استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اجرای طرح های بزرگ در استان به یک اپیدمی تبدیل شده است و باید در اجرای طرح ها به بازار آن، ظرفیت اقتصادی، هدفگذاری ها و فعالیت اصولی توجه شود تا شاهد نیمه کاره رها کردن طرح ها نیز نباشیم.
پایگاه خبری صدای جنوب:
پس از واکنش تند قاضی القصات کهگیلویه وبویراحمد به پرداخت وام های کلان در این استان امروز نشست ستادتسهیل به ریاست استاندار تحت تاثیر این موضوع قرارگرفت واستاندار بالاخره از چگونگی پرداخت وامها و اینکه چرا سرمایه گذار خودش نباید آورده داشته باشد انتقاد کرد.
برپایه گزارش صدای جنوب،نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی به ریاست احمدی برگزار شد که دو موضوع در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدا مشکلات هتل چهار ستاره و پارک آبی شهر یاسوج که قرار است در سرابتاوه توسط سرمایهگذاری به نام برادران خضوعی ساخته شود مورد بررسی قرار گرفت.
آن گونه که برادران خضوعی در این نشست گفتند همه زندگی خود را به پای این ۲ طرح گردشگری ریختهاند در حالی که با داشتن نمایندگی مجاز سایپا و ایرانخودرو ماهیانه ۶۰ میلیون تومان درآمد داشتهاند.
برادران خضوعی اظهار کردند پیشرفت فیزیکی هتل چهار ستاره آنها در حد ۵۰ درصد و در شش طبقه است و پارک آبی نیز پیشرفت ۹۵ درصدی دارد اما مشکل اینجاست که کار ساخت به بالا رفتن نرخ ارز و همچنین گران شدن مصالح خورد و اکنون با مشکل بزرگی مواجه شدهاند.
آنها اکنون از دولت تسهیلات نمیخواهند بلکه آنها به این جلسه آمده بودند تا کمی در پرداخت تسهیلات به آنها تنفس داده شود و بتوانند با راهاندازی پارک آبی تا بهمنماه و در نهایت تا فروردین امسال با درآمد آن قسط ماهیانه ۶۰۰ میلیون تومانی خود را بتوانند پرداخت کنند.
آنها البته کمی هم خوشحال بودند که همه وسایل مورد نیاز و سرسرههای پارک آبی را قبل از مشکل تحریمها خریده بودند چرا که در غیر این صورت باید ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان بیشتر هزینه میکردند.
اما استاندار هم در لابلای حرفهای برادران خضوعی با ناراحتی از اوضاعی که در این استان وجود دارد به نکاتی اشاره کرد از جمله این که چرا سرمایهگذار نباید خودش ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان آورده داشته باشد و برای انجام کار فقط و فقط به تسهیلات دولتی متکی نباشد.
وی خطاب به برادران خضوعی گفت شما که آورده نداشتید چرا این کار را کردید وقتی میبینید که اقتصاد ثبات ندارد و یک روز وضعیت ارز و یک روز تحریمها و یک ورز وضعیت هوا! خوب نیست.
علیمحمد احمدی افزود: چرا مسؤولان میراث فرهنگی و بانک عامل به شما مشاوره ندادند و ارزیابی صورت نگرفت تا امروز شما با مشکل مواجه شوید.
یکی از نکات جالب این مبحث مربوط به درخواست برادران خضوعی از استاندار بود که میخواستند استاندار راهی پیش روی آنها بگذارد و راهنمایی کند که چگونه میتوانند این مشکل را پشت سر بگذارند که یکی از برادران خطاب به استاندار گفت؛ شما که اقتصاد خواندهاید ما را راهنمایی کنید که استاندار هم در جواب گفت هر چه اقتصاد خوانده بودم در این استان از یادم رفت!.
استاندار انتقادی دیگر از سرمایهگذار و برخی دستگاهها کرد که چرا طرحهای بزرگی را به اینجا معرفی میکنند که نه بازار آن کشش دارد و نه به درد این جا میخورد که همین باعث میشود یا پروژه زخمی شود و یا سرمایهگذار با مشکل مواجه میشود.
برادران خضوعی در انتها خطاب به استاندار گفتند که ما وام و تسهیلات نمیخواهیم بلکه به دنبال مهلتی هستیم تا بتوانیم اقساط خود را پرداخت کنیم.
علی محمد احمدی افزود: تاکید دولت نیز بر این است که واحد های دارای مشکل شناسایی و نسبت به رفع مشکلات این واحد ها اقدام شود.
احمدی خواستار احصای واحدهای راکد و نیمه راکد توسط شرکت شهرک های صنعتی در راستای برنامه ریزی برای رفع مشکلات و بازگشت به تولید این واحد ها شد و بیان کرد: پوشش تسهیلاتی با نگاه کارشناسی شده در راستای بهبود فعالیت واحد های تولیدی در استان انجام می شود.
احمدی با اشاره به استفاده خروجی محور و کارشناسی شده با ارائه تسهیلات هدفمند به واحد ها و طرح های دارای مشکل، خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و بازار برای اجرای طرح ها و بازپرداخت اصولی تسهیلات نیز مورد تاکید است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکلات اجرای طرح های بزرگ در استان به یک اپیدمی تبدیل شده است و باید در اجرای طرح ها به بازار آن، ظرفیت اقتصادی، هدفگذاری ها و فعالیت اصولی توجه شود تا شاهد نیمه کاره رها کردن طرح ها نیز نباشیم.