پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 13 اسفند 1395 ساعت 08:12:: شناسه خبر: 14319

واکنش نمایندگان مجلس به انتقاد مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد

تاکید بر لزوم مدیریت موج دوم آنفلوآنزا/ دامپزشکی کمبودها را به مجلس اعلام کند

در همه جای دنیا در چنین مواقعی ستاد بحران تشکیل شده و نهایت اهتمام خود را برای مدیریت بحران پیش رو به کار می برند اما متاسفانه در حال حاضر دامپزشکی پول ندارد به منظور معدوم کردن مرغ های آلوده گونی بخرد، لودر اجاره کند و کارگر بگیرد.

پایگاه خبری صدای جنوب:

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جزو بیماری های خطرناک، واگیردار و مشترک میان انسان و پرندگان بوده که مهم ترین راه شیوع تماس مستقیم پرنده سالم با پرنده آلوده، مدفوع و ترشحات تنفسی طیور است.

در ماه گذشته هشدارهایی در مورد شیوع این بیماری داده شد و حتی بسیاری از طیور معدوم شده و چند روستا در استان اصفهان در قرنطینه قرار گرفت، بر همین اساس به تازگی مسئولان دامپزشکی از شیوع موج دوم این بیماری خبر دادند این در حالی است که طبق اظهارت نمایندگان مجلس هر چند بیماری های مربوط به دام و پرندگان غیرقابل پیش بینی بوده و زمانی که در سطح وسیعی از کشور گسترش می یابند مدیریت و کنترل آنها مستلزم امکانات و بودجه مناسب است اما متاسفانه برای پیشگیری و کنترل چنین بیماری هایی منابعی پیش بینی نشده است.

در این رابطه ناصر نبی پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران از گسترش شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و افزایش نرخ تخم مرغ خبر داده و گفته است مادامی که پرندگان مهاجر در کشور حضور دارند و سازمان حفاظت محیط زیست مانع شکار آنها نشود و نظارت درستی در این زمینه نداشته باشد وضعیت به همین منوال خواهد بود و احتمال گسترش این بیماری وجود دارد.

وی همچنین از عملکرد دولت در کنترل این بیماری انتقاد کرده و متذکر شده است که عدم مدیریت یکپارچه سبب شده تبعات ناشی از این بیماری افزایش پیدا کند.

نبی پور تاکید کرد: در همه جای دنیا در چنین مواقعی ستاد بحران تشکیل شده و نهایت اهتمام خود را برای مدیریت بحران پیش رو به کار می برند اما متاسفانه در حال حاضر دامپزشکی پول ندارد به منظور معدوم کردن مرغ های آلوده گونی بخرد، لودر اجاره کند و کارگر بگیرد.

عبدالله بهمنش، دبیر کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از نبود پول غذا و سوخت برای اکیپ های مقابله با این بیماری انتقاد می کند و می گوید در حال حاضر از نگهبان و تلفنچی همه در مناطق درگیر برای مقابله با این بیماری حضور دارند در حالی که یک ریال برای پرداخت اضافه کار یا ماموریت به افرادی که در خط مقدم مقابله با این بیماری خطرناک هستند نداریم.

وی یادآور می شود برای هر قطعه پرنده ای که معدوم می کنیم، پول آن را از سازمان مرکزی می گیریم اما پولی برای تامین هزینه های سوخت، ایاب و ذهاب، ماموریت و خوراک نیروهای خود نداریم.

نمایندگان مجلس بر لزوم افزایش سطح آگاهی مرغداران، روستاییان و همچنین احاد مردم در جهت پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انتقاد و تاکید می کنند از آنجایی که مرغداری های صنعتی، سنتی و روستاییان بیشتر درگیر این بیماری هستند می طلبد نسبت به آموزش و ارتقای سطح آگاهی این قشر برای رعایت نکات بهداشتی اقدام کرد.

علی محمدشاعری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بر این باور است که باید از محل اعتبارات سازمان مدیریت بحران برای کنترل این بیماری استفاده کرد.

کیخا: سازمان دامپزشکی و محیط زیست برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای پرندگان باکمبود منابع مواجه هستند.

احمدعلی کیخا، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، گفت: این بیماری هر از چند گاهی در کشورهای مختلف گسترش می یابد که کنترل آن مستلزم رصد و شناسایی به موقع بوده تا مجموعه اقداماتی که برای مدیریت آن لازم است سریع تر اتخاذ شود.
احمدعلی کیخا نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه سازمان دامپزشکی، حفاظت محیط زیست و ستاد مدیریت بحران متولی کنترل بیماری های مربوط به پرندگان است، ادامه داد: این دستگاه‌ها در مواقع شیوع بیماری‌های پرندگان جلساتی را با مشارکت کارشناسان و متخصصان برگزار و برنامه علمیاتی را برای مقابله با چنین بیماری‌هایی اتخاذ می‌کنند به این شکل که مناطق آلوده شناسایی و پرندگان مبتلا معدوم می شوند تا میزان بیماری به حداقل ممکن برسد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه بخشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان وحشی و مهاجر انتشار می‌یابد، تصریح کرد: این بیماری مختص پرندگان بوده و تاکنون موردی از ابتلای انسانی به آن مشاهده نشده است؛ به دلیل آنکه بخشی از بیماری از طریق پرندگان وحشی و مهاجر انتقال می یابد بنابراین کنترل و مدیریت آن مشکل خواهد بود.

وی افزود: متاسفانه علیرغم هشدارهای سازمان دامپزشکی، صداوسیما و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست به هموطنان برای خودداری از شکار و صید پرندگان وحشی و مهاجر اما همچنان شاهد هستیم برخی با بی اعتنایی و بی توجهی نسبت به رعایت توصیه های بهداشتی همچنان به شکار و صید پرندگان وحشی ادامه می دهند که این موضوع افزایش شیوع چنین بیماری را به همراه دارد.

کیخا با بیان اینکه دستورالعمل نحوه مواجهه با بیماری آنفلوآنزای پرندگان برای دستگاه های تخصصی مانند حفاظت محیط زیست و دامپزشکی تعریف شده است، گفت: در همین راستا به صورت جدی نیاز است زمانی که خطر انتشار و شیوع بیماری مربوط به پرندگان در کشور وجود داشته باشد دستگاه های ذی ربط وظیفه خود را بدون فوت وقت و به درستی انجام داده و نهایت دقت را داشته باشند تا آسیب های ناشی از چنین بیماری هایی به حداقل برسد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مشکلات زیادی سد راه دستگاه های ذی ربط برای مدیریت بیماری های پرندگان وجود دارد، تصریح کرد: طی نشست اخیری که با رئیس سازمان دامپزشکی داشتیم ایشان به شدت از کمبود منابع برای مدیریت چنین بیماری هایی اعتراض و گلایه داشتند.

وی افزود: هر چند بیماری های مربوط به دام و پرندگان غیرقابل پیش بینی است و زمانی که در سطح وسیعی از کشور گسترش می یابد مدیریت و کنترل آنها مستلزم امکانات و بودجه مناسب است اما متاسفانه برای کنترل و مدیریت آنها منابعی پیش بینی نشده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم، ادامه داد: از این رو تا دولت در رابطه با تامین منابع لازم برای کنترل بیماری همانند بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تصمیم گیری نموده و اقدامی انجام دهد در عمل دستگاه های اجرایی را دچار مشکل می کند و این از جمله چالش هایی است که مدیریت و کنترل این بیماری ها را با مشکل مواجه می سازد.

نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی بر لزوم توجه جدی سازمان برنامه و بودجه به رفع مشکلات بودجه ای سازمان دامپزشکی و حفاظت محیط زیست برای کنترل و مدیریت بیماری های مربوط به پرندگان تاکید کرد و افزود: بهتر است سازمان برنامه و بودجه از محل اعتبارات بحران مبلغی را برای کنترل و مدیریت بیماری های مرتبط با حیوانات و پرندگان مانند آنفلوآنزای پرندگان اختصاص دهد تا دستگاه های مربوطه قبل از گسترش و شیوع در سریع ترین زمان ممکن نسبت به کنترل آنها اقدام کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه اطلاع رسانی در رابطه با بیماری آنفلوآنزا از طریق رسانه ها به ویژه صداوسیما باید در کشور افزایش یابد، گفت: مردم باید با رعایت نکات بهداشتی و پزشکی هشدارهای سازمان دامپزشکی و حفاظت محیط زیست را در مورد این بیماری جدی گرفته و از شکار و صید هر گونه پرنده خودداری کنند.

شاعری: لزوم بهره گیری از اعتبارات سازمان مدیریت بحران برای مدیریت آنفلوآنزای پرندگان

علی محمد شاعری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس هم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با هشدار نسبت به شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در برخی استان های کشور با بیان اینکه این بیماری خسارات زیادی را متوجه مرغداران و مراکز پرورش طیور کرده است، تصریح کرد: در جلسه ای مشترک با رئیس سازمان دامپزشکی مراتب نگرانی خود را از این بیماری و جبران خسارت آن اعلام کردیم؛ در این جلسه مقرر شد دولت به قید فوریت حدود ۲۰ میلیارد تومان را برای جبران بخشی از این خسارات ها مصوب و پرداخت کند.
علی محمد شاعری نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دولت در بیستم بهمن ماه این ۲۰ میلیارد را مصوب کرد اما متاسفانه تاکنون این مبلغ پرداخت نشده است؛ در این رابطه از وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی تقاضا دارم پیگیری جدی در این رابطه داشته و این مصوبه را عملیاتی و منابع را در اختیار سازمان دامپزشکی قرار داده تا این دستگاه بتواند برای جبران بخشی از خسارات های ناشی از آنفلوآنزای پرندگان اقدام کند.

شاعری بر لزوم اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه برای مدیریت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد وگفت: مردم، مرغداران و مراکز پرورش طیور باید در این باره نکات بهداشتی را رعایت کنند؛ اگر به انجام اقدامات پیشگیرانه در کانون هایی که احتمال شیوع این بیماری وجود دارد توجه داشته باشیم به طور قطع می توان این بیماری را مدیریت کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مسری است، ادامه داد: این بیماری از طریق پرندگان مهاجر و همچنین به علت عدم رعایت نکات بهداشتی شیوع می یابد؛ به صورت جدی نیاز است شکار پرندگان مهاجر از سوی سازمان محیط زیست مدیریت شده و نظارت بیشتری بر این موضوع داشته و در کانون های آلوده اجازه صید و شکار را ندهد.

شاعری با انتقاد از اینکه مرغ فروش های سیار نکات بهداشتی را رعایت نکرده و موجبات شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را افزایش می دهند، تصریح کرد: باید با روش های قانونی مناسب با این افراد برخورد کرده و اقدامات بهداشتی و کنترلی مد نظر قرار گیرد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه سازمان دامپزشکی با کمبود شدید بودجه روبرو است، افزود: منابع این دستگاه جوابگوی مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست و با کمبود شدید بودجه مواجه است.

رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید از محل اعتبارات سازمان مدیریت بحران برای مدیریت و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استفاده کرد، گفت: به صورت جدی نیاز است سازمان مدیریت بحران کشور به این موضوع ورود و همکاری موثری را با سازمان دامپزشکی داشته و برای جبران خسارات ناشی از این بیماری اقدام موثری را به عمل آورد.

یوسفی: تاکید بر لزوم مدیریت موج دوم آنفلوآنزا/ دامپزشکی کمبودها را به مجلس اعلام کند.

همایون یوسفی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مسری در میان پرندگان است در رابطه با شیوع موج دوم این بیماری در کشور، گفت: با توجه به خطراتی که از ناحیه این بیماری کشور و جامعه هدف را تهدید می کند نیاز است اقدامات قرنطینه‌ای و محدودیت تردد در استان های درگیر این بیماری اعمال شود.
همایون یوسفی در بازدید از خبرگزاری خانه ملت

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، برضرورت رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد و افزود: بسیار ضروری است شهروندان، روستاییان و مرغداران برای عدم ابتلا به این بیماری نکات بهداشتی را رعایت کنند؛ پیشگیری از این بیماری مستلزم رعایت نکات بهداشتی بوده و در صورتی که نکات بهداشتی رعایت شود خسارات جبران ناپذیری متوجه کشور و جامعه هدف می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان دامپزشکی باید تمهیدات لازم را برای مبارزه با موج دوم بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اتخاذ کنند، تصریح کرد: پروتکل های پیشگیری مشخص بوده و باید با تلاش و اهتمام در جهت مدیریت این بیماری گام بردارند؛ البته مدیریت این بیماری نیاز به تلاش تمامی دستگاه ها دارد و دامپزشکی به تنهایی نمی تواند از این بحران عبور کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه اگر سازمان دامپزشکی برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با کمبود منابع و امکانات مواجه است دراین رابطه پیشنهادات خود را به مجلس ارائه دهد، افزود: مجلس از هیچ کمکی در این رابطه دریغ نمی کند.

کاظم نسب: اعتبارات سازمان دامپزشکی جوابگوی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست/ لزوم افزایش اعتبارات

جواد کاظم نسب، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نسبت به شیوع موج دوم بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هشدار داد و بر لزوم افزایش سطح آگاهی مرغداران، روستاییان و همچنین مردم در جهت پیشگیری از این بیماری تاکید کرد وافزود: از آنجایی که مرغداری‌های صنعتی و سنتی و همچنین روستاییان بیشتر درگیر این بیماری هستند بنابراین می طلبد نسبت به آموزش و ارتقای سطح آگاهی آنها برای رعایت نکات بهداشتی اقدام کرد.
جواد کاظم نسب الباجی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود بر لزوم جلوگیری از شکار پرندگان مهاجر تاکید کرد و ادامه داد: باید با همکاری‌های بین بخشی و برنامه ریزی منسجم و مناسب در جهت کنترل هر چه سریع تر این بیماری گام برداشت؛ بهتر است سازمان حفاظت محیط زیست با تشدید نظارت از شکار پرندگان مهاجر جلوگیری کند.

کاظم نسب با تاکید بر ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد وافزود: نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید به صورت جدی رعایت شده و به آن توجه داشت؛ می طلبد رسانه ها به ویژه صداوسیما با تولید برنامه هایی شیوع این بیماری را هشدار داده و مردم را آگاه کنند.

نماینده مردم اهواز در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با کمبود منابع مواجه هستند، تصریح کرد: هر چند وظیفه سازمان دامپزشکی در جهت مقابله با بیماری های دامی خطیر و بسیار سنگین است اما متاسفانه اعتبارات این دستگاه جوابگوی مقابله با این بیماری و دیگر بیماری های دامی نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی کمبود بودجه‌ای برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را به مجلس اعلام کند، تصریح کرد: با توجه به اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می‌طلبد اعتبارات لازم برای پیشگیری از چنین بیماری‌هایی تامین و در اختیار سازمان دامپزشکی و همچنین وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد./

پایان پیام

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت