استاندار کهگیلویه و بویراحمد به همراه معاونانش در بازدید سرزده از سازمان جهاد کشاورزی، مشکلات بخش های مختلف محصولات باغی و زراعی، شیلات و دام و طیور استان را بررسی شد.
صدای جنوب:
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به همراه معاونانش در بازدید سرزده از سازمان جهاد کشاورزی، مشکلات بخش های مختلف محصولات باغی و زراعی، شیلات و دام و طیور استان را بررسی شد.
سید علی احمدزاده اظهار داشت: همزمانی برداشت محصول در دیگر استان ها، تولید انبوه، نبود بازار و تقاضای متناسب با تولید، نداشتن صادرات به کاهش قیمت گوجه فرنگی و تشدید مشکلات گوجه کاران افزوده است.
دکتر احمدزاده افزود: در کل استان نزدیک به هزار هکتار زیر کشت گوجه رفته که ۶۵۰ هکتار آن در منطقه لیشتر گچساران قرار دارد و بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی بیش از ۵۰ هزار تن محصول روی دست کشاورزان مانده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای جلوگیری از زیان گوجه کاران، باید راهکاری ارائه شود که خرید حمایتی از آن ها صورت گیرد و یا به سردخانه ها و کارخانه های تولید رب گوجه فرنگی انتقال داده شوند.
احمدزاده بیان کرد: هرگونه فرصت سوزی به ضرر مردم خواهد بود زیرا که فرصت اندک است و محصولات هم استانی ها فاسد می شود.
وی عنوان کرد: باید جلسه ای اضطراری گرفته شود و ظرفیت های خالی دیگر استان ها در بحث سردخانه بررسی و همچنین اگر قرار است خرید حمایتی صورت گیرد باید سریع تر وارد عمل شوند و راهکار عملیاتی ارائه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ظرفیت کارخانه های تولید رب گوجه فرنگی در استان های مختلف بررسی شود زیرا تعدادی اعلام کرده اند ظرفیت خرید آنها تکمیل شده است.
احمدزاده ابراز داشت: رایزنی هایی با محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور صورت گرفته تا در بحث عوارض صادرات که از ۶ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته تجدید نظر شود و صادرات به عراق و پاکستان ادامه یابد.
وی تاکید کرد: تصمیم وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش تعرفه صادرات هر کیلوگرم گوجه فرنگی از ۶ به ۱۲ هزار تومان باعث بالا رفتن هزینه های تمام شده این محصول و مشکلاتی برای کشاورزان شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: همه باید پای کار بیایند و راهکار عملیاتی ارائه شود و کشاورزان بدانند مجموعه استانداری و دولت تصمیمی که به نفع کشاورزان باشد را اتخاذ خواهند کرد.
برپایه گزارش صدای جنوب، استاندار استان در این بازدید با پرسنل سازمان جهاد کشاورزی در فضای صمیمی گفت وگو و از عملکرد رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ابراز رضایت کرد.
تکمیلی ///
آنچه در بازدید ۵ ساعته استاندار از جهاد کشاورزی گذشت
۵ خبر خوب و امیدبخش در حوزه تولید
شروع عملیات احداث سه زنجیره کامل تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز، حذف تعرفه صادرات گوجهفرنگی، ایجاد ۱۳۶ هکتار زیرساخت گلخانهای، شروع چندین مجتمع تولیدی بزرگ در حوزه دام و آبزیان و تکمیل ۵ پروژه بزرگ آبی نوید تحول زیرساختی در بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میدهد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، ساعت حوالی ۸ صبح روز سهشنبه بود که استاندار به همراه معاونین و مدیران کلیدیاش به صورت سرزده وارد سازمان جهاد کشاورزی شد.
این دومین بار بود که سید علی احمدزاده در این یکسال، سرزده به جهاد کشاورزی رفت اما این بار با یک هیئت بلندپایه استانی این کار را کرد تا همه بخشهای مختلف این سازمان عریض و طویل را بررسی کند.
از اینکه رئیس سازمان جهاد کشاورزی در هنگام این بازدید به دشتروم برای شروع عملیات کشت در دیمزارهای دشتروم رفته بود، میشد فهمید که واقعا این بازدید سرزده بود.
استاندار با حوصله و اتاق به اتاق رفت و با تک تک کارمندان و کارشناسان صحبت کرد تا مطمئن شود که موتورمحرکه اقتصاد این استان چطور کار میکند.
او اصلا اجازه صحبت به مدیران جهاد را نمیداد و مستقیما از خود کارشناسان سوال و جواب میکرد.
حضور اول وقت کارمندان در محل کار و نظم حاکم بر این سازمان قابل مقایسه با سفر قبلی استاندار نبود تا جایی که شخص اول اجرایی استان از لفظ “پویا و پای کار” برای جهاد کشاورزی استفاده کرد.
برنامه استاندار این بود که چند تا اتاق برود و ساعت ۱۰ در جلسه پژوهش استانداری با حضور مدیرانکل استان حضور پیدا کند اما گویا آنچه سید علی احمدزاده در جهاد دیده بود، او را متقاعد کرد تا وقت بیشتری بگذارد و نهایتا این بازدید پنج ساعت طول بکشد.
او قبل از آنکه به سالن جلسه برود و با مدیران جهاد بنشیند، به خبرنگاران گفت: حقیقتا خود من هم انتظار چنین نظم و ساختار منسجم اداری را نداشتم اما شما هم دیدید که همه کارمندان در حال کار و خدمت بودند و به شخصا این پویایی را در مجموعه جهاد دیدم و خبرهای خوشی شنیدم.
او گفت که جهاد کشاورزی به لحاظ گستردگی و اهمیت ماموریتهای مهمی که دارد، از هر حیث در اولویت است و برای ما مهم است.
احمدزاده، جذب بیشترین تسهیلات بانکی در بین همه ادارات را در حوزه سرمایهگذاری بخش کشاورزی دلیلی برای پویایی این مجموعه برشمرد و تصریح کرد: در حالی که سال قبل کل جذب تسهیلات این سازمان ۷۱ میلیارد تومان بود در یکسال اخیر این میزان به ۲۴۷ میلیارد تومان رسیده که افزایش و فاصله قابل توجهی است.
استاندار بعد از دیدار چهره به چهرهاش با کارمندان از رئیس سازمان جهاد خواست تا مدیرانش را جمع کند و دیداری با آنها هم داشته باشد.
استاندار قبل از گزارش دکتر معتمدیپور، از او خواست تا راهکاری برای مشکل گوجهکاران پیدا کند.
معتمدیپور هم با بیان گزارشی از اقدامات تعاون روستایی در خرید حمایتی، گفت: از حدود ۸۰ هزار تن گوجهفرنگی تولیدی استان حدود ۳۰ هزار تن فروش رفته اما همچنان ۵۰ هزار تن گوجه روی دست گوجهکاران مانده و باید فکری کنیم.
او گفت با توجه به اینکه محصول گوجهفرنگی همه استانها همزمان وارد مرحله فروش شده که تنها راه اساسی حذف یا کاهش تعرفه صادرات گوجه فرنگی و برگشت به حالت سابق است تا صادرات این محصول تسهیل شود.
حاجیزاده، معاون عمرانی استاندار هم گفت که بهتر است این محصولات را در سردخانه نگهداری کنیم چون سه ماه دیگر کمبود و گرانی گوجهفرنگی خواهیم داشت.
اما شجاعی، مدیر تعاون روستایی گفت که مشکل اصلی ما گوجههای مخصوص ربگوجه است و گوجه درجه یک در بازار همین استان فروش میرود.
موضوعی که معاون عمرانی استاندار در پاسخ آن گفت که مشکل این است که اگر هم به فروش برسند با قیمت بسیار کم به فروش میروند.
در نهایت بعد از کلی بحث و نظر، استاندار از رئیس سازمان جهاد کشاورزی خواست تا همه نظرات را یک کاسه کند و یک راهکار نهایی و اجرایی به او بدهد تا در تهران پیگیری کند.( نهایتا با پیگیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی و تماس استاندار با وزیر جهاد، تعرفه صادرات گوجهفرنگی برای پنج استان کشور از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد حذف شد تا هم قیمت گوجه افزایش پیدا کند و هم با تسهیل صادرات، گوجهای روی دست کشاورزان نماند.)
بعد از موضوع گوجهکاران، جلسه وارد دستور کار شیلات شد.
مدیر جوان و پرانگیزه شیلات در این نشست برنامههای امیدبخشی برای افزایش تولیدات ماهی و آبزیان داشت.
اسحاق رستمی گفت: هدفگذاری مدیریت ارشد سازمان کسب رتبه اول تولید ماهی در کشور است که بر همین اساس، ریزبرنامههای اجرایی خوبی طراحی و اجرا شده است.
مدیر شیلات افزود: ارتقا بهرهوری در مزارع موجود، فعال کردن مزارع راکد و صدور مجوزهای جدید در قالب شهرکها و مجتمعهای آبزیپروری سه رویکرد اجرایی این مدیریت است.
استاندار با شنیدن این برنامهها با قدردانی از این رویکرد مدیریتی در جهاد کشاورزی گفت: من امروز آمدم تا از آقای معتمدیپور بخواهم که نگرش ایجاد مجتمعهای تولیدی از گلخانه تا دام و ماهی را در بین مدیرانش جا بیندازد که گویا این رویکرد مهم در دستور کار جهاد است و از این حیث جای امیدواری است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از دو معاونش که کنارش نشسته بودند خواست تا با تمام توان در کنار سازمان جهاد کشاورزی و حامی اجرایی برنامههای مدیریت ارشد آن باشند تا با ایجاد مجتمعهای تولیدی بتوانیم هم در اشتغال و هم رشد اقتصادی موفق باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در خبرهای خوشی از انجام مطالعات سه مجتمع و شهرک آبزیپروری و اجرای پنج شهرک گلخانهای که بخشی از آنها به مرحله تولید هم رسیدند گفت و ادامه داد: تحول در زیرساختهای بخش کشاورزی با رهنمودها و حمایتهای استاندار و معاونین شروع و دستاوردهای خوبی حاصل شده است.
معتمدیپور این خبر خوش را با دو اقدام امیدبخش دیگر خود تکمیل کرد و افزود: از اول ان
قلاب تا یکسال پیش، ۳۵ هزار هکتار زمین تحت پوشش شبکه آبیاری قرار گرفت اما با اتمام پنج پروژه در دست اقدام، بیش از ۱۵ هزار هکتار از اراضی دیم این استان آبی خواهند شد.
وی ادامه داد: از اول انقلاب تا الان ۳۳ هکتار زیرساخت گلخانهای ایجاد شد اما در همین مدت اخیر بیش از ۱۳۶ هکتار زیرساخت آماده شده که با واگذاری کامل آنها به جوانان بیکار و سرمایهگذاران، تحولی شگرف در این بخش ایجاد میشود.
در ادامه این نشست، استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اعلام رضایت از این تحرک بخش کشاورزی از ضرورت احداث مجتمعهای دامپروری حرف زد اما متوجه شد که سازمان جهاد کشاورزی علاوه بر ایجاد شهرکهای کشاورزی در حوزه گلخانه و آبزیان، در حوزه دامپروری نیز در منطقه دوپرنظری و سقاوه عملیات احداث و مطالعه شهرکهای دامپروری را شروع کرده است.
استاندار که از این خبرها بسیار خوشحال به نظر میرسید، خطاب به معتمدیپور گفت: این شهرکها را نهایی کنید، من بودجه میدهم.
احمدزاده ادامه داد: نکته دیگر اینکه این کارهای خوب را باید به مردم بگویید، در زمینه اطلاعرسانی خوب عمل نشده است، ۱۳۶ هکتار شهرک گلخانهای کار کمی نیست در طول تاریخ بیسابقه است، پروژههای آبی خوبی اجرا شده، شهرکهای کشاورزی در زمینههای مختلف احداث شده یا در حال احداث هستند، در زمینه تکمیل زنجیره گوشت و مرغ کارهای ارزشمندی شروع شده، این کارها در سال اول دولت قابل توجه هستند و شما باید این عملکرد را از طریق رسانهها به مردم بگویید.
در ادامه این نشست استاندار ماموریت مهم دیگری به مدیر ارشد بخش کشاورزی داد و گفت که جهاد باید به نقطهای برسد که هیچ نیازی به واردات مرغ به استان نباشد و حتی صادرکننده گوشت مرغ هم باشد؛ این یک تکلیف است.
موضوعی که معتمدیپور در پاسخ به آن گفت که اگر ۴۰ درصد مجوزهای صادر شده به مرحله تولید برسد، در تامین گوشت مرغ، خودکفا میشویم.
او گفت که در حال حاضر، ۲۵ درصد مرغ مورد نیاز استان از سایر استانها تامین میشود.
موضوع دیگری که در این نشست مطرح شد، فعال کردن مرغداریهای راکد بود.
موضوعی که رئیس سازمان جهاد کشاورزی در مورد آن توضیح داد و گفت: ۲۲ واحد راکد مرغداری داشتیم که در همین سال جاری پنج مورد از آنها احیا و وارد مدار تولید شدند.
معتمدیپور افزود: ۱۷ واحد راکد قابل احیای دیگر وجود دارد که عمدتا مشکل بانکی دارند و در حال تلاش برای برگرداندن این واحدها به چرخه تولید هستیم.
استاندار با ابراز نگرانی از راکد بودن این واحدها، تصریح کرد: باید موانع قانونی دریافت تسهیلات برای مالکان این واحدها برطرف شود؛ احمدزاده قول داد تا این موضوع را با وزیر جهاد و دفتر ریاستجمهوری درمیان بگذارد و فکری کند.
یکی دیگر از اقداماتی که در این نشست از آن یاد شد، احداث یک مجتمع کامل در زنجیره گوشت مرغ در گچساران بود که به تنهایی به اندازه ظرفیت ۲۵ تا مرغداری است.
ایجاد زنجیره تولید تا مصرف گوشت قرمز و یک مورد دیگر گوشت مرغ در شهرستان بهمئی دیگر خبر خوش رئیس سازمان جهاد کشاورزی بود که به خوبی سیاستهای تولیدی وزارت جهاد و نماینده عالی دولت در استان را اجرایی و عملیاتی کرده است.
به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، این بازدید پنج ساعته تحرک و انگیزه مضاعفی به مجموعه جهاد تزریق کرد و تصمیمات خوبی به ویژه در بحث مشکل گوجهکاران اتخاذ شد.
انتهای پیام/