معاون امور اقتصادی وزارت کشور،گفت:در بازدید از روستاها لشکرکشی میکنید و هر مسؤولی را به روستاها میکشانید و کاری هم نمیشود، مردم را نسبت به دولت بیاعتماد میکنید.
پایگاه خبری صدای جنوب:
شورای اداری شهرستان های چرام و کهگیلویه با حضور معاون امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در دهدشت برگزار شد.
در ابتدای این نشست گوهرکانی معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد که مدیریت جلسه رابعهده داشت از فرمانداران ۲ شهرستان خواست که با رعایت وقت مشکلات و درخواست های خودراارایه دهند.
جعفر نیکبخت اظهار داشت:چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی میگذرد طی این ۴۰ سال همه خدمات و امکانات بسیج شدند تا ایران اسلامی اعتلا یابد.
فرماندار کهگیلویه با پررنگ خواندن نقش دولتمردان و خادمان در این مسیر گفت: باید بپذیریم آرمانها هنوز محقق نشده است.
وی تصریح کرد:با توجه به ظرفیتهای موجود میتوان در زمینه عدالت اجتماعی، توسعه و پیشرفت گامهای مؤثری برداشت.
نیکبخت به سیمای شهرستان اشاره کرد و گفت: کهگیلویه با ۱۳۱ هزار نفر جمعیت چهار بخش،چهار شهر و ۴۴۹ روستا را شامل میشود، این شهرستان دارای ظرفیتهای خوب در زمینه کشاورزی،دامپروری و صنعت است که برای بالفعل شدن توجه ویژه سازمانهای بالادست را میطلبد.
مدیر ارشد اجرایی کهگیلویه در بخش دیگری از سخنانش مشکلات شهرستان در بخشهای گوناگون را یادآور شد و گفت: در بخش کشاورزی ۶۰ هزار هکتار زمین دیم وجود دارد که وضعیت خوبی برای کشاورزان نیست.
نیکبخت تصریح کرد: پتروشیمی و کارخانه سیمان سپو نیازمند تزریق اعتبار است.
وی مشکلات اشتغالزایی را مورد اشاره قرارداد و با بیان اینکه بستر اشتغالزایی در شهرستان مهیا نشده است،گفت: برای کمک به اشتغال باید بنگاههای کوجک زودبازده ایجاد شود.
نیکبخت بروکراسی حاکم بر نظام بانکی در کشور و به تبع آن کهگیلویه را از موانع جذب اعتبارات اشتغالزایی برشمرد و افزود:فضاهای گردشگری خوبی در شهرستان وجود دارد که اگر مورد توجه قرار گیرند در اشتغال و توسعه نقش مهم خواهند داشت.
وی پروژه آبرسانی به چهار شهر را نیازمند اعتبار ویژه دانست و اظهار داشت:با توجه به تورم و شرایط اقتصادی موجود اعتبارات این پروژه باید مجدد لحاظ شود.
نیکبخت گفت:محور پاتاوه به دهدشت به عنوان یکی از طرحهای مهم به علت کمبود اعتبار در حال تعطیلی است.
این مسئول سیمای شهری، اجرای پروژه فاضلاب شهری و تجهیز آتش نشانی را نیازمند توجه ویژه خواند.
وی احداث کارخانه شیر و لبنیات،صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و احداث کشتارگاه طیور را از نیازمندیهای شهرستان عنوان کرد.
در ادامه فرماندار چرام گفت:شهرستان چرام دارای پتانسیل های زیادی در حوزه گردشگری معادن وکشاورزی است.
هادی فتاحی اصل باانتقاداز خروج معادن شهرستان چرام به صورت خام افزود:فسفات چرام ،بوکسیت سرفاریاب و آرند دارای ظرفیت های زیادی هستند و اگر در زمینه استخراج انها و احداث کارخانه جات وابسته برنامه ریزی شود علاوه بر توسعه اشتغالزایی در توسعه چرام تاثیر زیادی دارد.
وی وضعیت دانشگاه صنعت جرام رایاداورشد وگفت:این دانشگاه هم اکنون در دو رشته دانشجو میپذیرد و چنانچه زیرساخت های ان فراهم شود میتوانددرسایررشته ها دانشجو بپذیرد که تبادل فرهنگی رابه دنبال خواهدداشت.
فتاحی اصل بااشاره به وضعیت ادارات چرام از معاون وزیرکشوردرخواست نمود نسبت به بهره برداری ازساختمان فنی حرفه ای چرام اهتمام نماید زیرا این ساختمان میتواند محل استقرار سایر اداراتی باشد که هم اکنون محل مناسبی ندارند.
وی بااشاره به بازدید امروز معاون وزیرکشور ازروستای توگبری اطمینان داد مشکل اب شرب انها تادهه فجر برطرف شود.
ابرسانی به زمین های کشاورزی چرام،راههای ارتباطی بویژه سرفاریاب یاسوج ،ظرفیت گردشگری منطقه طسوج و بیکاری جوانان ازدیگرمواردی بود که فتاحی اصل بیان داشت.
در ادامه بخشدار سوق نیز در سخنانی اظهارداشت:سوق پتانسیل فراوانی دارد اما امکانات ان مناسب نیست و همچنان محروم است.
رزمجو بااشاره به اینکه ساختمان بخشداری وضعیت بسیار بدی دارد از مسئولان درخواست کرد ساختمانی که پیش ازانقلاب احداث شده در اختیار بخشداری قرار گیرد.
وی افزود:نبود نیرو سبب شده که نتوانیم مشکلات مردم را پیگیری و وظایف خودراانجام دهیم.
افسردیر بخشدار مرکزی چرام،رییس شورای اسلامی شهردهدشت و دهیار روستای چیر به نمایندگی از سایر مدیران مشکلات حوزه کاری خودرا ارایه نمودند.
معاون امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور نیز اظهار داشت: ظرفیتها و زیرساختهای خدادادی استان کهگیلویه و بویراحمد به مراتب از اکثر استانهای کشور بهتر است اما آنچه در این سفر دیدم برای خودم جای تعجب و تأسف است که چرا با وجود این همه ظرفیت خدادادی استان در این وضع محرومیت به سر میبرد.
بابک دین پرست، تصریح کرد: وضع موجود و عدم استفاده از ظرفیتها حاکی از این است محرومیت این استان بیشتر از اینکه ناشی از فقر اقتصادی باشد به خاطر فقر برنامهریزی و ضعف مدیریت است.
وی، با خطاب قرار دادن همه مسؤولان استانی و شهرستانی گفت: از ظرفیتهای موجود چه قدر استفاده شده یا میشود؟ این استان آب دارد،طبیعت دارد،نیروی انسانی و..دارد چرا باید در این وضعیت باشد؟
دینپرست با بیان اینکه به سمت و سوی جذب سرمایهگذار حرکت کنید،افزود: از استانهایی مانند اصفهان یاد بگیرید که ظرفیت بخشهای مختلف را در سایت به سرمایهگذاران و متقاضیان اجرای طرحها معرفی کنند تا برای آمدن تصمیم بگیرند.
این مسؤول، با بیان اینکه سرمایهگذار علم لدنی ندارد در این منطقه چه ظرفیتهایی وجود دارد،ادامه داد: معلوم است وقتی اینجا بنشینید کاری انجام نمیشود.
وی، تصریح کرد: در حالی که همه استانها مشوق سرمایهگذاران هستند در استان شما اگر کسی بخواهد سرمایهگذاری کند از این اداره به آن اداره پاسکاری میشود!
معاون امور اقتصادی وزارت کشور که به بازدید از روستای توگبری چرام اشاره داشت،گفت:در بازدید از روستاها لشکرکشی میکنید و هر مسؤولی را به روستاها میکشانید و کاری هم نمیشود، مردم را نسبت به دولت بیاعتماد میکنید و انها این سفرها رافقط در عکس و فیلم گرفتن می دانند.
دینپرست،گفت: باید کارشناسی شود چرا با وجود این همه ظرفیت،پول،نیروی انسانی و.. در این استان کاری نمیشود منتظر هستید کسی از کره مریخ بیاید استان را آباد کند؟
وی،با اشاره به عدم جذب اعتبارات اشتغال روستایی در شهرستانهای کهگیلویه و چرام با بیان اینکه نمیدانم چه دلیلی دارد اعتباراتی که در همه جای کشور به خوبی از آن استفاده میشود در این دو شهرستان چرا جذب نشد،از گوهرگانی معاون استاندار خواست ظرف یک هفته این موضوع را بررسی کند.
برپایه گزارش صدای جنوب،در ادامه ،معاون وزیرکشور و همراهان از کارخانه آجردهدشت،جاده سوق،گاوداری عرفانی بازدید و مشکلات آنها بررسی شد.
شد.