محصول به لیموی کشاورزان زیادی در شهرستان کهگیلویه فروش نرفته است و مسئولان باید تا دیر نشده فکر اساسی کنند.
به لیمو، گیاهی است درختچه ای به ارتفاع ۱.۵ الی ۲متر با برگ های ساده سرنیزه ای به طول هفت تا ۱۰ سانتی متر، نوکدار، در قاعده گره ای و عموماً به صورت دسته های سه تایی در هر گره، به طوری که برگ های له شده این گیاه بوی خوشایند لیمو را دارد.
به لیمو، گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در شیلی، پرو و آرژانتین گزارش شده است.
اما امروزه به علت زیبایی و عطر دلپذیری که دارد در غالب نواحی گرم و معتدل مانند نواحی مدیترانه ای اروپا پرورش می یابد.
از دم کرده برگ خشک این گیاه دارویی به عنوان آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب و روان استفاده می شود.
همچنین از به لیمو برای درمان سوء هاضمه، نفخ، دردهای عصبی، سرگیجه، رفع خستگی و تقویت معده استفاده می شود.
به گزارش صدای جنوب،چندصباحی است که براثر تنش های آبی موجود کشت این گیاه درکهگیلویه و بویراحمد شروع شده است.
کمال جبیره ، کشاورز دهدشتی بیش از یک هکتار از زمین های خود را به کشت به لیمو اختصاص داده و با مشورت دیگر دوستان در استان های همجوار که در سالهای گذشته از کشت این گیاه دارویی درآمدزایی خوبی راکسب کردند اقدام به کشت نمود.
این کشاورز که خبرنگاران را تنها امید خود برای رساندن صدایش به گوش مسئولان میداند گفت:گیاه به لیمو در سال نخست ۲ بار چیده می شود و در سالهای بعد نیز بیش از سه بار چیدمان دارد.
وی تصریح کرد: به طور میانگین در هر نیم هکتار ۵۵۰ کیلوگرم و در طول سال ۱٫۵ تن گیاه به لیمو در هر چیدمان برداشت می شود.
جبیره با اشاره به سود آوری ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال کشت به لیمو تصریح کرد: سود آوری این محصول بیش از ۲ برابر هزینه است.
وی ابراز داشت: کشت این محصول زمینه اشتغال بیش از۲۵ نفر از زنان بی سرپرست را در مراحل مختلف کشت وبهره برداری فراهم آورده است.
این کشاورز دهدشتی افزود:متاسفانه جهادکشاورزی کهگیلویه هیچگونه همکاری تاکنون نداشته است بطوریکه نهال این گیاه و کودشیمیایی مورد استفاده با چندبرابر قیمت ازبازار آزاد بدست ما می رسد.
کمال جبیره دلال بازی را باعث از بین رفتن تمامی امیدهای خود می داند و باگلایه ازمسئولان کشاورزی می گوید:مدیریت قبلی جهادکشاورزی وعده فروش تضمینی محصول راداد ولی مسئولان کنونی جهاد کشاورزی کهگیلویه کمکی به فروش محصول نمی کنند و متاسفانه محصولات ما بجای انتقال به بازار فروش در پذیرایی واتاق های منزل مسکونی ام انبار شده اند که بااینکار مشکلات زیادی بوجود آمده و متضرر شده ام.
وی در ادامه گفت:من کشاورزم و سرمایه گذاری که کرده ام ازچندین نفر پول بصورت قرض گرفته ام وحتی لوازم خانه ام را فروخته ام و دراستانه ورشکستگی قرار دارم.
جبیره پرداخت پول زنان بی سرپرست که در مراحل مختلف بعنوان کارگر مشغول بوده اند را مشکل دیگری می داند و بااشاره به اینکه دستمزد انهاتاکنون پرداخت نشده است فروش محصول راتنها راه تامین پول کارگران میداند.
این کشاورز بابیان اینکه تنها درخواستش کمک مسئولان برای فروش محصولات انبارشده است افزود:محصول به لیموی کشاورزان زیادی در شهرستان کهگیلویه فروش نرفته است و مسئولان باید تا دیر نشده فکر اساسی کنند.
وی دلال بازی را عامل فروش نرفتن محصولات ذکرکرد و گفت:قیمت پیشنهادی دلالان دردهدشت با قیمت فروش در شهری مثل شیراز یا مشهد اختلاف چشمگیری دارد.
درهمین رابطه خبرنگارپایگاه خبری صدای جنوب مشکلات کشاورزان به لیموکار را با مدیرجهادکشاورزی کهگیلویه درمیان گذاشت.
سیدعمران تقوی گفت:موضوع کشت به لیمو در شهرستان در دستورکار نبوده است و کشاورزان به توصیه های ما گوش نکردند.
تقوی افزود:دولت از فروش تضمینی محصولاتی چون گندم حمایت می کند و کشاورزان دراین زمینه هیچ مشکلی ندارند اما در رابطه با کشت به لیمو انها اقدام به کشت بی رویه نمودند و باید در هنگام کشت به بازار فروش وسایرمشکلات نیز می اندیشیدند.
مدیرجهادکشاورزی کهگیلویه درپایان گفت:درجهت حل مشکل این دسته از کشاورزان کوتاهی وجود ندارد و هرکمکی که بتوانیم انجام می دهیم.