پروژه آب گندمکار در جهت تأمین و انتقال آب شرب به شهرها و روستاهای دو بخش دیشموک و چاروسا به میزان ۴/۰۷ میلیون متر مکعب در سال در سالیان گذشته بلاتکلیف بوده و تنها ۱۵ درصد پیشرفت فبزیکی دارد.
صدای جنوب:
فاز نخست این پروژه آبرسانی به شهر دیشموک است و شامل احداث بند انحرافی، سازه آبگیر، حوضچه آرامش، ایستگاه پمپاژ اول و ثانویه، جاده دسترسی به پروژه میباشد.
این پروژه با توجه به الحاق به طرح آبرسانی چهار شهر، محدودیتهای اعتباری و زمانی داشت و دستگاه های متولی همواره مدعی بودند که اگر کد اجرایی مستقل از طرح آبرسانی ۴شهر دریافت کند، اعتبار بیشتری جذب خواهد کرد وخواهان پیگیری و همکاری نماینده کهگیلویه بزرگ بودند.
ازسویی ائمه جمعه دهدشت، دیشموک وقلعه رییسی همواره در مناسبت های مختلف خواهان تسریع عملیات بهره برداری از این پروژه جهت تأمین آب شرب بخش اعظمی از شهرستان بوده اند.
با این حال پروژه ابرسانی گندمکار پیش از این در قالب اجرای جاده دسترسی به مناقصه رفته بود .
این پروژه هیچ گونه ردیف اجرایی نداشت و به دلیل عدم وجود مجوز ماده ۲۳ امکان دریافت اعتبار ملی و ادامه عملیات فنی نیز مقدور نبود.
در ماه های گذشته با مطالعات فنی، زیست محیطی، پدافند غیر عامل، تلاش ها برای فعالیت مجدد ان دوچندان شد.
حال نماینده مردم کهگیلویه بزرگ درمجلس شورای اسلامی از اخذ مجوز ماده ۲۳ این طرح خبر می دهد.
سیدمحمدموحد در گزارش عیدانه خود به مردم اظهار کرد:مجوز ماده ۲۳پروژه ابرسانی گندمکار اخذ و باردیف مستقل در بودجه ۱۴۰۴ قرار گرفت.
موحد گفت:برای تسریع در عملیات بهره برداری ازاین طرح ۹۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت و در اردیبهشت ماه به مناقصه می رود.
برپایه گزارش صدای جنوب، تلاش مسیولان برای اغاز فعالیت مجدد این پروژه این نوید را می دهد که مردم دوبخش دیشموک و چاروسا در اینده نزدیک به آب پایدار دسترسی و دیگر در این زمینه دغدغه ای نخواهند داشت.