وزارت جهاد کشاورزی کارخانجات و صنایع مرتبط با آرد و نان را برای حمایت از کشت قراردادی گندم تقویت می کند علاوه بر آن بانک مرکزی بانک ها را موظف کرده ۲۰ درصد تسهیلات حوزه کشاورزی را برای کشت قراردادی اختصاص دهند.
صدای جنوب:
وزارت جهاد کشاورزی نوع جدیدی از برنامه کشت را در بخش کشاورزی کلید می زند که در واقع یک اقدام جدید است و گمان می رود که تحول زیادی در تولیدات کشاورزی کشور ایجاد کند.
به گزارش صدای جنوب به نقل از فارس،حاصل این کار افزایش ضریب امنیت غذایی و افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود بازار و نیز رشد اشتغال در بخش کشاورزی خواهد بود.
کشاورزی قراردادی در حقیقت حضور سرمایه گذار در کنار کشاورز است که در طول دوره کشت و برداشت نیازهای کشاورز را تامین میکند و در پایان به قیمتی که توافق کرده اند محصول را از کشاورز می خرد. اگر کشاورز همه نهاده های خود را به موقع دریافت کند که سرمایه گذار با تامین نقدینگی به این کمک می کند، تولیدات کشاورزی هم افزایش می یابد.
سرمایه گذاران از کارخانه های مرتبط گرفته تا افراد حقیقی و نیز شرکت های دولتی را می تواند شامل شود.
سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست هماندیشی با فعالان صنعت آرد و نان بر اهمیت کشت قراردادی گندم تاکید کرده و گفته است: «در سال زراعی پیش رو کشت قراردادی گندم با جدیت پیگیری خواهد شد و در همین راستا از کارخانجات و صنایع مرتبط با آرد و نان در مسیر کشت قراردادی گندم حمایت خواهیم کرد.»
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: «به دنبال آن هستیم که در آیندهای نزدیک، گندم مورد نیاز صنوف و خبازی به طور کامل به وسیله کشت قراردادی تامین شود.»
ساداتینژاد با بیان اینکه کشت قراردادی از جمله مهمترین تاکیدات ریاست جمهوری در بخش کشاورزی است، گفت: با توجه به اهمیت کشاورزی قراردادی، وزارت جهاد کشاورزی با تمام توان در کنار فعالان صنعت آرد و نان کشور است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه تامین مالی نیز به واسطه ابلاغ شیوهنامه تامین مالی کشاورزی قراردادی توسط بانک مرکزی، بانکهای تجاری موظف به ارائه خدمات مالی به پروژههای کشاورزی قراردادی هستند.
بنابراین وزارت جهاد کشاورزی با دو اقدام مهم کشاورزی قراردادی را پیگیری می کند نخست با حمایت از کارخانه های آرد و نان آنها را توانمند می کند تا با حمایت از کشاورزان کشاورزی قراردادی را اجرا کنند.
دوم اینکه طبق مصوبه ای که وزارت جهاد از دولت گرفته بانک مرکزی شیوه نامه ای را به بانک ها ابلاغ کرده که در سال ۱۴۰۱، بیست درصد (۲۰٪) تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی توسط بانکها و مؤسسات اعتباری، در قالب تامین مالی زنجیرهای و کشاورزی قراردادی با اولویت بخش خصوصی و حمایت از تولیدات دانش بنیان و صادرات محور (با اولویت رعایت الگوی کشت بهینه ملی – منطقه ای) و بدون تحمیل بار مالی اضافی به منابع بانکی، پرداخت شود.
وزارت جهاد کشاورزی طبق قراردادی که با ستاد اجرای فرمان امام(ره) منعقد کرده قرار است طی ۵ سال آینده ۵ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی کشور با حمایت های این ستاد به کشت قراردادی تبدیل شود.
*دو اقدام دولت برای مقابله با بحران آب و افزایش تولید کشاورزی کلید خوررد*
یکی از مهمترین راهکاری که کشورها برای جلوگیری از بحران آب در جهان پیش گرفته اند، کنترل آب مجازی است به این معنی که می خواهند صادرات آب مجازی را کمتر و واردات آن را بیشتر کنند.
آب مجازی یا آب نهفته در محصولات کشاورزی است که با عبور محصول از مرزها جابجا می شود، کشورها تلاش می کنند با مدیریت صادرات و واردات تراز آن را به نفع کشور خودشان در بیاورند بنابراین تا می توانند از صادرات محصولات اساسی جلوگیری کرده و محصولات آب بر را وارد می کنند.
در این زمینه ۵ کشور ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا و فدراسیون روسیه پیشتاز هستند.
طبق آمار، بزرگترین بازارهای بین المللی گوجه فرنگی عبارتند از؛ ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا و فدراسیون روسیه که در مجموع، این ۵ واردکننده بزرگ حدود دو سوم (۶۲.۲ ٪) گوجه فرنگی تازه وارداتی جهان را در سال ۲۰۲۱ خریداری کرده اند.
از منظر قارهای، خریداران مستقر در کشورهای اروپایی بالاترین ارزش دلاری گوجه فرنگی وارداتی را در طول سال ۲۰۲۱ با خرید به ارزش ۶.۳ میلیارد دلار یا ۶۰.۳ درصد از کل جهانی به نام خود ثبت کرده اند که نشان دهنده جدیت آنها در کاهش تولید و صادرات محصولات آب بری مانند خربزه و توجه بیشتر به غلات است.
در رتبه دوم واردکنندگان، آمریکا و کانادا با ۳۰.۸ درصد قرار دارند و ۸.۳ درصد دیگر از گوجه فرنگی های وارداتی در سراسر جهان به مشتریان در آسیا تحویل داده شد.
همانطور که می بینیم روند ورود محصولات آب بر به کشورهای آمریکایی بیشتر است و به همان نسبت در کشورهای آسیایی کمتر است شاید در نگاه اول فکر کنیم اینکه کشورهای آسیایی محصول کمتری وارد کرده اند بهتر است اما در واقع اینطور نیست.
سیاست جایگزینی محصولات اساسی به جای محصولات آب بر در کشور ما هم طبق برنامه ششم توسعه و نیز براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه هفتم که منتشر شد، دنبال می شود.
طبق وعده وزارت جهاد کشاورزی قرار است طرح الگوی کشت که سیاست های کشت و سیاست های واردات و صادرات را در بر می گیرد از اول مهر امسال اجرایی شود.
سیاست های صادرات و واردات مبتی بر کاهش صادرات محصولات جالیزی و جایگزینی با محصولات اساسی مانند گندم، جو، علوفه، ذرت و غیره خواهد بود، این سیاست مانع از خروج آب مجازی از کشور نیز می شود.
طرح الگوی کشت که دولت اجرا می کند علاوه بر کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی، تولیدات کشاورزی و ضریب امنیت غذایی را افزایش خواهد داد.
ما برای مقاومت در برابر غرب راهی جز تولید داخلی ندارم. سرمایه گذاری در کشاورزی ضروری است.
اقدام ارزشمندی در جهت افزایش تولید است.