آقای هاشمی در مقطع حساسی مسئولیت را قبول کردند، چرا که آغاز سال تحصیلی بود و در همین دوره دشوار نیز خوب عمل کرده و کار ماندگاری انجام دادند.
پایگاه خبری صدای جنوب:
معاون اول رئیس جمهور در مراسم معارفه وزیر علوم از سرپرست کهگیلویه و بویراحمدی این وزارت خانه تقدیر کرد .
به گزارش صدای جنوب ، اسحاق جهانگیری در مراسم معارفه وزیر علوم دولت دوازدهم گفت: وزارت علوم جای مهمی است و آقای رئیس جمهور زیر نامه مدیران متعددی را برای این سمت امضا کردهاند که در دوره ما نسبت به سایر وزارتخانهها بیسابقه است. یکی از آنها رای نیاورد، دیگری سرپرست شد و از این قبیل مسائل و دلیل آن هم این است که وزیر علوم باید از همه جهات مورد قبول قرار گرفته و نقش ایفا کند.
وی خاطر نشان کرد: آقای هاشمی در مقطع حساسی مسئولیت را قبول کردند، چرا که آغاز سال تحصیلی بود و در همین دوره دشوار نیز خوب عمل کرده و کار ماندگاری انجام دادند. آقای فرهادی نیز شخصیتی خدوم، شایسته و علمی هستند و در دولتهای مختلف چه در دولت زمان جنگ، چه در دولت اصلاحات و در دولت یازدهم و اعتدال توفیقات خوبی داشتند و مطمئن هستم که کارهای ماندگار ایشان در تاریخ آموزش علمی کشور ثبت میشود.
جهانگیری همچنین تصریح کرد: آقای دکتر غلامی نیز چهره بی ادعا، متواضع، متین و با صبر مثال زدنی است. شخصیت علمی و اجرایی که از یکی از دانشگاههای خوب کشور شروع کرده و امروز نیز در راس وزارت علوم قرار گرفته است و انشاءالله همه کمک کنند تا ثبات خوبی در این دوره برقرار باشد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: یک زمان ما از وزارت علوم اداره دانشگاهها را انتظار داریم، اما من فکر میکنم پیدا کردن راهکار برای حل مسائل کشور انتظار بزرگ دیگری از وزارت علوم است که با شناخت من از توانمندی دانشگاههای کشور، این انتظار دور از ذهن نیست و آنها میتوانند پاسخگوی این نیاز باشند.
وی ادامه داد: من از گذشته و در دولت یازدهم ارتباطم با دانشگاهها خوب بوده و در جریان کم و کیف آن هستم و باید بگویم که توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی امکانپذیر نیست و همه حرفهایی که درباره توسعه در حوزههای مختلف و در سند چشم انداز میزنیم باید از مسیر علمی در دانشگاهها طی شود.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری نیز انصافا روی موضوع علم و فناوری مایه گذاشتند و جوری آن را مطرح کردند که به گفتمان عمومی و مساله جدی در کشور تبدیل شود و مسئولان رده اول کشور از ابتدا تاکید کردند که دانشگاه باید مبدا تغییرات و تحولات کشور باشد، در عین حال باید به دشواریهای دانشگاهها نیز توجه شود.
جهانگیری در ادامه اظهار کرد: این که دانشگاهی توسط دستگاه دیگری اداره شود میتواند با هماهنگی حل شود، اما مدیریت دانشگاهها نباید چند پاره شود و در همه مسائل دانشگاه باید قدرت داشته باشد. قدرت و استقلال دانشگاه نباید از آن گرفته شود. امنیت، استقلال و شان و منزلت استاد و دانشجو و تشکلهای علمی و سیاسی نباید آسیبی ببییند و اگر این چنین شده باید جبران کنیم که آنها موقعیت مناسبی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در دولت یازدهم تلاش خوبی شد که بخشی از این نواقص برطرف شود و این راه باید ادامه پیدا کند و آقای دکتر غلامی کسی است که از ظرفیت اخلاقی، علمی و اجرایی خوبی برای این کار برخوردار هستند.
وی به برنامههای جدی دولت برای افزایش قدرت، استقلال و شان هیئت علمی و دانشجویان اشاره کرد و گفت: توسعه علمی، ارتباط گیری با مجلات علمی، تامین تجهیزات ازمایشگاهی، جدیت در بحث پارکهای علم و فناوری، ارتباط صنعت و دانشگاه و تقویت اقتصاد دانش بنیان از جمله این برنامهها هستند.
معاون اول رئیسجمهور یادآور شد: تنها چیزی که ایران ما میتواند به آ ن متکی باشد فکر جوانان است که رهبری از آن به عنوان اقتصاد دانش بنیان تعبیر کردند و برای اینکه اقتصاد، دانش بنیان شود، دانشگاهها باید ورود پیدا کنند.
جهانگیری تاکید کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز انتظار داریم که دانشگاهها بیشتر کمک کنند چون اقتصاد مقاومتی فقط برای تحریم نیست و بنیانهای اقتصاد باید در مجموع درست بنا شوند.
وی افزود: میشود اقتصاد را به جایی رساند که از تکانههای بیرونی آسیب نبیند. البته اگر مردم امید خود را از دست بدهند بهترین سیاست اقتصادی نیز تاثیری ندارد. همانطور که در جریان سخنرانی ترامپ دیدیم که مردم به این صحبتها اعتماد نکردند و کسی نرفت سکه و دلار و زمین بخرد. بنابراین اگر سیاستها خوب باشد، شوک سیاسی و اقتصادی تاثیری ندارد.
معاون اول رئیسجمهور یادآور شد: سیاست دولت و وزارت علوم این است که هیئت علمی و دانشجویان در فضای امن و بازی داشته باشند و کرسیهای آزاد اندیشی طبق فرموده رهبری به معنای واقعی راه بیفتد، اینگونه اعتماد همه دانشجویان و اعضای هیئت علمی جلب خواهد شد.