پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 27 مهر 1399 ساعت 08:07:: شناسه خبر: 86665

حمایت از کشاورزی در کهگیلویه از حرف تا عمل مسئولان

در حالی‌ که مسئولان امروز بیش از هر زمان دیگری بر بخش کشاورزی و توجه به آن تأکید دارند اما در شهرستان محروم از بخش صنعت کهگیلویه، بخش کشاورزی هم انگار قرار نیست تحرکی داشته باشد.

صدای جنوب :

؛طیبه‌سادات سعادتی‌نیک/؛ در حالی‌ که مسئولان امروز بیش از هر زمان دیگری بر بخش کشاورزی و توجه به آن تأکید دارند اما در شهرستان محروم از بخش صنعت کهگیلویه، بخش کشاورزی هم انگار قرار نیست تحرکی داشته باشد.

بارها در جلسات شهرستانی و استانی رونق کهگیلویه در گرو توجه به بخش کشاورزی عنوان شده اما در عمل کمتر توجهی به توسعه شهرستان و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای توسعه بخش کشاورزی و اثرگذاری آن شده است.

مصداق بارز فاصله حرف تا عمل مسئولان را می‌توان در چگونگی روند اجرای عملیات مهمترین پروژه آبرسانی در کهگیلویه که زمینه ایجاد اشتغال پایدار، رونق کشاورزی و خروج شهرستان از بن‌بست است را می‌توان به وضوح دید.

ماهیت تپه‌ ماهوری اراضی حومه غربی باعث بروز مشکل در امر آبیاری شده است؛ در این راستا پس از بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد که از هفت هزار هکتار اراضی موجود به طور خالص بیش از ۵۶۰۰ هکتار قابل کشاورزی است.

رونق کشاورزی در این زمین‌ها به حدود پنج متر مکعب در ثانیه آب نیاز دارد که تأمین آب مورد نیاز بیش از ۳۳ هزار هکتار آن به روش‌های تحت فشار و ۲۳ هزار هکتار دیگر به روش ثقلی پیش‌بینی شده است.

سال ۸۹ کلنگی با هدف تأمین آب اراضی دهدشت غربی بر زمین زده شد و حرف از اشتغالزایی شش هزار نفر، آبیاری ۵۵۰۰ هکتار از اراضی حومه غربی و عمران آبادانی در شهرستان با راه‌اندازی این پروژه مهم جرقه نوری در دل‌های تاریک جوانان جویای کار و کشاورزان زده شد؛ اما به نظر می‌رسد سرعت لاک‌پشتی این پروژه بهره‌برداری از آن را را به نوادگان نسل منتظر می‌رساند.

با این حال اما برخلاف انتظار معمول پروژه پیشرفت خوبی ندارد و در حتی قرار گرفتن در لیست پروژه‌های اقتصاد مقاومتی سال‌های گذشته هم نتوانست مرحمی بر زخم‌های عمیق ۱۲ ساله آن شود.

پروژه‌ای که قرار بود در کوتاهترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد حالا با تغییر سه استاندار، سه نماینده مجلس، پنج فرماندار اندر خم بی‌اعتباری مانده است.

این پروژه حیاتی بهمن ماه سال ۱۳۸۹ کلنگ‌زنی و عملیات اجرایی آن خرداد ۹۰ آغاز شد. پنج هزار و ۵۶۴ هکتار از زمین‌های تشنه دهدشت غربی و اشتغالزایی ۹ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انتظار تدبیر مسؤولان برای سرعت بخشی به آبرسانی است.

این در حالی است که خرداد ماه ۹۸ عدل هاشمی‌پور نماینده وقت مردم شهرستان در مجلس به رسانه‌ها گفته بود «در دیدار با وزیر نیرو آبرسانی به اراضی حومه غربی دهدشت تعیین تکلیف شد.»

وی از تغییر پیمانکار طرح خبر داد و گفته بود که شرکت جهاد نصر پس از طی مراحل قانونی مسؤولیت اجرای کار را بر عهده گرفت.هاشمی‌پور این تغییر را موجب امیدواری در پیشرفت پروژه دانست.

هاشمی‌پور از دستور قاطع دکتر اردکانیان برای تسریع در اجرای کار و اتمام بخشی آن در سال جاری خبر داد و افزود: با حسن نیت وزیر نیرو مبلغ ۵۰ میلیارد تومان به اعتبارات سال جاری پروژه افزوده می‌شود.

با این وجود آبرسانی به دشت‌های تشنه کشاورزی شما، جنوب و جنوب غرب سوق، شرق، شما تا جنوب چنگلوا و روستای چهارمه سالها درگیر نبود اعتبار و مشکل معارضات اجتماعی بوده است؛ گره‌ای که به نظر می‌رسد در دهه دوم از آغاز عملیات اجرایی همچنان کور بماند.

حجت‌الاسلام سید محمد موحد نیز در دیداری که شهریور ماه امسال با وزیر نیرو داشت از روند پیشرفت این پروژه گلایه کرد و گفت: این پروژه سال ۸۷ کلنگ‌زنی شده و ۱۳ سال است روند نا امید کننده در پیش گرفته است.

نماینده مردم کهگیلویه در مجلس افزود: با وجود این همه سال تنها ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کارگران پروژه ۱۳ ماه است حقوق دریافت نکردند.

این در حالی است که سرپرست دفتر فنی پروژه سالهای گذشته گفته بود بر اساس برآورد سال ۹۱ اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح ۹۹ میلیارد تومان است و حالا در شرایط جنگ اقتصادی تأمین اعتبار مورد نیاز بر اساس تورم رقمی نیست که به راحتی آن را روی ریل پیشرفت قرار دهد.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت