پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 05 دی 1400 ساعت 08:10:: شناسه خبر: 111568

افزایش ۲۹ درصدی اعتبارات عمرانی کهگیلویه و بویراحمد در لایحه بودجه ۱۴۰۱

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعتبارات این استان به ۱۹۱۶ میلیارد تومان خواهد رسید که معادل ۲۹ درصد رشد نشان می دهد.

علی شهابی نسب»  در نشست خبری با خبرنگاران افزود: لایحه بودجه ۱۴۰۱ کشور کاملاً متفاوت است سنوات گذشته و با رویکرد متفاوت به مجلس پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور رشته کاهنده و منفی داشته است، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و کرونایی سیاست کشور این است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به رشد ۸ درصدی برسیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به رشد بیش از حد و افسارگسیخته تورم کشور در پایان سال ۹۹ خاطرنشان کرد: نرخ تورم کشور در پایان سال گذشته به ۴۷ درصد رسیده بود که پیش بینی شده در پایان سال ۱۴۰۱ این نرخ کاهش یابد.

شهابی نسب با اشاره به ضریب جینی در کشور تصریح کرد: ضریب جینی نشانگر توزیع عادلانه امکانات و بین آحاد جامعه است که این ضریب طی سال‌های اخیر روند افزایشی داشته و به ۴۰ درصد رسیده که این میزان بالاست و باعث افزایش فاصله طبقاتی شده است.

وی ادامه داد: بی‌ثباتی اقتصادی و تورم باعث بی‌ثباتی اقتصاد کشور شده و سیاست دولت سیزدهم این است که ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به توجه دولت سیزدهم و بحث اشتغال کشور عنوان کرد: برای سرعت به اشتغال و رونق تولید تشکیل صندوق پیشرفت و عدالت یک حرکت نو و جدیدی است را دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی کرده است.

شهابی نسب با بیان اینکه رئیس این صندوق استاندار و دبیر صندوق نیز رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هر استان خواهد بود، تاکید کرد: منابع این صندوق که از محل منابع بانکی، آورده بخش خصوصی، فروش اموال مازاد دولت و مازاد درآمدهای مالیاتی برای هر استان در نظر گرفته شده علاوه بر بودجه پیش بینی شده دو هزار میلیارد تومان است.

وی اظهار کرد: امیدواریم با راه‌اندازی و ایجاد این صندوق حرکت مثبتی برای توسعه استان‌های محروم و توسعه یافته همچون استان کهگیلویه و بویراحمد اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تبدیل شدن برخی پروژه‌های و طرح‌های ملی استان به استانی گفت: تبدیل طرح ها و پروژه های ملی استان به پروژه ها و طرح های استانی با منابع به استانها واگذار شده است و در واقع استان در این خصوص ضرر نمی بیند چراکه ‌های ملی منابع آنها به استان واگذار می شود و استان در خصوص اعتبارات این پروژه ها تصمیم می‌گیرد.

شهابی نسب افزود: هم اکنون ۸۵ درصد بودجه ملی و ۱۵ درصد استانی چه قرار است در بودجه ۱۴۰۱ میزان بودجه استانی را بیشتر کنند. در بودجه ۱۴۰۱ توجه به مناطق محروم شده است.

وی اظهار کرد:  ۱۳ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای مناطق توسعه یافته و محروم کشور دیده شده است، در سال ۱۴۰۰ اعتبارات ملی و استانی محرومیت‌زدایی ابلاغ شده به استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که مطمئنا با توجه به سیاست دولت مبنی بر توجه به مناطق محروم سهم این استان در سال ۱۴۰۱ بیشتر خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور در اختیار ۱۰ استان از جمله اصفهان، فارس، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، مازندران، آذربایجان شرقی، کرمان و البرز است و هفت استان توسعه نیافته از جمله کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، ایلام و سمنان کمتر از ۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را دارند که این مسأله یک بی عدالتی است و معمولاً جمعیتی که مهاجرت می کنند از همین هفت استان هستند، بودجه ملی و استانی ۱۴۰۱ بر مبنای سند آمایش سرزمینی تهیه شده است.

شهابی نسب ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ هزینه‌های دولت به علت همسان سازی حقوق بازنشستگان، افزایش حقوق کارکنان دولت و همسان سازی حقوق معلمان و سایر هزینه ها ۱۰۴ درصد رشد پیدا کرده است که در سال ۱۴۰۱ پیش بینی شده این میزان به ۵ درصد برسد.

وی تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱متوسط افزایش حقوق کارکنان دولت ۱۰ درصد (از پنج تا ۲۹ درصد) به صورت پلکانی دیده شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ریل اقتصادی کشور تغییر کرده است، عنوان کرد: سیاست اقتصادی کشور در راستای رشد اقتصادی و ارتقای بهره وری، عدالت محوری و ثبات اقتصادی و ارتقاء کیفیت و برنامه ریزی تغییر کرده است.

شهابی نسب بیان کرد: قلم زدن برخی انگشت شمار از رسانه ها را به نفع استان نمی بینم بلکه باید همه ما مسئولان و رسانه ها و نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد به توسعه و پیشرفت این استان کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه خیلی از درآمدهای مالیاتی استان بهنام استان اما به کام تهران واریز می‌شود، گفت: برخی از شرکت ها و فروشگاه های زنجیره ای در استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت و درآمدزایی دارند اما مالیات آنها و حساب های آنها در تهران است و به حساب آنها در تهران واریز می‌شود که با توجه به عمق محرومیت استان باید این رویه اصلاح شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حذف برخی طرح‌ها و پروژه‌های استان به علت نداشتن مجوز ماده ۲۳ افزود: در سطح کشور سیاست بر این است که طرح های عمرانی فاقد مجوز ماده ۲۳ باید تعیین تکلیف شوند و مطالعات و پیوسته های لازم را داشته باشند، در سال گذشته و سالیان سال است طرح ها و پروژه هایی در استان داشته ایم که اعتبار داشتند اما به علت نداشتن مجوز ماده ۲۳، حتی یک ریال اعتبار به آنها تخصیص داده نشد بنابراین حذف یا تخصیص ندادن اعتبار با هم فرقی ندارند.

شهابی نسب در خصوص جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه اعتبارات عمرانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کشور اظهار کرد: طبق مستندات این استان در زمینه اعتبارات عمرانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در بین ۳۱ استان کشور رتبه ۱۸ را به خود اختصاص داده است که نشان دهنده توجه به نظام و دولت به این استان به دو دلیل نفت خیز بودن و توسعه یافتگی و محروم بودن است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ کل بودجه عمرانی ( تملک دارایی) استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۴۸۶ میلیارد تومان از منابع ملی_ استانی، استانی، نفت و متوازن بوده است در حالی که هم اکنون در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این میزان به ۱۹۱۶ میلیارد تومان خواهد رسید که معادل ۲۹ درصد رشد نشان می دهد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص اعتبارات طرح‌های ملی_ استانی این استان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ این طرح ها ۳۱۰ میلیارد تومان اعتبار داشتند که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به ۵۱۱ میلیارد تومان رسیده و معادل ۶۵ درصد رشد خواهد یافت. همچنین اعتبارات استانی این استان ۲۷۰ میلیارد تومن در سال ۱۴۰۰ بوده که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ این میزان به ۴۳۸ میلیارد تومان رسیده است.

شهابی نسب در خصوص اعتبارات نفت استان ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ اعتبارات نفت استان ۱۸۹ میلیارد تومان بوده که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ این میزان به ۲۵۰ میلیارد تومان رسیده ۳۲ درصد رشد خواهد داشت. همچنین در سال ۱۴۰۰ اعتبارات متوازن این استان ۷۱۶ میلیارد تومان بوده که این اعتبارات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به همین میزان مانده است.

وی در خصوص جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با بودجه در بین ۳۱ استان کشور تاکید کرد: این استان در سال ۱۴۰۰ در رابطه با بودجه رتبه ۱۹ را داشت که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ این رتبه ۱۸ رسید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: البته عمق محرومیت در استان کهگیلویه و بویراحمد و فاصله این استان با سایر استانها کشور اینقدر زیاد است که این اعتبارات کم است و باید همه مسئولان و مدیران، مجمع نمایندگان و رسانه های استان تلاش و کمک کنند تا این اعتبارات افزایش یابد و طرح‌ها و پروژه‌های فاقد مجوز ماده ۲۳ این مجوز را اخذ کنند.

شهابی نسب با بیان اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ درآمد عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است، گفت: اعتبارات تملک دارایی یا عمرانی استان در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۴۸۶ میلیارد تومان بود که این میزان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به ۱۹۱۶ میلیارد تومان خواهد رسید و اعتبارات هزینه ای استان نیز از ۴۴۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۴۸ میلیارد تومان می سد.

وی در خصوص توزیع اعتبارات عنوان کرد: اعتبارت نفت بین مناطق نفت خیز، اعتبارات مناطق محروم براساس جمعیت و اعتبارات متوازن براساس یکسری شاخص های که برای همه استانها دیده شده توزیع می شوند.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در شهرستانهای تازه‌ تاسیس لنده، باشت، چرام و مارگون هنوز ادارات مستقر نشده‌اند، بیان کرد: باید دستگاه های مربوطه پیگیری کنند و مجوزهای لازم را جهت استقرار ادارات و دستگاهها در این شهرستان‌ها را بگیرند.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    آگهی مناقصه شرکت پشتیبانی امور دام کشور

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت