رئیس شورای برنامهریزی کهگیلویه گفت: برخی از مدیران چانهزنی میکردند با مدیران کل ارتباط گرفتند و برخی هم تحقق اعتبارات یا حل مشکلات برایشان تفاوتی نداشت به صندلی چسبیدند و برایشان مهم نبود چه شود؛مدیر باید مرتب پیگیر جذب بودجه باشد.
صدای جنوب:
شورای برنامهریزی کهگیلویه با موضوع توزیع اعتبارات تملک دارایی بین دستگاههای اجرایی با حضور نماینده مردم شهرستان در مجلس،امام جمعه و اعضای شورای اداری برگزار شد.
سید حمزه محققزاده در ابتدای نشست از تلاشهای نماینده مردم در مجلس برای تحقق پروژه های شهرستان تشکر و با تبریک آغاز دولت چهاردهم برای همه اعضای کابینه آرزوی موفقیت کرد.
فرماندار کهگیلویه گفت: از مدیران استانی که پیگیر مطالبات بودند و مدیران شهرستان که برای جذب اعتبارات تلاش کردند تشکر میکنم و البته از مدیرانی که نسبت به اعتبارات بی توجه بودند گلایه دارم.
محققزاده افزود: برای حذب اعتبارات تعدادی از مدیران دوندگی داشتند با رغبت و انگیزه پیگیری کردند؛در نوع مدیریت یکسری روشها باید لحاظ شود هر مدیری برای جذب دوندگی کرد موفق شد.
رئیس شورای برنامهریزی کهگیلویه گفت: برخی از مدیران چانهزنی میکردند با مدیران کل ارتباط گرفتند و برخی هم تحقق اعتبارات یا حل مشکلات برایشان تفاوتی نداشت به صندلی چسبیدند و برایشان مهم نبود چه شود؛مدیر باید مرتب پیگیر جذب بودجه باشد.
محققزاده گفت که تجربه ۱۰ ماه اخیر بنده این است مطالبات مردم یک طرف و پروژههای مهم طرف دیگر ،آنچه مورد نیاز است باید پیگیری کنیم نیاز به حمایت ویژه مدیران کل داریم.
وی با نام بردن تعدادی از پروژههایی که نیازمند توجه ویژه اعتباری هستند،گفت:در حوزه بهداشت و درمان بیمارستان جدید به عنوان مطالبه مهم باید مورد توجه قرار بگیرد بنا بود کلنگزنی شود اما نشد، پمپاژ زمینهای زیردست کوهبرد که ۷۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و سرپری حمایت ویژه میطلبد.آب چهارشهر با ۸۰ درصد پیشرفت فاز اول تزریق بودجه نیاز دارد. طرح آبرسانی حومه غربی انتقال از ایدنک به چنگلوا انتظار از پیمانکار بیشتر است اگر حمایت نشود در آستانه تعطیلی است.
وی، راه را دغدغه اصلی در دیشموک و چاروسا خواند و افزود: رونق کشاورزی این مناطق به خاطر مناسب نبودن راه ارتباطی می لنگد.امکانات ماشینآلات راهداری به شدت نیازمند حمایتاند از چهار لولر موجود در شهرستان تنها یک دستگاه فعال است مابقی از کار افتادهاند! ایستگاه برق چاروسا و دیشموک کار بزرگی است و ۱۰۰۰میلیارد تومان نیاز دارد.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به راهاندازی ایستگاه برق دژکوه در ده فجر گذشته گفت: بخشی از کمبودها با این ایستگاه رفع شد. وی در خصوص اعتبارات گفت که مجموع اعتبارات شهرستان نسبت به گذشته افزایش ولی کلیت کار به خاطر حذف بودجه نفت کاهش پیدا کرده است.
فرماندار کهگیلویه با بیان اینکه در توزیع اعتبار تابع شیوه شورای برنامهریزی استان هستیم،افزود: مدیری که انتقاد دارد به هیچ وجه به کمیته برنامهریزی شهرستان برنمیگردد اعتبارات اختصاص یافته به قدرت چانه زنی مدیرکل در شورای برنامهریزی استان ربط دارد. اعتراض در شهرستان نتیجه ندارد.
وی بدون اشاره به مبلغ اعتبارات محرومیتزدایی را خوب دانست و گفت انتظار داریم بیشتر هم شود. محققزاده گفت: برخی از پیمانکاران مطالبات زیاد دارند ۴۰درصد مبلغ قرارداد را دریافت کردند اما تنها۲۰درصد پیشرفت دارند.پیمانکارانی که فعالیت قابل قبول داشته باشند در آینده مورد توجه بودجه قرار خواهند گرفت.
وی با تأکید بر اینکه از مجموع اعتبارات بخشها اجازه جابجایی یک ریال ندادیم،گفت: تغییر ناچیز در کمیته برنامهریزی در حد ۲۰درصد در قالب فصول انجام گرفت.
شاکریان که از مرکز استان برای توزیع اعتبارات در جلسه حضور داشت با توضیح مختصر از روند توزیع اعتبارات بیان کرد: اعتبارات استانی، دو سوم نفت، متوازن و …هر کدام با چارچوب دستگاهها شاخصها استخراج و توزیع میشود و هر کدام از دستگاههای شهرستان میتوانند شاخصها را به ریز ببینند .
وی از توزیع ۳۸۰میلیارد منابع در شهرستان کهگیلویه خبر دادو افزود: اعتبارات ملی باقی مانده است دستگاهها باید مسلط باشند قسمتی از اعتبارات در استان است بسیاری از اعتبارات ملی و متمرکز است.
شاکریان با اشاره به اینکه قانون سال گذشته اجازه میداد ۵۰درصد اعتبارات نفت در بقیه استان توزیع شود و ۵۹میلیارد تومان از این محل در شهرستان توزیع شده بود،افزود: امسال بند قانونی حذف شد.
محمد راستا با انتقاد از شیوه توزیع اعتبارات و در واکنش به صحبت فرماندار که گفته بود اعتبارات در استان بسته شد، گفت:در شورای برنامهریزی استان هیچ عدد و رقمی مطرح نشد که مدیران کل اعتراض کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ورودیهای دهدشت از چرام و سوق دغدغه همه مردم و آبستن حوادث جادهای است اما متاسفانه در بودجه اصلا دیده نشده و در اولویتها واقع نشده است. در تصادفات بیشترین هجمه به سمت راه و شهرسازی است.
راستا گفت: بیش از ۱۰۰میلیارد تومان برای لایه دوم آسفالت جاده چرام مورد نیاز است، حداقل مطالبات پیمانکار را تأمین کنید راه و شهرسازی۱۶میلیارد بدهی دارد ،رسانهها بدانند اتفاقی بیفتد راه و شهرسازی مقصر نیست.
وی گفت: بر اساس کدام شاخص اعتبارات توزیع شده است که پروژههای مهم ورودی دیده نشده است! پیمانکار این اجازه قانونی را دارد که اگر ۱۰درصد مطالبات داشته باشد یکطرفه قرارداد را خاتمه دهند.
راستا بیان کرد: در فضای مجازی و رسانهها مورد هجمه واقع میشویم با مکاتبه فایده ندارد، کار پول نیاز دارد.برای پاسخ به مطالبات مردم و جلوگیری از حوادث کمک کنید.
مدیرعامل آب منطقهای استان اما با نگاه خوشبینانه نسبت به اعتبارات گفت که اعتبارات آب در کهگیلویه همیشه برکت داشته است.سه تریلیون در دولت شهید رئیسی به آب منطقهای پول تزریق شد.
مصلح با بیان اینکه۷۰۰میلیارد تومان اعتبار چند سال گذشته به پروژههای کهگیلویه اختصاص یافت،افزود: هزار میلیارد قرارداد پروژه منعقد کردیم .
وی ادامه داد:امسال ۱۴میلیارد تومان در شهرستان رسیده و ۳۶۰میلیارد تومان اعتبار ملی داریم.هیچ درخواست غیر منطقی نداریم چون با شناخت از قوانین حرف میزنم و میدانم با اعتراض نمیشود ۱۴ میلیارد را به۱۵ میلیارد رساند.
مصلح با اشاره به اینکه سد سرپری به ۶۰درصد پیشرفت رسیده است، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل سد را ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: با اعتبارات شهرستانی ۲۰سال طول میکشد تامین شود.با درایت نماینده و مجموعه استانی تلاش کردیم پروژه سد ردیف ملی بگیرد ان شاالله به زودی مجوز ماده ۲۳خواهد گرفت. اما تا زمانی که این طرح ردیف ملی بگیرد سال گذشته ۴۰میلیارد از نفت جذب کردیم.
بخشدار سوق در واکنش به اعتبارات آب منطقهای گفت: با اعتبارات تریلیونی و سه هزار میلیاردی که آقای مصلح مطرح کرد اگر تعطیلی پروژه آبرسانی دهدشت غربی و تعدیل نیروها برکت است، حرفی نیست!
سید خدایار زینیپور افزود: طبق گفته سرپرست کارگاه آب حومه غربی پروژه از هفتم خرداد عملا تعطیل است و پیمانکار پروژه آقای رستمی ۴۵۰ میلیارد طلب دارد؛ مدیرعامل آب منطقهای استان اما در حاشیه جلسه این ادعا را رد کرد و گفت: طلب پیمانکار ۶ میلیارد است. فرماندار هم در پاسخ به زینیپور گفت که جای تعطیلی پروژه اینجا نیست، در شأن جلسه نیست! محققزاده گفت:پیمانکار سرپری ۱۰۰میلیارد طلب دارد با این حال کارش را انجام میدهد و باید حمایت شود پیمانکاری هم داریم که با وجود پول هنگفت دریافتی پروژه به ۲درصد پیشرفت رسیده است این پیمانکار باید پرت شود!
در ادامه حجتالاسلام پناهی رئیس حوزههای علمیه کهگیلویه و بویراحمد نسبت به اعتبارات حوزه علمیه اعتراض کرد و با اشاره به غیر ایمن بودن ساختمان حوزه علمیه ولی عصر دهدشت گفت: اگر حادثهای در مدرسه افتاد من حرفهایم را گفتم و مقصر نیستم.مدرسه ایمن نیست برای اینکه مدرسه جدید به بهرهبرداری برسد اعتبار نیاز دارد ۸۰درصد پیشرفت اگر اعتبار بگیرد تا دهه فجر تکمیل خواهد شد.