیت درحال انجام است، افزود: اورژانس اجتماعی یکی از نیازهای مهم شهرستان است که باید افزایش یابد و به صورت مداوم فعال باشد.
وی با بیان اینکه خودکشی یک پدیده ای هست که انتظار نداریم فوراً به صفر برسد، افزود: اگر فردی یک بار حرف از خودکشی زد باید بررسی شود
.مشکلات پابرجا زباله در دهدشت
تقوی در خصوص زباله های شهر افزود: یکی از دلایلی که این چندسال در بحث زباله به نتیجه نرسیدیم این است که فقط شهرداری را زیر سوال میبریم چرا که همه در این امر دخیل هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه رعایت آداب فرهنگ شهرنشینی را ضروری عنوان کرد و گفت: فرهنگ اینکه زباله خود را در خیابان و جداول رها کرده و فکر میکنیم که شهرداری موظف هست جمعآوری و تمیز کند باید برچیده شود.
وی تصریح کرد: در بسیاری از موارد همه چیز به فرهنگ مربوط میشود، باید در شهر فرهنگ سازی شکل بگیرد و در این راستا همه نهاد ها همکاری های لازم داشته باشند.
تقوی به عوارض زباله اشاره کرد و گفت: ما همچنان در بحث جمعآوری، انتقال، جایگاه و دفن زباله های شهر و جداول و کانالهای شهری دچار مشکل هستیم و مصوبات ساماندهی سایت زباله دهدشت عملی نشد.