وزیر بهداشت با بیان اینکه واکسن کرونای ایرانی با موفقیت بر روی حیوان تست شد، گفت: تزریق انسانی از اواسط آبان ماه آغاز
به گزارش خبرنگار صدای جنوب ، سعید نمکی ظهر امروز در حاشیه ستاد مقابله با کرونا در ارومیه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از موفقترین، همدلترین و خردمندانهترین شیوههایی که در بین ستادهای استانی مطالعه شد، کاری بود که ستاد مدیریت کرونا در آذربایجانغربی انجام داده است.
وزیر بهداشت و درمان با اشاره به اینکه وضعیت تمامی استانها را رصد میکند افزود: متاسفانه با وجود تلاش بی وقفه ای که مسئولان استانی داشتند اما آمارهای نسبتا نگران کنندهای از آذربایجانغربی به گوش رسید و به همین سبب به صورت ناگهانی تصمیم به سفر به استان کردم.
نمکی تصریح کرد: اگر آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا را در کشور ملاحظه میکنیم سرجمع آمارهایی است که از استانها جمع کرده و یکی از آنها نیز این استان است و اگر به واقع، خواهان مرور کاستیها باشیم، به جرائت میتوان گفت که باید از عملکرد مدافعان سلامت که تعدادی بیمار و تعدادی ناتوان و تعدادی نیز به جرگه شهدای سلامت پیوستند، تقدیر کرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه کاستی از سوی وزارت بهداشت در بحث کرونا وجود نداشته است اظهار داشت: هیچ بیماری در هیچ استانی به خاطر کمبود تخت کشته نشده و هیچ قومی به خاطر قومیت خاص از خدمت محروم نشده و هیچ سنی به دلیل نبود تخت از دستگاه جدا شده است و حتی در کردستان یک پیرزن ۱۳۰ ساله درمان شد.
وزیر بهداشت افزود: بنابراین همکاران با دستان خالی و در شرایط سخت کاری در خدمت مردم این سرزمین بوده و با تزریق منابع به نظام سلامت نیز اقدامات مقابله با کرونا انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین علت افزایش کرونا عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و عدم استفاده از ماسک بوده است بیان کرد: از همه مهمتر عدم برخورد قاطع با کسانی است که این دستورات را رعایت نمیکنند.
نمکی تصریح کرد: این ضعف بزرگی برای دولت است که برای رعایت نکردن استفاده از ماسک جریمه قلیلی در نظر گرفته می شود در حالی که دنیا اینگونه نیست.
وی با اشاره به اینکه برای تشخیص و ایزوله کردن زودرس برنامههایی داشته که نیازمند حمایت است افزود: اگر به مردم گفته میشود که نباید از منزل خارج شوند، وزارت بهداشت اسلحهای ندارند که با مردم مقابله کند.
وزیر بهداشت گفت: بنابراین وزارت بهداشت اسلحه و مامور اجرای حکم ندارد و اگر وزارت بتواند تشخیص و قرنطینه زودرس و اجبار ۱۴ روزه ماندن در قرنطینه را اجرایی کند تا دو ماه آینده دستاوردهای مهمی در مقابله با این بیماری خواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره اینکه ساخت واکسن با چند گروه در کشور دنبال میشود اظهار داشت: وزارت بهداشت به همه گروههایی که ادعای ساخت واکسن را داشتند میدان داد و در بین آنها چند گروه از جمله دو تا سه گروه به خوبی پیشرفت کرده و براساس استانداردهای جهانی کار را پیش بردهاند و خوشبختانه مدلهای حیوانی پاس شده و از اواسط آبان برای مدلهای انسانی اقدام میشود.
نمکی گفت: بیتردید اگر بیماری و واکسن آن دچار تغییرات بنیادی علمی به دلیل دگرگونی نوع ویروس نشود در رابطه با ساخت واکسن شیوه های درستی را انجام داده و امید است در آینده خبرهای بهتری برای ملت ایران داشته باشیم.
منبع تسنیم