پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 01 تیر 1401 ساعت 10:04:: شناسه خبر: 122228

مبارزه با آفت پروانه برگ خوار جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد منتظر تامین اعتبار

درختان بلوط بخش هایی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد دچار گونه مهاجم پروانه برگ خوار سفید شده و در حال زوال هستند؛ برای مبارزه با این آفت اوایل اردیبهشت ماه امسال، ۲۰ میلیارد تومان اختصاص یافت اما هنوز جذب نشده است

به گزارش صدای جنوب ، پروانه برگ خوار آفتی است که به درختان بلوط و گیاهان گوناگونی مانند مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان حمله می کنند؛ این آفت به پنج نسل در طبیعت می تواند خسارت وارد کند.

پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونه‌های مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شوند.

این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگل‌های بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصه‌های طبیعی وارد می‌کند. این حشره با تغذیه بی‌رویه از جوانه‌ها و برگ‌های درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ می‌کند و همین باعث می‌شود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.

براساس برآوردهای انجام شده تاکنون بیش از ۵۳ هزار هکتار از عرصه‌های جنگلی کهگیلویه و بویراحمد دچار آفت پروانه سفید برگ خوار بلوط شده است.

کارشناسان منابع طبیعی می گویند به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی‌های پی درپی جنگل های بلوط این استان دچار خسارت از آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط شده است.

آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگل‌های بلوط این منطقه است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد از زوال درخت های بلوط استان به دلیل حمله آفت پروانه برگ خوار ابراز نگرانی کرد و در بخشی از نامه خود به وزیر جهاد کشاورزی افزوده است: گویا مصیبت ها در جنگل های بلوط زاگرس تمامی ندارد و هر بار باید منتظر بحران جدیدی بود و حال جنگل های استان در شرایط فعلی بسیار تاسف بار است.

سید عیسی حسنی تاکید کرد: درختان بلوط در بخش های زیادی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد از بین رفته اند و البته هم اکنون هم در منطقه باشت و کهگیلویه دچار گونه مهاجم پروانه برگخوار سفید شده و در حال زوال هستند.

وی ادامه داد: هشدار داده می شود چنانچه فکری اساسی در این خصوص نشود از قِبَل این آفت جنگل های استان رو به نابودی کامل رفته و نتوان در جهت بازسازی اکوسیستم منطقه کاری از پیش برد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: با توجه به اذعان منابع طبیعی استان مبنی بر اینکه هیچ اعتباری به منظور مبارزه با این آفت به استان با وجود پیگیری های فراوان اختصاص داده نشده است،

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:  با پیگیری های مقامات استانی از سوی رئیس سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور ۲۰ میلیارد تومان برای مبارزه با این آفت در جنگل‌های استان با محوریت شهرستان بحرانی باشت اختصاص داده شد.

علی شهابی نسب افزود: پس از آن یک تیم از سوی سازمان جنگل‌های کشور برای بررسی و اقدام وارد استان شدند اما تاکنون این اعتبار جذب نشده و حجم زیادی از جنگل های استان آسیب دیده است.

وی ادامه داد: در مناطق باشت و گچساران مناطق جنگل های بلوط زیادی آسیب دیده اند و هنوز کار سم پاشی این آفت انجام نشده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: امید است با پیگیری های مدیرکل منابع طبیعی استان این اعتبار هر چه سریع تر ابلاغ شود

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت