پروژه اتصال راه فرعی لنده – تراب به راه اصلی پاتاوه – دهدشت با هزینهای بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان، گامی مهم در بهبود زیرساختهای حملونقل منطقه است..
صدای جنوب:
این پروژه به کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی و تسهیل ارتباطات میان روستاها و شهرهای اطراف کمک میکند. علاوه بر این، تخصیص اعتباری ۷۰ میلیارد تومانی برای پروژههای دیگر مانند مسیر لیکک – جایزان، تحولی بزرگ در کاهش مسافت و اتصال لیکک به کریدورهای ترانزیتی کشور ایجاد خواهد کرد. این اقدامات، نویدبخش توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت حملونقل در کهگیلویه بزرگ است.
به گزارش صدای جنوب، پروژه اتصال راه فرعی لنده – تراب (قطعه ۳) به راه اصلی پاتاوه – دهدشت که با هدف بهبود دسترسی و تسهیل در حملونقل در منطقه در دست بررسی است، در حال حاضر در مرحله ارزیابیهای فنی و مالی قرار دارد. برآورد هزینه اجرای این پروژه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تعیین و به مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ابلاغ شده است.
به نظر میرسد ماه های گذشته تلاش های نماینده شهرستان کهگیلویه بزرگ بیشتر معطوف به حوزه راه و راهسازی بوده است.چرا که در هفته گذشته نیز پیگیری های سید محمد موحد دو پروژه حیاتی شهرستان را به مناقصه برده بود. پروژه دم عباس- زیرنا که نقطه عطفی در حوزه راه بخش چاروسا در کنار ترمیم و بهسازی مسیر دهدشت -تونل کوه پات مسیر پرتردد جاده ترانزیتی پاتاوه به دهدشت. گویا نماینده کهگیلویه بزرگ در تلاش است با متصل کردن تمام نقاط شهرستان به این مسیر ترانزیتی زمینه اقتصاد جاده ای را فراهم نماید.
سید محمد موحد با اشاره به تخصیص این اعتبارات گفت: هر چه برای مردم این شهرستان انجام بگیرد کم است. در گفتگو ها و دیدار هایی که با مقامات عالی داشتیم به جد پیگیر بهبود وضعیت مسیر های ارتباطی در شهرستان بودیم که به لطف خداوند اقدامات چشم گیری در حال انجام است.
موحد راجع به این دو پروژه تشریح کرد : در حال حاضر، تمامی مستندات لازم از جمله برآورد اولیه، فرمهای تجهیز کارگاه و مشخصات فنی پروژه به **اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای** ارسال شده است و این اداره در حال انجام بررسیهای تکمیلی و نهایی برای تعیین زمانبندی و مراحل اجرایی پروژه هاست
نماینده کهگیلویه بزرگ افزود: اجرای این پروژه، با توجه به تأثیر آن در تسهیل دسترسیهای جادهای و توسعه زیرساختها، گام موثری در جهت بهبود وضعیت حملونقل شهرستان لنده و افزایش رفاه عمومی خواهد شد .
همچنین در جدیدترین نامه ابلاغی به مدیرکل راهسازی و حمل و نقل جاده تخصیص اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیار تومان برای مسیر لیکک – جایزان به چشم میخورد. این مسیر ارتباطی علاوه بر کاهش ۵۰ کیلومتری مسافت شهرستان بهمئی با استان خوزستان می تواند شهرستان بهمئی راضمن خروج ازبن بست در مسیر ترانزیتی و کریدور شمال و مرکز به جنوب کشور قرار دهد.
با اجرای این طرح فاصله لیکک تا جاده ملی پاتاوه – دهدشت به ۶۰ کیلومتر و جایزان – امیده به ۲۵ کیلومتر کاهش خواهد یافت .این پروژه در سال ۱۴۰۰ در ردیف اعتبارات استانی قرار گرفت در سال ۱۴۰۲به دلیل عدم اعتبار روند اجرایی طرح متوقف شده بود.
به مناقصه رفتن چهار پروژه بزرگ شهرستان های کهگیلویه ،لنده و بهمئی روزهای خوشی در راه های ارتباطی شهرستان را نوید میدهد.