ابراهیمی اظهار داشت: دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و شرکت های دانش بنیان کشور اقدام به فرآوری گیاهان دارویی کرده و از خام فروشی آنها پرهیز شود.
پایگاه خبری صدای جنوب:
قائم مقام ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: صنعت گیاهان دارویی به دلیل سوددهی بالا می تواند اقتصاد کشور را در آینده نه چندان دور متحول کند.
به گزارش صدای جنوب، علی ابراهیمی روز پنجشنبه در نشست سند توسعه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: ایران از نظر تنوع گیاهی به ویژه در زمینه گیاهان دارویی جایگاه خاصی در دنیا دارد و باید از این فرصت ارزنده برای ارزآوری، درآمدزایی و ایجاد اشتغال استفاده بهینه شود.
وی افزود: سال های اخیر اقدام های مناسبی برای توسعه صنعت گیاهان دارویی در کشور آغاز شده و هم اینک نیز به طور جدی دنبال می شود.
قائم مقام ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد: در همین راستا سند ملی توسعه گیاهان دارویی تدوین و یک ستاد کشوری با همین نام نیز تشکیل و فعال شد.
ابراهیمی عنوان کرد: این سند به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور رسید و سپس نقشه راه آن نیز تهیه شد.
وی ابراز داشت: تحقق این سند ملی با جدیت از سوی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری پیگیری می شود و وزارتخانه ها و سازمان های مختلف نیز ملزم به همکاری لازم برای اجرای آن هستند.
قائم مقام ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: یک ردیف اعتباری خاص از سوی دولت برای تحقق این سند در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
ابراهیمی اظهار داشت: دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و شرکت های دانش بنیان کشور اقدام به فرآوری گیاهان دارویی کرده و از خام فروشی آنها پرهیز شود.
وی افزود: گیاهان دارویی کاربردهای متعددی دارد که مهمترین آنها شامل اقتصادی، ایجاد اشتغال، ارزآوری، درآمدزایی و ساخت دارو است.
ابراهیمی بیان کرد: به همین دلیل باید متولیان امر و مسئولان اجرایی کشور و کهگیلویه و بویراحمد نگرش جدیدی به صنعت گیاهان دارویی داشته باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: گیاهان دارویی از ظرفیت های مهم استان برای کمک به رشد، توسعه و پیشرفت اقتصادی آن است.
داریوش دیودیده اظهار داشت: این قابلیت ارزشمند کهگیلویه و بویراحمد باید به زودی مورد بهره گیری هر چه بیشتر قرار گیرد.
وی افزود: تاکنون مطالعات و پیگیری های گسترده ای در زمینه نحوه کشت، پرورش، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سند توسعه گیاهان دارویی این استان در سال ۱۳۹۶ با همکاری دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، بنیاد نخبگان و بخش خصوصی تا افق سال ۱۴۰۰ تدوین شده که باید به مرحله اجرا برسد تا سبب تجاری سازی و تولید انبوه این محصول شود.
دیودیده عنوان کرد: زردبند و سینره ۲ واحد تولیدی شاخص شهر یاسوج است که در زمینه فرآوری و صادرات گیاهان دارویی فعالیت می کنند و عملکرد مطلوبی نیز دارند.
وی ابراز داشت: تا سال ۱۴۰۰ به عنوان پایان برنامه ششم توسعه کشور باید حداقل ۶ درصد حجم سرمایه گذاری صنعتی کهگیلویه و بویراحمد مربوط به گیاهان دارویی باشد.
گیاه شناس و رئیس ستاد گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: هدف از تدوین سند توسعه گیاهان دارویی استان برنامه ریزی و ارائه راهکارهای لازم برای گسترش روزافزون این صنعت در راستای ایجاد اشتغال، ارزآوری و درآمدزایی است.
عزیزالله جعفری اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد تنها استان کشور است که اقدام به تهیه و تدوین سند توسعه گیاهان دارویی کرده و آمادگی دارد اطلاعات لازم را در اختیار دیگر استان ها قرار دهد.
وی افزود: تاکنون حدود ۳۰ نشست کاری در مورد جزئیات سند توسعه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد با حضور کارشناسان مربوطه از دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، بنیاد نخبگان و بخش خصوصی برگزار شده است.
گیاه شناس و رئیس ستاد گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: وظایف دانشگاه ها و دستگاه های مختلف اجرایی استان برای عملیاتی کردن این سند مشخص و به آنها ابلاغ شده است.
جعفری عنوان کرد: دستگاه های اجرایی و دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد ملزم به فعالیت برای تحقق این سند هستند و در صورت کم کاری یا سهل انگاری نیز باید پاسخگو باشند.
وی ابراز داشت: این سند توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و استاندار کهگیلویه و بویراحمد امضا شده که به زودی نیز در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان تصویب نهایی و وارد مرحله اجرا می شود.
جعفری گفت: تحقق کامل این سند می تواند کهگیلویه و بویراحمد را به یکی از قطب های گیاهان دارویی در کشور تبدیل کند.
سال گذشته چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دلار انواع کالا از کهگیلویه و بویراحمد صادر شد که از این میزان حدود ۸۰ درصد معادل سه میلیون و ۵۰۰ هزار دلار گیاهان دارویی بوده است.