پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 01 مهر 1396 ساعت 21:07:: شناسه خبر: 22816

سیزدهمین کاروان سلامت جمعیت هلال احمر کهگیلویه اجرا شد

«اَدرج» عروس نگون بختِ چاروسا

با حمایت نماینده کهگیلویه بزرگ کاروان سلامت جمعیت هلال احمر کهگیلویه درروستای محروم«ادرج»چاروسا اجرا شد.

پایگاه خبری صدای جنوب:

سیزدهمین سفر کاروان سلامت جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه در «روستای ادرج» بخش چاروسا اجرا شد. روستایی که طبق گفته اهالی آن به دلیل وجود چشمه ها وباغات فراوان به «عروس چاروسا» معروف بوده است.
از پیج و خم های جاده دهدشت و قلعه رییسی که خلاص شویم کمتر از ده دقیقه زمان نیاز است تا به «ادرج»برسیم و مردمانش را ازنزدیک ببینیم.
در ورود به روستا مشکل راه ارتباطی نمود پیدا می کند و دره بزرگی که در فصل زمستان و با اولین بارش راه دسترسی مردم رابه شهر مسدود می کند.
جمعیت زیادی از ما استقبال می کنند ،از بچه های کم سن وسال تا افراد کهنسال ساعتی است که منتظر ما بوده اند.


گویا خبردارند که امروز این کاروان به روستای ادرج می رسد.
علت را که جویا می شوم نظری دهیار روستا و رییس جمعیت هلال احمر نکته جالبی را گوشزد می کنند.
انعکاس گسترده و بازتاب دوازده کاروان قبلی درروستاهای محروم و کمتربرخوردار همچون رودسمه،آجم و دلی مهتاب مردم روستای ادرج را ترغیب نموده که در جهت اجرای سیزدهمین کاروان سلامت در این روستا از نماینده کهگیلویه بزرگ کمک بگیرند.
سیدعادل رهبریان از دستور ویژه سردارهاشمی پور در جهت بررسی و شناسایی دقیق مشکلات مردم این روستا و اجرای کاروان سلامت خبر می دهد و این کاروان نیز با بسته های متنوع غذایی و همچنین همراهی تیم پزشکی درسریعترین زمان به ادرج می رسد.

نگاه منتظر کودکان و غمی که در چهره تک تک مردم این روستا هویداست کار گزارش راسخت می کند و این سوال پیش می اید که چرا با گذشت قریب به چهار دهه از انقلاب اسلامی هنوز محرومیت در چنین روستاهایی وجود دارد و بدبختی ومحرومیت مردم را فریاد می زند؟


از بحث جاده که بگذریم امکانات آموزشی در این روستا در مقطع ابتدایی خلاصه شده، نبود مدرسه راهنمایی در منطقه دانش‌آموزان را مجبور کرده برای ادامه تحصیل به روستاهای همجوار و یا شهر عزیمت کنند موضوعی که به دلیل تحمیل هزینه‌های گزاف و نگرانی والدین از تردد فرزندان در سرمای زمستان و خطر حمله حیوانات وحشی عطای تحصیلات را به لقایش بخشیده است.
تاسف بار اینکه براثر نبود امکانات و زیرساخت ها ،مردم به شهرها وحتی استانهای جنوبی کوچ نموده اند و آمار دانش اموزی ۸۵ نفری در سال ۱۳۸۵ هم اکنون تنها ۲ دانش اموزاست و انطور که مادر انها می گوید هنوز معلمی برایشان درنظرگرفته نشده واین امکان هست که مدرسه ابتدایی نیز تعطیل شود.
آنها می گویند مسیولی که حرف مارابشنود و یا ازنزدیک به مشکلات ما رسیدگی کند تاکنون به این روستا نیامده و حتی برخی از انها نام بخشدارویاسایر مسیولان بخش چاروسا را نمی دانند.
امکانات بهداشتی نیز وضعیت اورژانسی دارد و زنان روستا ازنبود حمام و سرویس بهداشتی خبر می دهند.
سوء تغذیه مطلق کودکان و حتی پدران ومادران در این روستا
چیزی نیست که پزشک کاروان آن را بازگو نکند و دکتردانشی این موضوع را تایید می کند.

خانه‌های ساده روستایی هر لحظه ممکن است بر سر ساکنان آوار شود، این سکونت گاه‌ها در نگاه اول به محلی برای نگهداری هر چیزی به غیر از سکونت انسان شباهت دارد،اما پافشاری امام جمعه بر بازدید تک تک این منازل سبب می شود تا از وضعیت بغرنج زندگی مردم دردرون منازل نیز آگاه شویم.

هرچه بیشتر منازلی را رصد می کردیم سیمای محروم‌تری به چشم می‌خورد؛ سادگی، فقر و محرومیتی که در چهره مردمانش به روشنی دیده می شد گویای این بود که خواسته‌های آن‌ها در گرد و غبار محرومیت روستا سالهاست که گم شده است.

تنها دلخوشی آن‌ها واریز یارانه ماهیانه است و افرادی که ازبهزیستی وکمیته امداد مستمری می گیرند ادعا می کنند با نبود خودرو در روستا وکرایه زیاد آژانس برای رفتن به قلعه رییسی چیزی از این مستمری باقی نمی ماند.
مردم از اداره برق نیز گله مندند و بیان می کنند که اداره برق چراغ های روشنایی در کوچه ها را جمع آوری و خطر حمله حیوانات وحشی باتوجه به نبود روشنایی در شب زیادتر از قبل شده است.
امام جمعه دهدشت همواره یارویاور کاروان های سلامت هلال احمر است وهمراهی این کاروان راباافتخارپذیرفت.

حجت الاسلام حسینی درفضای صمیمی به آموزش مسائل دینی برای مردم روستا پرداخت.


حجت الاسلام حسینی در این سفر گفت: ویزیت، توزیع داروی رایگان و بسته های حمایتی کار ارزشمندی است که کاروان سلامت هلال احمر در این سفر ارائه داده و امیدواریم این کارها در دستور مدیریت همه مسئولان قرار گیرد.

حسینی به فقر و محرومیت در روستاهای هدف جمعیت هلال احمر اشاره کرد وافزود: نیاز است مسئولان همکاری لازم در اجرای این طرح را با هلال احمر داشته باشند.

وی عنوان کرد: فقر و محرومیت در روستاها بعد از گذشت ۳۹ سال از عمر انقلاب شایسته مردم و مسئولان نیست و باید مسئولان در کمترین زمان ممکن نسبت به بررسی و برطرف کردن مشکلات این مناطق همکاری کنند.

وی بالا بودن کرایه ماشین، اختلال در خطوط شبکه‌های تلفن همراه و صدا و سیما و ساماندهی رودخانه‌های فصلی برای کاهش بلایای طبیعی را از دیگر مشکلات روستای ادرج ذکر کرد.

رییس جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اجرای سیزدهمین طرح کاروان سلامت جمعیت هلال احمر اظهارداشت: تا پایان سال جاری ۲۰ کاروان دیگر در مناطق محروم و دور افتاده شهرستان خدماتی از جمله توزیع سبد غذایی ، ویزیت و داروی رایگان ارائه می کنند.

سید عادل رهبریان اظهار داشت: بسته مواد غذایی به ارزش ۲۰ میلیون ریال در کاروان سلامت روستای ادرج توزیع و ۷۰ نفر نیز ویزیت رایگان شدند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه درباره خدمات رسانی کاروان سلامت هلال احمر  گفت: در این طرح به روستاهایی خدمات ارائه می‌شود که با مراکز درمانی و بهداشتی فاصله داشته و دسترسی آسان به خدمات ندارند.

رهبریان با بیان اینکه علاوه بر ویزیت رایگان و توزیع بسته های حمایتی،در قالب این طرح مشکلات مناطق شناسایی و به کمک خبرنگاران انعکاس داده می‌شود گفت: کمک‌رسانی خیرین و سرکشی مسئولان استانی و شهرستانی از دستاوردهای کاروان سلامت بوده است.

وی بیان کرد: باتاکید نماینده کهگیلویه بزرگ ،منازل مسکونی روستای ادرج که در حوادث دچار خسارت شده‌اند با بررسی کارشناسان و تشکیل پرونده شناسایی و کمک‌های چشمگیری به صاحبان آنها ارائه خواهد شد.

رهبریان جذب کمک های خیرین و زمینه سازی برای حضور مسئولان استانی و شهرستانی به مناطق محروم را از دیگر دست آوردهای کاروان سلامت جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه دانست.

سیدعادل رهبریان با اشاره به همراهی همیشگی اصحاب رسانه در اجرای طرح کاروان سلامت عنوان کرد: خبرنگاران به‌عنوان زبان گویای مردم و مسئولان با انتشار گزارش‌های تأثیرگذار خیران را تشویق به تأمین نیازهای مردم کرده‌اند و تاثیرزیادی دربهبود امکانات آموزشی،جاده ارتباطی و سایر زیرساخت ها داشته است.


ادای احترام به شهیدی که در این روستا آرمیده است برنامه دیگر کاروان بود  و خواهری که سالهاست دل به ترک برادر خود نمی دهد و در کنار این گلزار زندگی می کند.


با ما که هم صحبت می شود ازوضعیت منزل مسکونی خود می گوید واینکه درزمستان به سختی زندگی می نماید.
ازمنزل خواهر شهید که بازدید می کنیم غیرقابل استفاده بودن این منزل مسکونی را شاهدهستیم وامیدواریم بنیادشهید کهگیلویه در این زمینه مساعدت نماید.

روستای محروم ادرج در ۷ کیلومتری قلعه رئیسی و ۶۰ کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت