فرماندار کهگیلویه گفت:این شهرستان از پتانسیلهای خوبی برخوردار بوده که متأسفانه تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است.
پایگاه خبری صدای جنوب:
باحضور مسیولان استانی و شهرستانی جهاد کشاورزی و در محل سالن جلسات فرمانداری کهگیلویه نشست شورای کشاورزی شهرستان بامحوریت کاشت محصولات گندم، جو و کلزا برگزار شد.
جعفر نیکبخت در این نشست تولید و اشتغال را از اولویتهای مهم دولت دانست و اظهار داشت: شهرستان کهگیلویه از پتانسیلهای خوبی برخوردار بوده که متأسفانه تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است.
فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: در حال حاضر طرحهایی در حوزه کشاورزی در حال اجرا است اما پیشرفت خوبی ندارند.
نیکبخت گفت: پروژه آبرسانی ایدنک تعطیل است، طرح مطالعاتی سد مارون ۲ آغاز شده و در خوشبینانهترین حالت ۱۰ سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس شورای کشاورزی کهگیلویه با اشاره به دیم بودن زمینهای کشاورزی شهرستان،افزود: با توجه به کاهش بارندگی امسال مشکلات بسیاری در آبیاری باغات داشتیم و بخشی از آب باغات به صورت سیار تأمین شد اما کافی نبود.
نیکبخت برنامهریزی دقیق در کشت محصولات پاییزه را ضروری خواند و گفت: سال گذشته در توزیع بذر و توجه به توزیع کود شیمیایی مشکلاتی وجود داشت که امسال باید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
در ادامه، سید عمران تقوی از آمادگی کامل مدیریت جهادکشاورزی برای مرحله کاشت محصولات زراعی خبرداد و گفت:تلاش می کنیم به بهترین شکل، کشاورزان را کمک نماییم .
وی سهمیه کاشت چغندرقند برای شهرستان را ۵۰ هکتار دانست و گفت:این محصول برای نخستین بار در سطح شهرستان زیر کشت خواهد رفت.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه افزود: کلاسهای آموزش کشت چغندرقند برای کشاورزان برگزار شده است.
تقوی اظهار داشت: سهمیه ابلاغی شهرستان کلزای شهرستان برای سال زراعی جدید ۶۰۰ هکتار است که تلاش میشود کشت شود.
وی، به عملکرد جهاد کشاورزی گذشته اشاره و یادآوری کرد: در فصل زراعی گذشته به هفت هزار و ۵۳۰ هکتار گندم دیم ۷۳ تا ۹۰ درصد خسارت وارد شد.
تقوی، میزان خسارت وارده به گندم آبی را ۴۰ درصد در پنج هکتار و این میزان برای هفت هکتار کلزا را ۴۵ درصد عنوان کرد.
تقوی ادامه داد:فصل زراعی گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی، ۲۷ هزار هکتار گندم دیم،۲۰۰ هکتار کلزا،و ۱۳ هزار هکتارجو زیر کشت رفت.