معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفت: رده سنی بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان ۱۴ تا ۴۰ سال بوده و زنگ خطر جدی است.
صدای جنوب:
حجتالاسلام علی وحدانیفر امروز در نشست شورای سلامت شهرستان اظهار داشت: به نظر میرسد قبیح بودن موضوع کرونا در شهرستان شکسته شده و مردم این بیماری را تمام شده حساب میکنند.
امام جمعه کهگیلویه با بیان اینکه مردم باید احساس خطر کنند و مراقبتهای بهداشتی لازم را انجام دهند،گفت: برخی رسانهها در شهرستان همچنان مسئله را عادی جلوه میدهند فضای رسانهها میبایست به سمت اعلام خطر باشد تا حساسیت موضوع بیشتر شود.
حجتالاسلام وحدانیفر اضافه کرد: در سطح شهر میبینیم همه صنوف به حالت عادی مشغول فعالیت هستند و مردم رعایت نمیکنند.
وی با بیان اینکه برگزاری مراسم ترحیم یا عروسی با جمعیت زیاد تهدید جدی برای انتقال ویروس است، گفت: در برخی مجالس مسؤولان نیز شرکت میکنند.
وی اضافه کرد: نمیشود یک مسؤول هم نسبت به بیماری اعلام خطر کند هم در صف مقدم فاتحه خوانی باشد.
وحدانیفر خواستار کنترل چنین مجالسی شد و تصریح کرد: تدبیری اندیشیده شود عروسی یا عزاداری با جمعیت زیاد برگزار نشود.
وی ادامه داد: از فعالیت سامانههای پیامکی اطلاعرسانی مجالس ترحیم جلوگیری شود.
علیرضا اتابک نیز با بیان اینکه مبنای کار مبارزه با کرونا از ابتدای ورود ویروس تا پایان طرح فاصلهگذاری اجتماعی بر کنترل و مقابله بود، اظهار داشت: همزمان با اجرای فاصلهگذاری هوشمند و بازگشایی صنوف شمار مبتلایان افزایش یافت.
فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: برداشت محدودیتها باعث شد یک نفر ۲۷ نفر را آلوده به ویروس کرد.
وی با انتقاد از بیخیالی مردم و شرکت در مجالس و محافل شلوغ گفت: در یکی از مراسمها بعدا مشخص شد ۲۱ نفر به ویروس مبتلا شدند.
اتابک با بیان اینکه شهرستان ما با نمونهگیری یکهزار و ۲۴۰ نفر در حد یک استان کار شده بود و کنترل کردیم، افزود: اما چرا باید مجالس عزاداری و عروسی شلوغ برگزار شود که باعث افزایش آمار شود؟ چه لزومی دارد خانوادههایی گرفتار شوند و این همه هزینهتراشی از سوی کسانی که رعایت نمیکنند بر دولت تحمیل شود.
وی با تأکید بر اینکه هیچ خوشه مثبتی در شهرستان نباید داشته باشیم، از دستگاههای اجرایی خواست مصوبهها را با جدیت و قاطعیت اجرا کنند و گفت: هر نمونه مثبتی الزاما باید به نقاهتگاه بیاید حتی اگر لازم باشد در فرمانداری قرنطینه شود.
فرماندار کهگیلویه گفت: روستاهای دستگرد، کوشک، چهارمه و فیلگاه خوشه دارند همه خوشههای مثبت امروز جمع و به نقاهتگاه منتقل شوند.
این مسؤول بیان داشت: مردم را از تجمع دور و از شلوغی مراسمات عزاداری و عروسی شلوغ جلوگیری شود.
اتابک با اشاره به فصل کوچ خطر انتقال ویروس در بین عشایر را مورد اشاره قرار داد و افزود: در همه روستاهای احساس خطر میکنیم.
وی گفت: شب بازار، جمعه بازار و سد معبرها باید تعطیل شوند. بازار روز هر مغازهای اجناس را در حاشیه قرار دهد یا به سقف آویز کند نیز تعطیل شود.
وی خطاب به مدیران گفت: تجمعات را شوخی نگیرید،کدامضوابط اداری به مدیر اجازه داده در اداره را ببندد و پشت پنجره مردم را جمع کند؟ برخی مدیران جان خود را از مردم عزیزتر میدانند.
رئیس شورای سلامت کهگیلویه افزود: دستگاههای نظارتی بازار همه اماکن پرخطر و صنوفی که پروتکل بهداشتی را رعایت نمیکند شناسایی و معرفی کنند تا با حکم دستگاه قضا نسبت به پلمب آنها اقدام شود.
وی با بیان اینکه صنوفی از قبیل گیمنت، سفرهخانه، اماکن ورزشی باید همچنان تعطیل باشند، گفت: جمعآوری صنوف پرخطر و بیتوجه به پروتکل بهداشتی با مدیریت معاون عمرانی فرماندار در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه نیز گفت: رده سنی بیماران مبتلا به کرونا در شهرستان ۱۴ تا ۴۰ سال بوده و زنگ خطر جدی است.
لطفالله افروشته افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روستاها و شهر دهدشت را نگران کننده خواند و اظهار داشت: قرنطینه روستاهای آلوده به منظور جلوگیری از سرایت ویروس لازم است انجام شود در غیر این صورت مشکل بزرگتری در پیش خواهیم داشت.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفت: ۱۴ بازرس بهداشت محیط روستاها را بازرسی میکنند.
افروشته با بیان اینکه همه جامعه آماری شهرستان تاکنون دو بار غربالگیری شده است، از آغاز مرحله سوم طرح غربالگیری خبر داد.
وی افزایش نمونهگیری هدفمند و بیماریابی را از دلایل بالا رفتن آمار کرونا در شهرستان دانست و تصریح کرد: به رغم بالا بودن آمار شهرستان اما نسبت به برخی شهرستانهای استان کهگیلویه وضعیت مطلوبی دارد.
این مسؤول رده سنی مبتلایان شهرستان را ۱۴ تا ۴۰ سال دانست و با بیان اینکه اکثر بیماران جوان و توصیهناپذیرند، گفت: میانگین سنی افراد درگیر بیماری یک زنگ خطر است.
افروشته افزود: تعدادی از مبتلایان با علائم بویایی و چشایی به مراکز درمان مراجعه میکنند و نتیجه تست آنها مثبت اعلام میشود.
وی با بیان اینکه در نمونهگیری هدفمند بیماری را در لایه پنهان میشناسیم و اقدامات لازم را انجام میدهیم اضافه کرد: همه افرادی که نتیجه تست انها مثبت اعلام شده با همه محدودیتها و گاها با اجبار به نقاهتگاه منتقل میکنیم.
افروشته سختیهای مقابله با سرایت بیماری را یادآور شد و گفت: در خانوادهای که تست نفر اول مثبت است توصیه علمی بر قرنطینه خانواده است و در صورت داشتن علایم از انها تست گرفته میشود اما در شهرستان چنین خانوادهای همه اعضای خانواده که تماس مستمر با یکدیگر دارند نمونهگیری میشوند.
وی برگزاری مجالس عروسی و مراسم عزاداری را از بیشترین عوامل تاثیرگذار در انتقال ویروس دانست و گفت: با توجه به افزایش مراودات در روستاها قرنطینه باید دقیق و سختگیرانه اعمال شود.
افروشته گفت: توزیع اقلام رمضان و شب بازار خطر و تهدید در انتقال ویروس است.