پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 09 بهمن 1401 ساعت 10:11:: شناسه خبر: 130875

دستِ پُر کشاورزی در سفر کاروان دولت به بویراحمد گرمسیر/معتمدی‌پور: ۱۰۰۰ هکتار از اراضی تصرف‌شده به دولت برگردانیده شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در سفر کاروان دولت به روستاهای گچساران در خبری امیدبخش از بازگرداندن یک‌هزار هکتار از اراضی منابع ملی به دولت سخن گفت؛ معتمدی‌پور همچنین از تخصیص اعتبار ۶ میلیارد ریالی برای آبی کردن اراضی دیم گچساران خبر داد.

صدای جنوب:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در سفر کاروان دولت به روستاهای گچساران در خبری امیدبخش از بازگرداندن یک‌هزار هکتار از اراضی منابع ملی به دولت سخن گفت؛ معتمدی‌پور همچنین از تخصیص اعتبار ۶ میلیارد ریالی برای آبی کردن اراضی دیم گچساران خبر داد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به همراه نماینده مردم گچساران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و دیگر مدیران‌کل استان در سفری یک‌روزه از روستاهای دیل، آرو، شام‌برکان، سرتیره، نازمکان، رودبال، اسپر و مارین بازدید کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این بازدید، دولت سیزدهم را دولتی جهادی و مردمی دانست که همواره در میان مردم است و با آنها صداقت دارند؛ اگر قولی داده می‌شود حتما عمل می‌شود و طبیعتا وقتی دولت جهادی است باید مدیرانش هم جهادی باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، در این بازدید، بخش کشاورزی دست‌ِ پُری برای استاندار داشت و در همه روستاها رد پای خدمت جهادی‌ها نمایان بود؛ همچنین در این بازدید، دکتر معتمدی‌پور، از سوی استاندار چند ماموریت مهم در راستای درخواست‌ها و مطالبات مردمی گرفت.

یکی از اقدامات خوب دولت در بخش کشاورزی این مناطق، تخصیص ۶۰۰ میلیون تومان برای انجام مطالعات تکمیلی انتقال آب به زمین‌های دیم شهرستان است که شرکت آب منطقه‌ای متولی آن است که اقدامی تحول‌زا است.

تامین آب اراضی کشاورزی روستاهای نزدیک سد کوثر و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری باغات ماموریت استاندار به جهاد کشاورزی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه گزارش امیدبخشی داشت.

سید علی معتمدی‌پور گفت: عملیات اجرای آبیاری قطره‌ای در ۷۵ هکتار از باغات روستای اسپر با اعتبار چهار میلیارد تومان در حال انجام است که تلاش می‌کنبم تا سه ماه آینده به اتمام برسد.

وی همچنین خبر داد: یک و نیم میلیارد تومان برای نوسازی کانال‌های آب این مناطق مصوبه داریم که در دستور کار است.

معتمدی‌پور تعمیر پمپاژه‌های کشاورزی را در چندین مورد با اعتبار ۲ میلیارد تومان از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش برشمرد و ادامه داد: در سه ماه آینده راه‌اندازی پمپاژ شام‌برکان شروع خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مطالعات تامین آب اراضی کشاورزی دیل و آرو و دیگر روستاها از سد کوثر از سوی امور آب در دستور کار است و در صورت مثبت بودن نتیجه مطالعات، احداث باغات و بعد از آن جهاد کشاورزی برای اجرای فازهای سه و چهار آبیاری تحت فشار آمادگی دارد.

معتمدی‌پور با اشاره به حاکم شدن روحیه جهادی در بدنه جهاد کشاورزی بیان کرد: پنج هزار و ۲۰۰ متر کانال آبیاری باغات در روستای مارین وجود دارد که تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ متر از آن‌ها احداث شده است.

وی توزیع ۳۰۰ لیتر انواع سموم و برگزاری پنج کلاس آموزشی را از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی در زمینه مبارزه با افت مکس مدیترانه‌ای در منطقه مارین اعلام کرد.
اقدامات ترویجی و مشاوره‌های علمی و فنی برای جایگزین شدن ارقام پرمحصول و کم‌مصرف به منظور اقتصادی شدن کشاورزی از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی است.

معتمدی‌پور همچنین گفت: آقای استاندار اعلام کرده که بیش از ۲۰ میلیارد ریال برای رفع مشکل کانال‌های روستای اسپر گچساران در نظر گرفته شده که در این زمینه نیز آمادگی وجود دارد.

وی افزود: کانال آبی رودبال در اوایل انقلاب توسط جهاد سازندگی آغاز شد کارهای اولیه آن صورت گرفت که بعدا برای تکمیل این کانال حدود ۲۴۰ میلیارد ریال در این دولت هزینه شده و مابقی اقدامات آن در حال اجراست، ایراداتی در این کانال وجود دارد که در برخی از نقاط نیاز به بهسازی و لایروبی دارد و مابقی کانال نیز باید تکمیل شود.

یکی دیگر از اقدامات موفق سازمان جهاد کشاورزی که احمدزاده در حاشیه این بازدیدها اشاره کرد، سیل ویرانگر مونسونی تابستان گذشته بود که استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آن به اقدامات جهادی یاد کرد و وزیر کشور نیز پای کار بودن جهاد کشاورزی را تحسین کرد.

برگرداندن اراضی منابع ملی، مبارزه با زمین‌خواری، رفع تصرف و خلع‌ید سرمایه‌گذارانی که به تعهداتشان عمل نکردند، بخش دیگری از عملکرد جهاد کشاورزی در شهرستان گچساران و کل استان کهگیلویه و بویراحمد بود.

موضوعی که فرماندار گچساران گفت: در دولت سیزدهم تاکنون ۴۵۰ هکتار از اراضی که تحت عنوان واگذاری طرح در سالهای گذشته در این شهرستان تصرف شده بود با همت جهاد کشاورزی و همکاری اعضای شورای تامین به دولت بازگرداننده شده است.

دیهمی گفت: در این دولت اقدامات بسیار خوبی در راستای قلع و قمع کاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی در گچساران صورت گرفته است.

معتمدی‌پور نیز در این بازدید و در جمع مردم در پاسخ به سوال استاندار، از بازگشت ۱۰۰۰ هکتار از اراضی ملی به دولت خبر داد که این اقدام انقلابی از سوی سید علی احمدزاده مورد تقدیر قرار گرفت.

وی همچنین گفت: با توجه به دستور استاندار و نیاز شهر گچساران به توسعه، سازمان جهاد کشاورزی هرگونه واگذاری اراضی را در محدوده و اطراف شهر ممنوع کرده و در یکسال گذشته هیچ واگذاری نبوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به مطالبه مردم خاطرنشان کرد: زمین‌های حد فاصل روستاهای اسلام آباد تا آبریگون نیز در دست بررسی قرار خواهد داده شد و در جلسه ای که به زودی در استان برگزار می‌شود در این خصوص تصمیمات لازم را خواهیم گرفت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان این سفر با اشاره به اینکه ما از مدیران استانی کار جهادی را اینگونه انتظار داریم افزود: مدیران خوب جهادی داریم و امیدواریم این کارها که در حوزه های مختلف به خصوص در بویراحمد گرمسیری گچساران قول داده شد با عزم جهادی مدیران انجام شوند.

احمدزاده اظهار کرد: کارهای جهادی مختلفی در نقاط مختلف استان در حال اجراست و انتظار من از سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای، تامین آب پایدار کشاورزی است تا کشاورزان دغدغه کمتری در تولید داشته باشند و شاهد توسعه این منطقه باشیم.

 

استاندار گفت: هیچ منطقی نمی‌پذیرد مردم روستاهای ما در کنار سدها، آب کشاورزی نداشته باشند بنابراین باید مدیران جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای به صورت جهادی، مطالعات تامین آب این اراضی را در دستور کار قرار دهند.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت