مجید نبی پور در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: کشاورزی خوزستان یک سرمایه اصیل و تمام نشدنی و پاک است که نگاه نفت محور مانع از دیده شدن این صنعت در استان شده است.
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان گفت: از ۲٫۲ میلیون هکتار زمین امکان کشت در خوزستان، فقط ۳درصد از نظر کشت مطلوب، ۱۵ درصد کلاس درجه ۲(از نظر کشت متوسط) و ۱۸٫۵درصد کلاس ۳( برای استفاده از این زمین باید هزینه کنیم), هستند.
وی افزود: در خوزستان مجموع دیم و آبی ۷۵۵ هزار هکتار گندم کشت میشود که بالای ۲ میلیون تن گندم تولید میشود. میزان تولید با خرید از کشاورزان متفاوت است، زیرا کشاورزان حدود ۳۰ درصد گندم تولیدی را برای بذر سال آینده و یا سایر مصارف نگهمیدارند.
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان گفت: مقدار گندم خریداری شده از کشاورزان، غذای ۱۵ میلیون ایرانی را در سال تامین میکند. میزان برنج تولیدی در خوزستان حدود ۴۶۰ هزار تن است که این معادل غذای ۱۴ میلیون ایرانی در سال است.
وی با اشاره به قند تولیدی در خوزستان گفت: سالانه ۱٫۳ میلیون تن چغندر قند تولید میشود که معادل قند مصرفی ۷ میلیون ایرانی در سال است و میزان قند تولیدی در شرکت توسعه نیشکر معادل قند مصرفی ۳۵ میلیون ایرانی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به حجم بالای کشت پاییزه در خوزستان اضافه داشت: کشت پاییزه خوزستان، حجم بالای مدیریت میخواهد که این مدیریت در وهله اول پاکدستی و سپس تخصص و تعهد، تمرکز و کمک همه جانبه نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه باید کشاورز خوزستانی را توانمند کنیم که بتواند به سمت مکانیزه شدن حرکت کند، گفت: برای کشاورزی باید تسهیلات ویژه در نظر بگیریم و یا با تشکیل تعاونی آنها را توانمند سازیم و اگر کشاورز ما قوی نشود، نمیتواند تولید بالا و صنعتی را انتظار داشت.
نبی پور گفت: کود و تغذیه صحیح گیاه و خاک میتواند تولید را ۳۰ درصد بهبود بخشد و با وجود تخصص کود شیمیایی خوب برای خوزستان ولی باز نزدیک به ۱۵۰ هزار تن کود کم داریم و این اگر تامین نشود میزان تولیدی در هکتار از ۶٫۵ میلیون تن در هکتار به نصف کاهش مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تاکید کرد: کشاورزی خوزستان قلب تولید ایران است و کشاورزی خوزستان را تقویت کنیم و برای حل این مسائل ما راهکار و ایده داریم. باید توان وتخصص داخل استان اطمینان کرد و تا به خوزستانی و نیرو بومی اطمینان نکنیم، نمیتوانیم پیش برویم.