روزه داری برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به شرایطی بستگی دارد که در این خبر به آن پرداخته شده است.
·استفاده از شش گروه اصلی هرم راهنمای غذایی شامل نان و غلات، میوه، سبزی ها، حبوبات، گوشت و لبنیات در وعده های سحر و افطار
·استفاده از یک رژیم غذایی سبک حاوی مواد غذایی با شاخص قندی پایین که قند خون را به آهستگی افزایش می دهد، از جمله مواد غذایی حاوی پروتئین، نان سبوس دار، غلات کامل، حبوبات، سبزی ها و میوه ها به هنگام سحر
·مصرف متعادل میوه ها و سبزی ها در طول افطار تا سحر در راستای تامین ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن، پیشگیری از ابتلا به یبوست و کاهش احساس تشنگی در طول روز به علت داشتن فیبر زیاد
·پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب، ادویه ها و ترشی ها به علت ایجاد اختلال در هضم و ایجاد سوزش معده
·افطار کردن فرد روزه دار مبتلا به دیابت با مصرف چای کم رنگ، شیر و حداکثر یک تا دو عدد خرما و پس از آن مواد غذایی کم چرب، سبزی های آب پز و انواع سوپ های زودهضم
·محدود کردن مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا، بامیه، شله زرد، حلوا و یا نوشابه به هنگام سحر و افطار به علت احتمال افزایش وزن و افزایش قند خون
·اگر قند خون قبل از سحری بالاتر از ۳۵۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.
·هنگامی که بیمار مبتلا به دیابت سحری نخورده باشد.
·اگر برای کنترل دیابت قرص مصرف می شود و لازم است در طول روز نیز برای کنترل قند خون مصرف شود.
·اگر انسولین تزریق می شود و در طول روز نیز باید تزریق داشته باشند.
·اگر عوارض دیابت نمایان شده باشد، یعنی عوارض کلیوی یا عوارض چشمی وجود داشته باشد، بهتر است برای پیشگیری از عوارض دیابت، فرد روزه نگیرد و یا با پزشک خود مشورت کند.