نشست هماهنگی برای هرچه بهتر اجرا شدن طرح کشت قراردادی در کهگیلویه باحضور مدیرکل شرکت غله وخدمات بازرگانی استان در مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان برگزار شد.
صدای جنوب:
مدیرکل شرکت غله وخدمات بازرگانی استان در این نشست اظهار کرد:در زمان کاشت گندم بیشترکشاورزان مشکل نقدینگی دارند وبه همین دلیل استفاده ازکود رابه تأخیر میاندازند که با کشت قراردای این مشکل مرتفع می شود.
ابوالحسن صداقت کیش گفت: با برنامه ریزی های انجام شده توسط وزارت جهادکشاورزی،طرح حمایتی کشت قراردادی در سطح استان درحال اجرا است.
وی بیان داشت: با کشت قراردادی و تأمین نهادهها، عملکرد تولید گندم در مزارع افزایش خواهد یافت.
صداقت کیش تصریح کرد: کشت قراردادی در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا انجام میشود که علاوه بر حمایت از کشاورزان موجب میشود کشور در مسیر خودکفایی گام بردارد و برنامه ریزی اصولی در کشت فراهم شود.
وی گفت:این طرح جهت کمک به کشاورزان گندم آبی وتامین بخشی ازهزینه های کشت وبرداشت دردستورکارقرارگرفته است.
مدیرکل شرکت غله استان افزود: در کشت قراردادی ۵٠درصدکود فسفاته وپتاسه و۲٠ درصد سهم بیمه محصول گندم آبی توسط طرف قرارداد تامین و پس از برداشت و تحویل محصول از مطالبات کشاورزان کم می شود.
وی بیان کرد:هزینه حمل و کرایه گندم آبی از مزرعه تا محل خرید به ازای هر تن یکصدهزارتومان ازدیگر مشوق های دولت در این زمینه است و امکان سایر مشوق ها جهت ترغیب بیشتر کشاورزان در این زمینه نیز وحود دارد.
صداقت کیش گفت: کشاورزانی که تمایل دارند در اجرای این طرح مشارکت نمایند به خانه های ترویج و مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
وی اظهارکرد:ازکلیه کشاورزان درخواست می کنیم هرچه سریعتر با توجه به فرصت کم باقیمانده به کارشناسان پهنه خود مراجعه وثبت نام کنند.
ابوالحسن صداقت کیش گفت: کشاورزان میتوانند از طریق گوشی های همراه خود با نصب اپلیکشن کشاورزی قراردادی به سامانه کشاورزی قراردادی مراجعه وثبت نام نمایند.