گوهرگانی معاون استاندار به خبرنگاران گفت: بازرسان صنعت، معدن استان عامل اصلی گرانفروشی، کمفروشی و احتکار هستند و چون صنعت و معدن در این خصوص دخیل است بازدید از فروشگاهها و بازار متوقف میشود.
پایگاه خبری صدای جنوب:
این روزها آشفتگی ، عدم نظارت ، فرصت طلبی و بنابر اعتقاد برخی افراد همراهی با توطئه گران اقتصادی بر بازار کشور و استان سایه افکنده است و افزایش بی حساب و کتاب اقلامی که ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارد باعث نارضایتی عمومی شده است.
رئیس دستگاه قضا چه گفت و فروشگاه رفاه یاسوج چه کرد؟!
۲۰ شهریور ماه بود که در شورای پیشگیری از وقوع جرم رئیس دادگستری کهگیلویه و بویراحمد در سخنانی به وضعیت بازار و لزوم توجه به مدیریت این وضعیت از طرف مردم ، بازاریان و مسئولین اشاره کرد و با تشبیه وضعیت موجود با شرایط زمان جنگ تحمیلی از کسبه بازار خواست خود را در چنین شرایطی ببینند و در کنترل اوضاع همکاری کنند.
حجت الاسلام مزارعی در بخشی از سخنانش خطاب به بازرسان گفت : انبارها چک شوند. برخی می گویند از آمار انبار اطلاع ندارم این توجیهات قابل قبول نیست چطور کسی نمی داند در انبارش چه اقلامی موجود است.
مزارعی افزود : وقتی فاکتور می خواهیم می گویند فاکتورها نزد اداره دارایی است ! مگر این فاکتورها چقدر در اداره دارایی می ماند ؟
قاضی القضات کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت : بنابر این هر هفته گزارش عملکرد صنعت و معدن و تعزیرات را می خواهیم. وضعیت بازار را می خواهیم . باید کاسب های خوب را تشویق کنیم. پیشنهاد می کنم چند کاسب با انصاف را در حضور استاندار تشویق کنیم . کاسبی که به قیمت خرید با سود معمول می فروشد باید تشویق شود.
اما نکته جالب در سخنان حجت الاسلام مزارعی به نوعی باز کردن حساب ویژه روی ظرفیت فروشگاه های زنجیره ای که مهمترین این فروشگاه ها در استان ، فروشگاه رفاه است ! رئیس دستگاه قضائی گفت : مدیریت بر فروشگاه های زنجیره ای صورت گیرد و سعی شود برخی اقلام را فروشگاه هایی مانند فروشگاه رفاه بین بازاریان توزیع کند ! الان شرایط ما شرایط جنگی است باید تلاش کنیم.
وی در ادامه از بازاریان خواهش کرد و اظهار داشت : خواهش من از کسبه این است شما الان سرباز این جامعه هستید در بعد اعتقادی گاهی همه اموال را در حادثه ای از دست می دهید در بعد قانونی هم کاری نکنید که از طرف دستگاه های نظارتی مشکلی بوجود بیاید و گرفتار قانون شوید اما امروز در بازدید از فروشگاه رفاه یاسوج اتفاقاتی رخ داد تا نشان از این باشد که برخی کسبه متاسفانه هیچ گونه توجهی به مسائل انسانی که ندارند ، تقاضاهای خیرخواهانه و همچنین تشرهای مختص متخلفین زئیس دستگاه قضایی را چندان مهم ندانسته اند!
آنچه در ادامه می خوانید گزارش بازدید برخی مسئولین استانی از فروشگاه رفاه یاسوج است
بازدید سرزده از فروشگاه رفاه یاسوج
جعفر گوهرگانی معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز به همراه خبرنگاران خبرگزاریها و سایتهای استانی از فروشگاه رفاه یاسوج به صورت سرزده بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید که داریوش دیودیده رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت به همراه معاون بازرسی این سازمان و رضا زیرایی مدیرکل تعزیرات حکومتی معاون استانداری را همراهی میکردند بر وضعیت قیمتهای این فروشگاه نظارت شد.
در ادامه این برنامه عدهای از هجوم مردم به فروشگاهها برای انبار برخی کالاها انتقاد کردند، یکی از این افراد به معاون استاندار گفت: متاسفانه در کشور خودمان یک کالایی که میخواهد گران شود مردم هجوم میبرند به فروشگاهها که جنس انبار کنند، مشکل از ما مردم است و دولت و نظام هیچگونه کوتاهی ندارند، تعزیرات حکومتی و دیگر ارکانهای نظارتی در فروشگاهها حضور داشتند تا مردم چندین جعبه کالا نبردند و در خانه انبار نکنند.
گرانفروشی فروشگاه رفاه یاسوج
نظارت بر قیمتها ادامه این برنامه بود که معاون استاندار گفت: قیمت برخی کالاها در فروشگاه رفاه از سایر مکانهای یاسوج بیشتر است، قیمت کالاهای فروشگاه رفاه دست نویس بوده و این فروشگاه تقلب کرده است.
گوهرگانی در ادامه خطاب به رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: نظارت این سازمان باید به گونهای باشد که فروشنده هر گونهای که دوست دارد کالا نفروشد.
نبود کالا و نبود فاکتور قصه تکراری این روزهای بازار
اما مردم در گفتوگو با خبرنگاران گفتند: روغن، قند و رب گوجه در فروشگاه نیست و قند بستهای از قیمت ۴ هزار تومان به ۱۱ هزار تومان رسیده است.
گلایهمندی مردم از نبود کالاهایی مانند روغن، قند و رب در حالی است که مسوولان فروشگاه گفتند: ۱۵ روز است که روغنی وجود ندارد.
در ادامه جعفر گوهرگانی از قائدی مدیر فروشگاه رفاه خواست فاکتور کالاهای خود را ارائه کنند، وی با بیان اینکه مسوولان فروشگاه فاکتور کالاهای خود را ارائه نکرد افزود: شما چند کالای امانی و چند کالای مقطوع در فروشگاه وجود دارد، ۹۹ قلم محصولات فروشگاه امانی است و یک قلم ثابت و باید فاکتور فروش ارائه دهند اما شما یک مورد فاکتور ارائه نکردید.
گوهرگانی ادامه داد: چند وقت پیش در شهرستان بجنورد یک کفش کرهای ورزشی دیدم از مسوول فروشگاه که قیمت پرسیدم گفت قیمت جدید این کفش ۲۷۰ هزار تومان است اما چون با قیمت گذشته است ۸۶ هزار تومان میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه در استان ما این موارد رعایت نمیشود، هر مغازه بزرگ و یدکی فروشی قیمت جدید و قیمت قبلی نمیکند اما از فروشگاه رفاه بعید است که فاکتور فروش ارائه نکند.
عدم ارائه فاکتور تخلف است
در ادامه سید حسین سهمگین گفت: یکی از ضوابط عرضه کالا در هر مکان رسمی که مجوز از سازمان صنعت، معدن دارد، ارائه فاکتور حتی به خریدار است و عدم ارائه به معنای تخلف است.
اما قائدی مدیر فروشگاه در جواب معاون استانداری گفت: شما دست روی کالایی گذاشتید که امانی است و من ۲۰ فاکتور به شما ارائه میکنم، این سخن مدیر فروشگاه در حالی بود که قائدی فاکتور دیگر شعبات این فروشگاه را ارائه کرد.
نبود روغن در ویترین ، گلایه مردم و انبارهای پر از روغن!
اما دیگر قسمت بازدید عصر امروز آنجایی بود که مردم از نبود روغن گلایه داشتند و مدیران فروشگاه گفتند ۱۵ روز است روغن ندارند اما به یکباره روغنهای اویلا سر از انبار فروشگاه درآورد که گوهرگانی خطاب به خبرنگاران گفت: فروشگاهی که سهام آن متعلق به مردم است در حالی که میگفت ماشین نیست و ۱۵ روز است روغن ندارند حالا روغن احتکار کند.
معاون استاندار خطاب به مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گفت: ما همین الان از فروشگاه بازدید کردیم و مردم گفتند روغن نیست و تمام فروشگاهها هم از نبود کالاهای اساسی مثل روغن، مرغ و قند گلایه کردند اما در انبار فروشگاه اولین چیزی که میبینیم روغن است.
صحبتهای معاون استاندار در حالی بود که مدیران فروشگاه رفاه مدعی بودند که بار این فروشگاه تازه از راه رسیده و آنها در حال ترخیص این محصول در انبار بودند. اما زیرایی مدیرکل تعزیرات حکومتی این اقدام را مصداق احتکار کالا عنوان کرد.
گوهرگانی در ادامه خطاب به قائدی، نگهداری و دیگر مدیران فروشگاه رفاه عنوان کرد: انبار این فروشگاه پر از روغن است در حالی که میگفتند ماشینی برای حمل روغن نیست، من نه به عنوان معاون استاندار بلکه به عنوان یک شهروند از این فروشگاه رضایت ندارم چراکه بیش از دو هفته است که روغن، مرغ و … ندارید لذا چه اقدامی در این خصوص کردهاید؟
اما مدیران فروشگاه با فرافکنی در جواب معاون استاندار گفتند: شما بعد از سه ماه آمدهاید و میخواهید بازار را تنظیم کنید.
لاستیک نیست ، روغن هم نیست!
جعفر گوهرگانی گفت: مدیران فروشگاه گفتند که ۱۵ روز است روغن وجود ندارد چرا که ماشین نیست،لاستیک ماشینها خراب است و کسی حمل نمیکند اما الان از انبار بازدید میکنیم و اولین چیزی که در انبار قرار دارد روغن است.
وی بیان کرد: به مدیران فروشگاه میگویم فاکتور روغنها را ارائه کنند اما آنها فاکتور مواد شوینده را به جای فاکتور روغن به دست من میدهند.
مسوولان فروشگاه در توجیه این اقدام خود گفتند: همه میدانند که روغن نیست و کامیونها نمیتوانند به سمت یاسوج حرکت کنند به همین دلیل از…. درخواست ماشین کردیم تا محصولات را حمل کند.
بازرسان صنعت و معدن همیار محتکران؟
اما بازدید از وضعیت بازار به دلیل همراهی بازرسان صنعت، معدن با احتکار کنندگان نیمهتمام ماند، گوهرگانی معاون استاندار در همین خصوص به خبرنگاران گفت: بازرسان صنعت، معدن استان عامل اصلی گرانفروشی، کمفروشی و احتکار هستند و چون صنعت و معدن در این خصوص دخیل است بازدید از فروشگاهها و بازار متوقف میشود.
مدیران فروشگاه رفاه یاسوج در پایان این بازدید با توهین به اصحاب رسانه و معاون استاندار آنها را مورد لطف قرار دادند.
بازدید عصر امروز با عنوان هشتگ کاسب با انصاف بود که توسط رسانهها راهاندازی شده و ادامه دارد.تابناک