مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه همزمان با آغاز برداشت گندم در این شهرستان، نسبت به آتشزدن کاه و کلش در مزارع هشدار داد و گفت: هیچگونه مماشاتی با کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی کنند، صورت نخواهد گرفت.
صدای جنوب:
مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه همزمان با آغاز برداشت گندم در این شهرستان، نسبت به آتشزدن کاه و کلش در مزارع هشدار داد و گفت: هیچگونه مماشاتی با کشاورزانی که اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی کنند، صورت نخواهد گرفت.
حکمتالله همتینژاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به ضرورت صیانت از منابع طبیعی و اراضی کشاورزی پس از برداشت محصولات اظهار کرد: آتش زدن کاه و کلش و بقایای گیاهی اقدامی خسارتبار برای خاک و محیط زیست محسوب میشود و موجب کاهش مواد آلی خاک، از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید، افزایش فرسایش خاک و بروز آتشسوزی در مراتع و باغات مجاور خواهد شد.
وی با تأکید بر ممنوعیت سوزاندن بقایای گیاهی افزود: ضروری است کشاورزان نسبت به حفظ کاه و کلش و استفاده بهینه از بقایای زراعی اقدام کرده و از هرگونه آتشزدن در زمینهای کشاورزی خودداری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه تصریح کرد: با استناد به ماده ۲۰ قانون هوای پاک، ماده ۳۰ آییننامه اجرایی قانون مدیریت پسماند و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، هرگونه سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع ممنوع بوده و این اقدام به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی، مشمول ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی نیز خواهد بود.
همتینژاد با هشدار نسبت به پیامدهای این اقدام در مزارع و باغات در راستای کشاورزی پایدار گفت: بر اساس قوانین، متخلفان حسب مورد به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهند شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه ضمن قدردانی از همکاری کشاورزان، به آنان توصیه کرد از روشهای جایگزین مانند شخم بقایا در خاک برای تقویت حاصلخیزی برای کشت های آتی و یا استفاده از بقایا به عنوان خوراک دام بهره بگیرند.
