فرماندار کهگیلویه گفت ; توسعه شهری دهدشت نیازمند احیا بافت تاریخی است.
صدای جنوب:
فرماندار کهگیلویه در نشست تجلیل از فعالان میراث فرهنگی این شهرستان گفت: بافت تاریخی دهدشت نباید رها شود؛ متولیان استانی باید برای رفع عقبماندگیهای بافت تاریخی دهدشت اقدام جهادی داشته باشند
سید عبدالعزیز موسوی روز شنبه درنشست تجلیل از فعالین عرصه میراث فرهنگی کهگیلویه اظهارداشت: بافت تاریخی دهدشت یکی از ظرفیت های مغفول مانده در زمینه گردشگری می باشد که برای توسعه نیازمند همکاری همه نهادهای استانی است.
وی با تأکید بر ضرورت احیا بافت بعنوان یکی از نقاط برجسته هویت این دیار تصریح کرد: احیاء و سازماندهی بافت تاریخی شهر می تواند باعث رونق صنعت گردشگردی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهر شود و بیشتر از منظر در امد زایی و اشتغال توسعه این بافت باید در اولویت مسئولان بخصوص مسئولان استانی آن قرار گیرد
وی با بیان اینکه بافت تاریخی به واسطه قدمت بناهای ارزشمند و وجود عناصر معماری آمیخته با هنر و هویت بناها، ارتباط عمیق و گسترده ای با فرهنگ اصیل این دیار دارد افزود : تاکنون تلاش هایی برای ساماندهی بافت تاریخی دهدشت انجام شده و میتوان گفت اهمیت احیا شهر تاریخی برای دهدشت دارای اولویت است .
فرماندار تصریح کرد: با توجه به اینکه بافت تاریخی دهدشت دارای ردیف اعتبارملی بصورت سالانه می باشد نیاز است تدابیر لازم برای توسعه زیرساختهای بافت برای ایجاد اشتغال انجام شود.
بافت قدیم شهر دهدشت بلادشاپور یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سال های متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.
بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شده اند.