پایگاه خبری تابناک کهگیلویه و بویراحمد در یادداشتی با عنوان «سوء استفاده از نام دیبالای دهدشتی» به بررسی رفتار کاربران ایرانی اینستاگرام با نوجوان ۱۰ ساله دهدشتی پرداخته است.
پایگاه خبری صدای جنوب:
امیر محمد علامه نوجوان ده ساله و با استعداد اهل شهر دهدشت از استان کهگیلویه و بویر احمد از طرفداران پائولو دیبالاست و ستاره آرژانتینی یوونتوس مشتاق بود تا این پسر بچه را پیدا کند.
ماجرا از آنجا شروع شد که چند روز پیش صفحه ۴۳۳، یکی از صفحات مجازی مشهور در دنیا که به انتشار ویدیوهای جذاب و خاص فوتبالی میپردازد، یک ویدیو از کودکی ایرانی منتشر کرد که لباس شماره ۱۰ یوونتوس و پائولو دیبالا را به تن داشت و به توپ پلاستیکی آبی رنگ ضربهای میزد و آن را از داخل یک پنجره کوچک عبور میداد.
دقیقاً شبیه به چالشهایی که مطرحترین بازیکنان اروپایی انجام میدهند و توپ را از فواصل مختلفی به هدفهای عجیب و عمدتاً کوچک میزنند.
در این ویدئو پسربچه بعد از اینکه توپ را به هدف می زند، به سمت دوربین برمی گردد و خوشحالی مشهور پائولو دیبالا (دیبالا ماسک) را انجام میدهد.
پس از آن دیبالا فیلم را دید، لایک کرد و ساعاتی پیش در اینستاگرام شخصیاش آن را منتشر کرد و از دنبال کنندههایش خواست که در صورت آشنایی با این کودک، او را معرفی کنند.
از طرف دیگر به محض اینکه در کشورمان، یک چهره ناشناس با یک اتفاق به چهرهای سرشناس تبدیل میشود، تعداد زیادی از کاربران در فضای مجازی به اسم او صفحات غیر واقعی میسازند تا با این کار، به دنبال سو استفاده از شرایط باشند.
در آخرین مثال از این اتفاق، کودکی ۱۰ ساله به نام امیرمحمد علامه از شهر دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد ویدئویی از خود منتشر کرد که در آن، با یک توپ پلاستیکی، ضربه دقیقی به توپ میزند و توپ این بازیکن از یک پنجره کوچک تعبیه شده روی دیوار، عبور میکند. از آنجا که هنگام ضبط ویدیو، پیراهن دیبالا ستاره یوونتوس را به تن داشت و پس از عبور دادن توپ از پنجره روی دیوار، شبیه به این بازیکن به شادی گل پرداخت، دیبالای آرژانتینی که ویدیو را دیده بود، از طریق اینستاگرامش از مخاطبان خود درخواست کرد این کودک را پیدا کرده و به او معرفی کنند.
در همین راستا و در مدت زمان بسیار کم، تعداد زیادی صفحه به نام امیرمحمد علامه در اینستاگرام به وجود آمد که به طور مشخص هیچ هدفی جز سو استفاده از نام این پسر بچه خوش آتیه نداشت. این یکی از بداخلاقیهای محض است که در بین ایرانیها در فضای مجازی مدت هاست باب شده و هدفی جز سو بهره از شرایط ندارد.