دستاوردهای انقلاب اسلامی در توسعه کتابخانه ها در استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار چشمگیر بوده است به گونه ای که به گفته مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تقریبا با رشد ۷۰۰ درصدی مواجه بوده است.
به گزارش صدای جنوب ، سرانه کتاب و کتابخوانی همواره از مهمترین شاخص های توسعه فرهنگی و از ابتدای انقلاب اسلامی تجهیز شهرها و روستاها به کتابخانه به عنوان شاخص مهم فرهنگی مورد تاکید و توجه بوده بطوری که توسعه کتابخانه ها در ایران طی ۴۴ سال اخیر از رشد خوبی برخوردار است.
محسن جبار نژاد، در چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در خصوص تببین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در توسعه خدمات کتابخانهای، اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی تنها یک کتابخانه کوچک در استان موجود بود اما اینک ۷۰ کتابخانه در نقاط مختلف استان وجود دارد.
وی افزود: قبل از انقلاب عضویت کتابخانه های استان زیر ۵۰۰ نفر بوده است و اکنون به ۴۳ هزار نفر عضو رسیده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آن دوران منابع در کتابخانه های عمومی استان ناچیز بوده اما اکنون ۷۰۰ هزار منابع در کتابخانههای استان موجود است.
جبار نژاد عنوان کرد: در خصوص تعداد افزایش منابع و نسخ کتاب ها استان با رشد هزار درصدی مواجه بوده است.
کتابخانه های کهگیلویه و بویراحمد همچنان نیازمند توجه ویژه دولت
مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان ۲ کتابخانه مهم در چرام و بهمئی وجود دارد که هر کدام افزون بر یک هزار و ۳۰۰ متر مربع زیربنا دارند و تا سال ۹۰ حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
جبار نژاد ابراز کرد: از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده و اعتبار خاصی برای آن ها در نظر گرفته نشده است، این ساختمان ها به مرور در حال فرسوده شدن هستند که انتظار داریم متولیان امر حمایت کنند
وی تاکید کرد: امسال میزان اندکی به آن بودجه اختصاص یافته اما به قدری نیست که طرح ها را تکمیل کند و نیازمند یک پیگیری جدی تری است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: پروژه دیگری در یکی از روستاهای بهمئی ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که نیازمند توجه ویژه است تا مردم از خدمات آن بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: نظر به اینکه ۴۰ درصد جمعیت استان روستایی و ۱۰ درصد عشایری است حداقل نیاز به ۲ کتابخانه سیار داریم .
مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی کرد که حدود چهار میلیارد تومان برای راه اندازی این ۲ کتابخانه سیار نیاز باشد.
کتابخانه به عنوان بخش اساسی نهاد آموزش، خردگرایی و یک محیط پژوهشی برای تربیت است که عامل مهمی در انتقال میراث های علمی، فرهنگی، ادبی و هنری گذشته به آینده است و ذهن را پرورش می دهد.
انتظار می رود مسئولان مربوطه در سطح ملی این نهاد بزرگ فرهنگی مهم را حمایت کنند تا شاهد پیشرفت در این حوزه و افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی در بین همه اقشار جامعه خصوصا جوانان و نوجوانان باشیم.