معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد، یادآور شد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
پایگاه خبری صدای جنوب:
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر ضرورت پیشگیری و مقابله با مسمومیتهای قارچ تاکید کرد.
به گزارش صدای جنوب، امام بخش قائدی، اظهار کرد: از مصرف قارچهای خودرو بهخصوص قارچهایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) میرویند و یا قارچهای جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچهایی که به صورت فلهای عرضه میشوند، خودداری کنید.
وی افزود: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است، ضمن اینکه مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
قائدی با بیان اینکه هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید، بیان کرد: برخی از سموم موجود در قارچها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هرچه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد، یادآور شد: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.