الیاس تاجالدینی امنیت غذایی را موضوعی مهم و حیاتی دانست و افزود: هر چه تولید را بالا ببریم به هدف نزدیک میشویم هر چند بحث تحریمها و هم خشکسالی را داریم اما معتقدم که تحریمها نمیتواند به تولیدات ما خللی وارد کند.
پایگاه خبری صدای جنوب:
الیاس تاجالدینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی امروز به میان خبرنگاران آمد و در گفت وگویی صمیمانه از مشکلات و انتظارات در این حوزه گفت.
به گزارش صدای جنوب، تاج الدینی به مشکلات خشکسالیها اشاره کرد و گفت: پایین رفتن آبهای زیرزمینی هم در بحث زراعت و هم دام و شیلات تولیدات ما را تحت تاثیر قرار داد.
وی گفت: تنها بخشی که اما در زمینه تولیدات کاهش نداشت علی رغم همه این مشکلات افزایش ۱۳ درصدی تولیدات بوده است.
تاجالدینی امنیت غذایی را موضوعی مهم و حیاتی دانست و افزود: هر چه تولید را بالا ببریم به هدف نزدیک میشویم هر چند بحث تحریمها و هم خشکسالی را داریم اما معتقدم که تحریمها نمیتواند به تولیدات ما خللی وارد کند.
وی بیان کرد: در تامین نیروی انسانی با تلاشهای مضاعف دکتر گوهرگانی رییس قبلی سازمان در دورترین مراکز خودکار زبدهترین نیروها را داریم و پهنهها مشخص شده و کارشناسان در پهنهها حضور دارند که بر همه علوم کشاورزی تسلط دارند و اعتقاد داریم که مشکلات کشاورزان باید در خود مزرعه حل شود و باید فقط مسائل کلان را در سازمان پیگیری کنیم و اگر کارشناسان ما مسلط باشند مشکلات برطرف میشوند.
این مسؤول به بحث خشکسالی اشاره کرد و گفت: الان نمیتوان خشکسالی را بهانه کرد و باید این خشکسالی مدیریت شود و باید با سیاستهایی که وزارت خانه در نظر گرفته مشکل و بحران خشکسالی را پشت سر گذاشت.
وی به تدابیری که برای خشکسالی در نظر گرفته شده اشاره و گفت: ۳۳ هزار هکتار را به شبکههای نوین آبیاری تجهیز کردهایم و هر سال برنامه داریم که ۳ هزار هکتار را آبیاری نوین کنیم.
وی تبدیل اراضی دیم به آبی را یکی دیگر از برنامهها دانست و افزود: برنامه ما تبدیل ۱۱ هزار از اراضی دیم استان به آبی است که در دهدشت غربی ۵ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل میشوند.
وی کشت گیاهان دارویی را مقرون به صرفه و سودآور دانست و گفت: تاکنون ۸۸ هکتار کشت گیاهان دارویی در استان داریم و با توجه به کارخانههای که در گچساران ایجاد شده برنامه افزایش ۳۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی را در استان داریم که باید این گیاهان فرآوری شود و با خام فروشی آنها ضرر میکنیم.
تاج الدینی با اشاره به نیاز توسعه باغات در اراضی شیبدار خاطرنشان کرد: امیدواریم که در سال جاری سطح این باغات به ۱۵۰۰ هکتار برسد.
وی با بیان این که ۴۴ هکتار کشت گلخانهای در استان داریم، گفت: ۱۷ هکتار آن به کشت گل اختصاص یافته که در سال ۲۰ میلیون گل شاخه بریده تولید میکند و برنامه داریم که سالانه سه هکتار گلخانهها را افزایش دهیم و نهالستانها را هم در سطح ۹ هکتار داریم که سه میلیون نهال استاندارد تولید میکند.
این مسؤول به نگرانی خود در طرحهای راکد دام و شیلات اشاره کرد و گفت: در شیلات ۲۳۵ مزرعه داریم که ۱۹۰ تای آنها فعال است و ۴۵ طرح راکد است و در حال حاضر ۴۱ طرح شیلات در دست اجرا داریم که ۱۸ هزار تن تولید در سال خواهیم داشت و همچنان رتبه سوم کشور را خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از دیگر نگرانیهای خود را طرحهای راکد دام و طیور دانست و گفت: مشکلات مرغداریها را حل خواهیم کرد و بقیه طرحها را نیز پیگیری خواهیم کرد و برطرف میشوند.