رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد : مسئولیت استخراج و اکتشاف معدن فسفات چرام در این استان به سازمانهای دولتی واگذار شده و بخش خصوصی دیگر نقشی در این ارتباط ندارد.
داریوش دیودیده در گفتوگو با خبرنگاران گفت: استخراج و اکتشاف معدن فسفات چرام در سالهای گذشته برعهده بخش خصوصی بود که متاسفانه به دلیل مشکلات این بخش شاهد رکود در این معدن بوده و اکنون مسئولیت استخراج و اکتشاف از این معدن به سازمانهای دولتی واگذار شده است.
وی با تشریح آخرین وضعیت عملیات اجرایی در معدن فسفات چرام، اظهارداشت: نقش آقای عدل هاشمی پور نماینده کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی در پیگیری و هماهنگی بین دستگاههای مرتبط چه در سطح ملی و چه در سطح استانی یک نقش مهم و قابل تقدیر بوده است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد از تاکید علی محمد احمدی استاندار استان برای راهاندازی این معدن هم سخن گفت و البته گفت رضا رحمانی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت هم نگاه ویژه ای به این معدن در راستای شروع عملیات اجرایی آن دارد.
دیودیده گفت: فاز اول بخش صنعتی معدن فسفات چرام تا شهریورماه سال آینده با اشتغالزایی ۷۵ نفر و اعتباری معادل ۴۰ میلیارد تومان شروع و البته بسیاری از کارهای مقدماتی این معدن انجام گرفته است.
وی از ساخت و سازهای فیزیکی، تامین آب و برق کارگاهی، نصب ماشین آلات و نصب تاسیسات توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران که زیرنظر شرکت ایمدرو خبرداد و خاطرنشان کرد: شرکت دیگری نیز تحت نظارت همین شرکت برای انجام کارهای فنی و مهندسی معدن در حال فعالیت است.
براساس این گزارش، عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
براساس برآوردها، با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸٫۵ تا ۹ درصد است.
پیش از این به دلیل عیار پایین، این معدن غیراقتصادی عنوان شده بود.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.