پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 05 بهمن 1401 ساعت 07:11:: شناسه خبر: 130740

کسری ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی بخش کشاورزی، در لایحه بودجه

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بخش کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده به صورت خوش بینانه ۱۸۰ هزار میلیارد تومان کسری اعتبار دارد.

صدای جنوب:

ذبیح الله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز این کمیسیون گفت: بر اساس جمع بندی کمیسیون کشاورزی در خصوص بودجه بخش کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده، اعتبارات این حوزه بسیار نگران کننده و فاجعه بار است و امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد.

اعظمی با اشاره به تاکیدات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر تامین امنیت غذایی افزود: کل بودجه ۱۴۰۲ حدود ۵۰ درصد افزایش داشته، اما اعتبارات بخش کشاورزی فقط ۱۲ درصد افزایش داشته است.

در بودجه سال ۱۴۰۱ مقرر شده بود وزارت جهاد کشاورزی اموال مازاد خود را به فروش رسانده و آن را در حوزه اختیارات هزینه کند، اما در بودجه امسال باید درآمد حاصل از این محل را به خزانه واریز کند و دولت برای آن تصمیم گیری کند که اشکال اساسی دارد. متاسفانه در لایحه بودجه سال آینده به موضوعات مذکور توجه نشده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس با اشاره به اینکه در حوزه آبیاری تحت فشار اعتبارات مورد نیاز، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد نیاز وجود دارد که در لایحه بودجه این اعتبار ۱ هزار ۵۸۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، گفت: بودجه آبیاری‌های تحت فشار و احیا، زهکشی و بازسازی قنوات افزایش چشمگیری نداشته و اعتبارات آبخیز داری نیز کاهش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای الگوی کشت اعتبارات کافی اختصاص داده نشده است و یارانه نهاده‌های کشاورزی به نوعی در لایحه بودجه سال آینده حذف شده است، افزود: مطالبات شرکت‌های پتروشیمی تولید کننده کود اوره در لایحه بودجه ۱۴۰۲ لحاظ نشده و اعتبارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی در مقایسه با سال گذشته تغییری نکرده است و علی رغم نیاز ۲۰ هزار میلیاردی تنها ۶ هزار میلیارد در نظر گرفته‌اند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه پایین بودن اعتبار صندوق بیمه محصولات کشاورزی باعث می‌شود کشاورز با خیال راحت کشت نکرده و در زمان وقوع حادثه به میزان کافی جبران خسارت دریافت نکند، تصریح کرد: در دنیا پایه تولید محصولات کشاورزی، بیمه محصولات است. علی‌رغم اینکه در خصوص افزایش تولید دانه‌های روغنی همواره شعار داده شده است اعتبارت این حوزه نیز تغییر بسیار کمی داشته است.

اعظمی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ مهار بیابان زایی اعتباری مدنظر قرار نگرفته است، افزود: برای خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده که در سال آینده باتوجه به پیش بینی خرید و تولید ۱۰ میلیون تن اعتبار مورد نیاز به حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند. اعتبارات تامین کود اوره کاملا حذف شده و به منظور تامین کود‌های ازت و فسفات نیز اعتبار کافی تعیین نشده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با بیان اینکه با افزایش قیمت کود‌های شیمیایی کشاورزان توان تامین آن را ندارند و این موضوع باعث کاهش عملکرد در واحد سطح می‌شود، گفت: اعتبار مورد نیاز اجرای الگوی کشت حداقل ۱۳۲ هزار میلیارد تومان است که این اعتبار نیز دیده نشده است و به صورت کلی بودجه بخش کشاورزی در لایحه سال ۱۴۰۲ با تمامی قوانین بالادستی و احکام دائمی تناقض دارد به صورت خوش بینانه ۱۸۰ هزار میلیارد تومان این حوزه کسری اعتباری دارد.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای تامین گندم، روغن و نهاده‌های دامی هزینه می‌شد که حذف و به عنوان یارانه به مردم پرداخت شد که صدمه به این بخش محسوب می‌شود، تصریح کرد: بازسازی باغات و نخیلات و یارانه سوخت حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی حذف و اعتبارت مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی بسیار محدود است. طی ۴ دهه گذشته هیچ سال اعتبارات بخش کشاورزی با این میزان از محدودیت و محرومیت لحاظ نشده است.

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت