رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس کمیته برگزاری هفته منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در آیین آغاز هفته منابع طبیعی تصویب طرح جامع مطالعاتی مشارکت اقتصادی مردم در حفظ منابع طبیعی و احداث مرکز تحقیقات ملی جنگل بلوط را از استاندار استان مطالبه نمود.
صدای جنوب:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس کمیته برگزاری هفته منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در آیین آغاز هفته منابع طبیعی تصویب طرح جامع مطالعاتی مشارکت اقتصادی مردم در حفظ منابع طبیعی و احداث مرکز تحقیقات ملی جنگل بلوط را از استاندار استان مطالبه نمود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاروزی کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدی پور در آیین افتتاح هفته منابع طبیعی با حضور استاندار، معاونین، مسئولین عالی استان، فعالان محیط زیست، سازمان های مردم نهاد، کارکنان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و دوستداران طبیعت، هفته درختکاری را فرصتی برای مطرح نمودن اهمیت و در کنار آن مشکلات منابع طبیعی سطح استان دانست و اظهار داشت: در آموزه های دینی ما درختکاری یکی از مهم ترین ارزشهای انسانی است تا جایی که پرورش درخت همپای پرورش انسان ارزش گذاری شده است و از نگاه علمی و توسعه ای نیز این ارزش گذاری دینی یک واقعیت ملموس امروز جهان و جامعه است.
رئیس کمیته برگزاری هفته منابع طبیعی استان، سهم کهگیلویه و بویراحمد را ۹ درصد کل مساحت جنگل کشور عنوان کرد و افزود: این در حالی است که استان ما تنها یک درصد از مساحت کل کشور را داراست و این سرانه جنگل موهبتی الهی است که باید مورد محافظت قرار گیرد.
معتمدی پور گفت: تمامی سرفصل های توسعه استان به نحوی از زمین و منابع طبیعی سرچشمه می گیرد و بستر توسعه در هر کجای دنیا اکوسیستم و طبیعت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سطح جنگل های استان ۸۷۵ هزار هکتار است، گفت: ۷۵ گونه گیاهی در جنگل های استان وجود دارد که ۷۰ درصد آن مربوط به گونه بلوط است و این موضوع موجب می شود این مطالبه را از استاندار و نماینده ولی فقیه داشته باشیم که با مجموعه در احداث مرکز تحقیقات ملی جنگل بلوط در کهگیلویه و بویراحمد در سطح مرکز همراهی نمایند.
وی منشا گردشگری، زراعت، گیاهان دارویی، شیلات، ذخیره آب، تنوع ۳۰ درصدی گونه های گیاهی کشور در این استان و .. را از جمله ظرفیت های ناشی از جنگل های فراوان در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و به یک بحران خاموش در کنار تمام این فرصت ها اشاره نمود و ادامه داد: در یک دوره پنجاه ساله میزان جنگل های کشور از ۱۹ میلیون هکتار به حدود ۱۳ میلیون هکتار کاهش یافته است و این همان بحران خاموش در استان کهگیلویه و بویراحمد است که نسبت به سایر استانها به دلیل وسعت جنگل های بیشتر اهمیت بالاتری دارد.
رئیس کمیته برگزاری هفته منابع طبیعی استان تصریح کرد: توسعه در زیربخش های مختلف اتفاق نمی افتد مگر بر اساس شرایط آمایش سرزمینی و مبتنی بر اکوسیستم طبیعی و از طرفی در طولانی مدت دنیای پیشرفته هزینه می کند که به حالت طبیعی برگردد و توسعه پایدار زمانی اتفاق می افتد که مبتنی بر ظرفیتها، الویت ها و سیکل طبیعی و خدادای منطقه باشد و بر این اساس در یک نگاه علمی تحلیل بر این است که در مناطق سردسیری استان تمام شش الویت استان اعم از گردشگری، گیاهان دارویی، شیلات، باغبانی و دامپروری بر اساس حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی با مشارکت مردم موجب توسعه پایدار خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: وظیفه همه ما است که با فرهنگ سازی، مشارکت عمومی مردم و نگاه به آمایش سرزمینی، توسعه را به عنوان توسعه پایدار شکل دهیم و زمانی این اتفاق می افتد که حفاظت و حراست از جنگل و این منابع خدادادی با همراهی مردم و همچنین بر اساس درآمد اقتصادی شکل گیرد و از استاندار در آیین آغاز هفته منابع طبیعی خواسته می شود که این پروژه به عنوان طرح جامع مطالعاتی و مشخص کردن الویت ها مبتنی بر ظرفیت های استان و در بحث طرح های تحقیقاتی و یک درصد اعتبارات قرار می گیرد و ضمانت اجرایی آن هم در نظر گرفته شود.
معتمدی پور همچنین در پایان پیشنهاد داد نشستی با حضور استاندار و سازمان های مردم نهاد در راستای حفاظت هر چه بیشتر از جنگل های استان برگزار شود.
در این آیین همچنین یداله رحمانی استاندار، آیت اله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان، سعید جاویدبخت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و محمد حسین آریا مرد یک میلیون درختی سخنانی را درباره اهمیت محیط زیست بیان کردند.
غرس نهال در محوطه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج توسط استاندار و دیگر مسئولین برنامه پایانی این آیین بود.

