پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 23 تیر 1405 ساعت 15:04:: شناسه خبر: 170075

فرماندار کهگیلویه: مدیریت محله‌محور باید از جلسات اداری عبور کرده و به حل واقعی مشکلات مردم منجر شود

در نشست شورای راهبری مدیریت محله‌محور کهگیلویه بر تشکیل شوراهای پیشرفت محله، فعال‌سازی کمیته‌های تخصصی، نقش‌آفرینی مساجد، مشارکت مردم و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع مشکلات محلات تأکید شد.

صدای جنوب:

جلسه شورای راهبری مدیریت محله‌محور شهرستان کهگیلویه به ریاست سید ایرج کاظمی‌جو فرماندار شهرستان و با حضور بخشداران، شهرداران، اعضای شورای راهبری، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، ائمه جماعات، سپاه، فعالان فرهنگی و اجتماعی و اصحاب رسانه برگزار شد.
در این نشست، روند اجرای طرح مدیریت محله‌محور در شهرستان مورد بررسی قرار گرفت و اعضا به بیان دیدگاه‌ها، چالش‌ها، ظرفیت‌ها و راهکارهای اجرایی برای تحقق اهداف این طرح پرداختند.
سید ایرج کاظمی‌جو فرماندار شهرستان کهگیلویه در این جلسه با تأکید بر اینکه فلسفه مدیریت محله‌محور، سپردن بخشی از فرآیند تصمیم‌سازی و حل مسائل به مردم است، اظهار داشت: هدف اصلی این طرح، شناسایی مشکلات و ظرفیت‌های هر محله و روستا از زبان مردم و استفاده از توان اجتماعی محلات برای رفع مسائل موجود است.
وی افزود: شوراهای پیشرفت محله نباید صرفاً به جلساتی تشریفاتی و اداری تبدیل شوند، بلکه باید خروجی آن‌ها در زندگی مردم و بهبود شرایط محلات قابل مشاهده باشد.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به نقش مهم شوراهای پیشرفت محله در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ریشه در ضعف ارتباطات اجتماعی، نبود گفت‌وگو، کم‌رنگ شدن مشارکت‌های مردمی و فاصله گرفتن نهادهای اجتماعی از مردم دارد و مدیریت محله‌محور می‌تواند بخشی از این خلأ را جبران کند.
کاظمی‌جو با بیان اینکه گفت‌وگو یکی از مؤثرترین ابزارهای حل مسائل اجتماعی است، تصریح کرد: باید زمینه حضور و اظهار نظر اقشار مختلف جامعه در جلسات محله‌محور فراهم شود. جوانان، بانوان، معتمدان، فرهنگیان، فعالان اجتماعی، هیئت‌های مذهبی، گروه‌های جهادی و سایر اقشار باید فرصت بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از مواقع وقتی مسئولان پای صحبت مردم می‌نشینند، بخش مهمی از سوءتفاهم‌ها، گلایه‌ها و حتی آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت گفت‌وگو و ارتباط مستقیم با مردم است.
فرماندار کهگیلویه با تأکید بر اجرای دقیق دستورالعمل‌های ابلاغی مدیریت محله‌محور افزود: شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و تمامی دستگاه‌های عضو شورا باید با جدیت بیشتری در مسیر اجرای این طرح حرکت کنند و برنامه‌های خود را به صورت مستمر و هدفمند دنبال نمایند.
وی همچنین بر مستندسازی فعالیت‌ها و ارائه گزارش‌های واقعی و قابل ارزیابی تأکید کرد و گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد تعداد جلسات نیست، بلکه میزان اثرگذاری اقدامات در کاهش مشکلات و بهبود شرایط محلات است.
در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام یاسر قبادیان دبیر قرارگاه مساجد شهرستان کهگیلویه با اشاره به نقش محوری مساجد در مدیریت محله‌محور، اظهار داشت: مسجد یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی در محلات است و می‌تواند به عنوان پایگاه اصلی شناسایی مشکلات و ساماندهی ظرفیت‌های مردمی عمل کند.
وی افزود: برای تحقق اهداف مدیریت محله‌محور، لازم است شوراهای راهبری در مساجد با حضور ائمه جماعات، هیئت امناء، کانون‌های فرهنگی، پایگاه‌های بسیج و سایر فعالان مردمی تشکیل و فعال شوند.
قبادیان با اشاره به کمبود امام جماعت در برخی مناطق شهرستان خاطرنشان کرد: هرچند در شهر دهدشت وضعیت مناسبی وجود دارد، اما در برخی مناطق روستایی و بخش‌های شهرستان هنوز با کمبود امام جماعت مواجه هستیم که این موضوع نیازمند توجه و برنامه‌ریزی است.
وی همچنین خواستار ابلاغ مستندات، مصوبات و دستورالعمل‌های مرتبط با طرح مدیریت محله‌محور به مساجد و ائمه جماعات شد تا روند اجرای برنامه‌ها با انسجام بیشتری دنبال شود.
سرهنگ پاسدار امیر جهانتاب جانشین سپاه ناحیه کهگیلویه نیز در این نشست با اشاره به سابقه اجرای طرح‌های محله‌محور در سپاه گفت: سال‌هاست که در قالب طرح‌هایی نظیر «محلات اسلامی» و «محلات کرامت»، تلاش شده مسائل و مشکلات محلات از زبان مردم شنیده و برای رفع آن‌ها اقدام شود.
وی افزود: تجربه نشان داده است که هر جا مردم در تصمیم‌گیری و اجرای برنامه‌ها مشارکت داشته‌اند، نتایج مطلوب‌تری حاصل شده است.
جانشین سپاه کهگیلویه با اشاره به برخی آسیب‌های اجتماعی موجود در مناطق کم‌برخوردار شهرستان تصریح کرد: برخی محلات به دلیل کمبود امکانات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی نیازمند توجه ویژه هستند و باید در اولویت برنامه‌های محله‌محور قرار گیرند.
جهانتاب بر ضرورت سازماندهی دقیق کمیته‌های تخصصی تأکید کرد و گفت: لازم است شرح وظایف کمیته‌های شش‌گانه به صورت شفاف مشخص شود تا هر کمیته متناسب با نیازهای محلات فعالیت کند.
وی همچنین نقش شبکه بهداشت و مراکز درمانی را در اجرای این طرح مهم ارزیابی کرد و افزود: بخش قابل توجهی از مطالبات مردم در محلات به حوزه سلامت، بهداشت و خدمات درمانی مربوط می‌شود و حضور فعال این مجموعه‌ها در برنامه‌های محله‌محور می‌تواند اثربخشی اقدامات را افزایش دهد.
جانشین سپاه کهگیلویه بهره‌گیری از ظرفیت‌های حمایتی، اشتغال‌زایی و توانمندسازی اقتصادی را از دیگر راهکارهای کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: استفاده از تسهیلات اشتغال، طرح‌های حمایتی و ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های مختلف می‌تواند به بهبود شرایط زندگی خانواده‌های آسیب‌پذیر کمک کند.
در بخش دیگری از این نشست، صفا حبیبی بخشدار چاروسا گزارشی از اقدامات انجام شده در شهر قلعه‌رئیسی ارائه کرد و گفت: جلسات اولیه با حضور امامان جماعت، معتمدان محلی و دستگاه‌های اجرایی برگزار شده و اقدامات لازم برای تشکیل کارگروه‌های تخصصی و فعال‌سازی ساختارهای محله‌محور انجام گرفته است.
وی بر لزوم همکاری بیشتر دستگاه‌ها در اجرای این طرح تأکید کرد و خواستار همراهی همه نهادهای مسئول برای تحقق اهداف مدیریت محله‌محور شد.
روح‌الله اسفرم شهردار دیشموک نیز با بیان اینکه اجرای موفق این طرح نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و مشارکت همه دستگاه‌هاست، اظهار داشت: شهرداری دیشموک آمادگی کامل دارد تا در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی از برنامه‌های محله‌محور حمایت کرده و زمینه اجرای مصوبات شورا را فراهم سازد.
در پایان این نشست، اعضای شورای راهبری مدیریت محله‌محور بر تشکیل منظم شوراهای پیشرفت محله، فعال‌سازی کمیته‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت مساجد، گروه‌های جهادی، نهادهای مردمی و دستگاه‌های اجرایی، مستندسازی اقدامات و ارائه گزارش عملکرد در جلسات آتی تأکید کردند.
همچنین مقرر شد روند اجرای مصوبات شورا به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج اقدامات انجام‌شده در محلات و روستاهای شهرستان در نشست‌های آینده بررسی شود.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه