پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 04 مهر 1396 ساعت 17:07:: شناسه خبر: 22998

بوته های هندوانه به جای کیسه های سیمان

سیمان سپوی دهدشت هرچند با اخبار خوشایندی در ماه های گذشته امید را به مردم باز گرداند اما واقعیت های موجود همان از بلاتکلیفی و رکود این کارخانه حکایت می کند.

پایگاه خبری صدای جنوب:

محوطه کارخانه سیمان سپو چندسالی است که به کشت هندوانه اختصاص داده می شود.

به گزارش صدای جنوب ،وقتی مردم شهرستان کهگیلویه از روند اجرایی کارخانه سیمان سپو نا امید شدند اراضی محوطه این کارخانه را به کشت هندوانه اختصاص دادند و به جای تولید کیسه های سیمان از این طرح ملی بوته های هندوانه سر برآورد.

بنا به این گزارش طرح ملی سیمان سپو در شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه در دشت کلاچوی دهدشت در حالی ۱۰ساله شد که بیکاری اساسی‌ترین معضل و دغدغه جوانان این منطقه است.
کلنگ کارخانه سیمان سپوی دهدشت که یکی از مصوبات دور دوم سفرهای استانی هیات دولت بود، در دهه فجر سال ۱۳۸۶ با حضور مسئولان استان به زمین زده شد و قرار شد این کارخانه با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار و با حجم سرمایه گذاری یک هزار و ۱۰۰میلیارد ریال اعتبار ریالی و ۱۸میلیون ۷۵۴ هزار یورو اعتبار ارزی ظرف مدت حداکثر سه سال احداث شود.
تولید روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن و سالانه یک میلیون تن انواع سیمان پرتلند، ایجاد اشتغال برای ۴۰۰نفر به طور مستقیم و بیش از ۶هزار نفر غیر مستقیم موج امیدی در میان مردم این منطقه ایجاد کرد اما متاسفانه این طرح چنان به کما رفته که مردم در محوطه این کارخانه به کشت هندوانه اقدام کرده اند.
بر اساس شنیده ها بارها محوطه ی این کارخانه ی سیمان به ناچار به زیر کشت هندوانه رفت حتی قطعات و آهن آلات آن در ازای دستمزد به تاراج رفت و همچنین برخی مسئولان درخواست تغییر کاربری به گاوداری و کشت پیاز را مطرح کردند.
مدیرعامل کارخانه سیمان سپوی دهدشت اسفند ماه پارسال با بیان اینکه با تغییر خط تولید از سیمان خاکستری به سیمان سفید، زمینه برای فعالیت مجدد این کارخانه آغاز شد گفت: از طریق سرمایه گذار چینی ۹۰ میلیون یورو فایناس این طرح جذب خواهد شد.
سیامک ضرغامی پور افزود:  ۵۰ درصد ماشین آلات از طریق سرمایه گذار چینی خریداری و ۵۰ درصد دیگر از طریق شرکت های معتبر اروپایی تامین خواهد شد.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما وعده دو سال دیگر را داد و گفت: بر اساس برنامه زمان بندی شده کارخانه سیمان سپوی دهدشت تا سال ۱۳۹۸ به بهره برداری خواهد رسید.
عدل هاشمی پور با بیان اینکه پیمانکار با تجربه و توانمندی برای اجرای فاز نخست انتخاب شده است افزود: پیشرفت کاری این طرح ۱۸ درصد است که به دلیل مشکلات مالی و بدهی بانکی متوقف شده بود.
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: هیچ مشکلی برای ادامه فعالیت کارخانه سیمان سپو وجود ندارد و تلاش می‌شود مرحله ی تولید سیمان سفید در برنامه زمان بندی سه ساله تکمیل و به بهره‌برداری برسد.
دیودیده منابع مالی مورد نیاز برای راه‌اندازی این پروژه را ۲۳۰ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: تولید کربنات کلسیم از دیگر محصولات این کارخانه بوده که بر اساس برنامه زمان بندی تا پنج سال آینده همه عملیات پروژه سیمان سپوی دهدشت تکمیل و به بهره‌برداری نهایی خواهد رسید.
سیمان سپو تنها طرح به کما رفته و بلا تکلیف در این شهرستان نیست بلکه پتروشیمی دهدشت و معدن فسفات چرام سرنوشتی مشابه سیمان سپو دارند به گونه ای که مردم این منطقه از این طرح ها به طرح های باستانی یاد می کنند.
گفتنی است وعده بهره برداری از این کارخانه بارها در بازه های زمانی مختلف توسط مسئولان وقت به مردم داده شد اما هر بار مشکلی به نام تامین اعتبار به یاری مسئولان آمد و خلف وعده ی خود را این چنین توجیح کرده اند.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت