پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 16 مهر 1402 ساعت 07:07:: شناسه خبر: 139805

شتاب بخشی طرح پتروشیمی دهدشت در دولت سیزدهم

پتروشیمی دهدشت به عنوان یکی از طرحهای کلان صنعتی کهگیلویه وبویراحمد که در مدت ۱۵ سال تنها ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما با توجه و نگاه ویژه دولت سیزدهم ساختمانهای صنعتی و غیر صنعتی آن قد کشیده و درصد پیشرفت فیزیکی آن نزدیک به ۴۰ درصد رسیده و این رویا در مسیر واقعیت قرار گرفت.

صدای جنوب:

عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت در سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در دشت کلاچوی دهدشت به زمین زده شد و ساخت آن در کهگیلویه و بویراحمد در سه فاز پیش بینی شده است.

کارخانه پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری «کلاچو» در پنج کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است.

پتروشیمی دهدشت که پس از کش و قوس های بسیار و سهل انگاری ، سرانجام با روی کار آمدن دولت سیزدهم،گرد و غبار کم توجهی از آن برداشته شد و جانی دوباره گرفت و با تلاش متخصصان داخلی بخصوص شرکت پتروپارس روند ساخت آن با سرعت خوبی بصورت شبانه روزی دنبال شد.

 

پتروشیمی دهدشت در مسیر خط لوله اتیلن غرب (باختر) کشور معروف به پتروشیمی های خط دنا قرار دارد خط دنا از یک واحد الفین گچساران و چهار واحد تولید پلی اتیلن (HDPE) به نام‎ های پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن تشکیل شده است.
این واحد پتروشیمی پس از بهره‎ برداری وارد زنجیره بالادستی بیدبلند، گچساران و پایین‎دست گچساران می‎ شود تا برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین ‎دستی و همچنین صادرات محصول به بازارهای جهانی، به تولید سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین با استاندارد و لیسانس شرکت بازل آلمان بپردازد.

پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی و اشتغالزایی ۲۴۰ نفر قرار بود پس از یک هزار روز به بهره برداری برسد اما به دلایل مختلف توقف های متعددی در روند پروژه ایجاد شد.

عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت از زمان کلنگ زنی آن در سال ۸۶ به دلایل مختلف روند اجرایی کندی داشته که طی ۲ سال اخیر در دولت سیزدهم روند اجرایی آن شتاب بیشتری گرفته است.

پتروشیمی دهدشت به شرکت‌های پایین‌دستی بیدبلند و پتروشیمی گچساران مرتبط است و در این چرخه بسیار با اهمیت است.

ارزش سرمایه گذاری این طرح ۱۲۲ میلیون یورو اعلام شده و تاکنون ۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است.

پتروشیمی دهدشت ظرفیتی برای استفاده ازاستعداد جوانان تحصیلکرده

کارشناس حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به نقش مهم صنعت در توسعه استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: پتروشیمی دهدشت زمینه صنعتی شدن این استان را فراهم خواهد کرد.

فردین بادام فیروز بیان کرد: با توجه به وضعیت جغرافیایی و مسیر ترانزیتی پاتاوه – دهدشت این پتروشیمی زمینه برای آغازبکار دیگر صنایع فراهم می کند.

وی مهمترین ظرفیت پتروشیمی را اشتغالزایی جوانان دانست و گفت: بکارگیری جوانان تحصیلکرده و با استعداد در این صنعت می تواند روند توسعه شهرستان و حتی استان را شتاب بخشد.

 

بادام فیروز اظهار کرد: توسعه زیرساخت های مختلف در کهگیلویه با اجرایی شدن این طرح دور از انتظار نخواهد بود.

وی تصریح کرد: تنها با پرداخت حداقل حق آلایندگی ها می تواند خدمات مختلفی را در سطح شهر دهدشت برای رفاه حال شهروندان اجرایی کرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دهدشت با اشاره به اینکه دانش فنی این پتروشیمی تحت لیسانس بازل آلمان است بیان کرد: این شرکت در شرایط تحریمی دسترسی اطلاعاتی خود را محدود کرد.

محمد شکری افزود: با همکاری شرکت‌های طراحی و مهندسی دانش‌بنیان فعال در کشور مشکل نبود بازل جبران شد.

وی اظهارکرد: در حال حاضر لایسنس پایه و جزئیات و طراحی این مجموعه توسط یک شرکت داخلی دانش‌بنیان تامین می‌شود.

شکری بدون اشاره به منابع مالی این پروژه گفت: هلدینگ خلیج‌فارس به‌عنوان سهام‌دار اصلی منابع مالی این پروژه نیمه‌تمام را تامین کرد.

وی یکی از رویکردهای جدید هلدینگ را تکمیل پروژه‌های نیمه تمامی از جمله پتروشیمی دهدشت دانست و گفت: منابع ریالی و ارزی برای خرید، ساخت و تجهیز پتروشیمی تامین و روند اجرای طرح با پیشرفت خوبی در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دهدشت اضافه کرد: تاکنون ۴۰ درصد وزنی تجهیزات پروژه داخلی‌سازی شده و پیش‌بینی می شود تا ۷۰ درصد تجهیزات توسط شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان تامین شود.

شکری گفت: بر اساس برنامه زمان‌بندی پیش بینی می شود بهمن ۱۴۰۳ این پروژه راه‌اندازی آزمایشی شود.

وی خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد محصول پتروشیمی دهدشت (پلی‌اتیلن سنگین که آخرین تکنولوژی روز دنیا را دارد) برای بازار داخل و ۶۰ درصد آن برای بازارهای خارجی و ارزآوری برای کشور است.

شکری اظهار کرد: محصول نهایی این پروژه که در مرحله ساخت، احداث و نصب قرار دارد و چشم انداز فروش محصولات پتروشیمی با بررسی کارشناسان در بازارهای آسیایی و منطقه‌ای روشن است.

وی به اشتغال‌زایی این پروژه هم اشاره کرد و گفت: پتروشیمی دهدشت به‌صورت مستقیم ۳۰۰ و غیرمستقیم برای یکهزارو ۵۰۰ نفر شاشتغالزایی ایجاد کرد.

شتاب بخشی طرح پتروشیمی دهدشت در دولت سیزدهم

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامه های حمایتی دولت در راستای فعال کردن صنایع از جمله صنعت نفت،گاز و پتروشیمی برای صنایع پایین دستی، تاکید کرد: روند اجرایی پتروشیمی دهدشت در دولت سیزدهم شتاب خوبی گرفت.

 

سید علی احمدزاده بیان کرد: این پروژه با پیشرفت فیزیکی نزدیک به ۴۰ درصد و ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن و اشتغالزایی خوب پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.

وی تاکید کرد: پتروشیمی دهدشت از پیشرفت فیزیکی نسبتاً خوبی برخوردار است و تحولات قابل قبولی در بحث ابنیه و ساختمان انجام گرفته است.

احمد زاده تصریح کرد: طی ۲ سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به استان امید و رونق در طرح های مختلف اقتصادی، عمرانی و سرمایه گذاری تزریق شد.

شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه به مرکزیت شهر دهدشت دومین شهر پرجمعیت استان ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه وبویراحمد محسوب می شود.

کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشاورزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.

این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد.

ایرنا

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت