پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 20 مرداد 1405 ساعت 23:05:: شناسه خبر: 170683

آیت‌الله حسینی: نماز و معنویت از مهم‌ترین عوامل کاهش آسیب‌های اجتماعی است

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج گفت: انسان ظرفیت آن را دارد که به مقام اشرف مخلوقات برسد، اما رسیدن به این جایگاه نیازمند تربیت در مکتب انبیا و ائمه اطهار(ع)، شناخت خداوند و عمل به دستورات الهی است.

صدای جنوب:

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج گفت: انسان ظرفیت آن را دارد که به مقام اشرف مخلوقات برسد، اما رسیدن به این جایگاه نیازمند تربیت در مکتب انبیا و ائمه اطهار(ع)، شناخت خداوند و عمل به دستورات الهی است.

آیت‌الله سید نصیر حسینی در مراسم عزاداری رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) در روستای چنگلوا، با تسلیت این ایام اظهار کرد: از حضور مردم، اهالی روستای چنگلوا، شورای اسلامی و بانیان این مراسم و همچنین مسئولان و روحانیون حاضر در این آیین قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به جایگاه انسان در نظام آفرینش افزود: خداوند انسان را برای اخلاق، معنویت، عبادت و معرفت آفرید و ظرفیت اشرف مخلوقات شدن را در وجود همه انسان‌ها قرار داد، اما این جایگاه زمانی محقق می‌شود که انسان در محضر انبیای الهی و ائمه اطهار(ع) زانو بزند، شاگردی کند، تربیت شود و به فرامین خداوند عمل کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان ادامه داد: انسان شایسته کسی است که خدای یکتای بی‌همتا را بشناسد، به دستورات الهی ایمان داشته باشد، حلال و حرام خدا را بشناسد و به کتاب‌های آسمانی و احکام الهی اعتقاد داشته باشد.

آیت‌الله حسینی تصریح کرد: اگر انسان در مکتب انبیا، اولیا و ائمه اطهار(ع) تربیت نشود و تابع نفس، شیطان، جهل و فرهنگ‌های خرافی و نادرست شود، از جایگاه حقیقی انسانی فاصله می‌گیرد و نمی‌تواند خلیفه‌الله باشد.

وی با تأکید بر ضرورت تزکیه نفس، روح، فکر و اعتقادات دینی گفت: اگر تزکیه در انسان شکل نگیرد، جامعه گرفتار همان انحرافاتی می‌شود که در طول تاریخ موجب سقوط و نابودی برخی ملت‌ها شده است؛ ملت‌هایی که به جای عبادت و معنویت به فساد، فحشا، شراب‌خواری، قمار و انحرافات اخلاقی روی آوردند.

امام جمعه یاسوج با اشاره به برخی آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی افزود: فساد اعتقادی و اخلاقی هر دو خطرناک هستند و انسان را از مسیر انسانیت دور می‌کنند؛ از همین رو خداوند پیامبران را برای هدایت بشر فرستاد و پیامبر اکرم(ص) کامل‌ترین آموزه‌ها و قوانین الهی را به انسان‌ها عرضه کرد.

وی گفت: بشر امروز باید این نعمت بزرگ را درک کند و در برابر قانون و فرمان الهی سر تعظیم و تسلیم فرود آورد. انسان باید خردورزی و تفکر خود را فعال کند و نشانه‌های خداوند را در نظام آفرینش ببیند.

آیت‌الله حسینی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) برای هدایت بشر آمدند، اظهار کرد: اگر بخواهیم اخلاق پیامبر(ص) را بشناسیم باید به قرآن توجه کنیم؛ قرآن تجلی اخلاق پیامبر اکرم(ص) است و اخلاق اهل‌بیت(ع) نیز در همین مسیر قرار دارد.

وی نماز را یکی از مهم‌ترین ارکان اخلاق و معنویت دانست و افزود: پیامبر اکرم(ص) فرمودند نماز نور چشم من است. امروز متأسفانه شاهد هستیم برخی افراد نماز را ترک کرده‌اند و این مسئله یک زنگ خطر جدی برای جامعه است.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اگر بخواهیم مشکلات و آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کاهش پیدا کند، یکی از مهم‌ترین عوامل، تقویت معنویت است و نماز می‌تواند در این مسیر نقش اساسی داشته باشد.

وی ادامه داد: باید فرزندان خود را در مسیر ایمان، نماز و معنویت تربیت کنیم، اما امروز شاهد هستیم که در برخی موارد به جای تربیت دینی، ترویج ولنگاری و اباحه‌گری مورد توجه قرار گرفته است.

آیت‌الله حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای تأمین معیشت، پوشاک و آینده دنیوی فرزندان خود تلاش زیادی می‌کنند، گفت: در کنار این دغدغه‌ها باید نسبت به مسائل دینی و تربیتی فرزندان نیز دغدغه داشته باشیم.

وی درباره موضوع حجاب و آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: برای حل مسئله حجاب و کاهش آسیب‌های اجتماعی باید به ریشه‌ها توجه کنیم و یکی از مهم‌ترین ریشه‌ها، ضعف معنویت و فاصله گرفتن از نماز و آموزه‌های دینی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به نقش نماز در تقویت روحیه انسان افزود: انسانی که نور نماز در وجودش تجلی پیدا کند، دام‌های شیطان و خطرات مسیر را بهتر می‌بیند و کمتر در چاه‌ها و دام‌های گناه گرفتار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نماز و عبادت تنها برای دریافت پاداش اخروی نیست، بلکه دین آمده است تا زندگی انسان را در ابعاد مختلف دنیوی و اخروی به سعادت، زیبایی، آرامش و رفع مشکلات برساند.

آیت‌الله حسینی با اشاره به وعده الهی درباره آثار تقوا گفت: خداوند وعده داده است اگر مردم تقوا پیشه کنند، به دستورات الهی عمل کنند و مسیر ایمان و بندگی را در پیش بگیرند، برکات آسمان و زمین بر آنان نازل خواهد شد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه خانواده‌ها به قرآن افزود: خانه‌ای که با قرآن و تلاوت قرآن نورانی شود، محل رشد معنویت و آرامش خواهد بود و بسیاری از مشکلات و آسیب‌ها در چنین محیطی کاهش پیدا می‌کند.

امام جمعه یاسوج با اشاره به سیره امام رضا(ع) گفت: امام رضا(ع) توجه ویژه‌ای به قرآن داشتند و زندگی آن حضرت برای بشر درس‌آموز است. باید به قرآن مراجعه کنیم و آموزه‌های آن را در زندگی خود جاری سازیم.

آیت‌الله حسینی با بیان اینکه جامعه باید قدردان خون شهدا باشد، اظهار کرد: این همه شهید برای دفاع از اسلام، کشور، عزت، امنیت و ارزش‌های الهی جان خود را فدا کردند و ما باید از خود بپرسیم در برابر پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) و شهدا چه پاسخی خواهیم داشت.

وی افزود: شهدا با انگیزه دفاع از اسلام، کشور و ارزش‌های الهی به میدان رفتند و امروز وظیفه ماست که این ارزش‌ها را حفظ کنیم و اجازه ندهیم آرمان‌های آنان فراموش شود.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) گفت: شهادت اولیای الهی نشانه اوج جهالت و انحراف جوامعی است که حقیقت را نشناختند و در برابر جبهه حق ایستادند.

وی با اشاره به درس‌های عاشورا و ضرورت بصیرت در جامعه تصریح کرد: همان‌گونه که در تاریخ کربلا انسان‌هایی در برابر امام حسین(ع) ایستادند، در هر دوره‌ای نیز ممکن است جبهه حق و باطل در برابر یکدیگر قرار بگیرند؛ بنابراین مسلمان باید بصیر، آگاه و دانا باشدومادرهمین جنگ اخیر عاشورایی حرکت کردیم و درمقابل دشمن یزید صفت ایستادیم.

 

 

آیت‌الله حسینی تأکید کرد: اگر آگاهی و دانایی در انسان وجود نداشته باشد، موضع‌گیری‌های او در زندگی دچار انحراف می‌شود و ممکن است انسان گرفتار ضرر و زیان‌های بزرگی شود.

وی گفت: درس مهم زندگی پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع)، معنویت، اخلاق، توجه به نماز، حجاب و حیا، پایبندی به ارزش‌های دینی، بصیرت و مقابله با ظلم و طاغوت است.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در پایان با تسلیت مجدد ایام رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، برای عزاداران، بیماران و عموم مردم دعا کرد و خواستار رفع مشکلات کشور، پیروزی ملت ایران در برابر دشمنان و حفظ عزت و امنیت کشور شد.

 

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه