برنامه سازگاری با کم آبی در سطح کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است پایبندی به برنامه تصویب شده
به گزارش خبرنگار صدای جنوب به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد جلسه تصویب نهایی سند سازگاری با کم آبی استان کهگیلویه و بویراحمد در روز شنبه ۲۲ آذر به ریاست دکتر کلانتری استاندار استان و دیگر اعضای کارگروه در سالن جلسات دولت در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای جلسه با بیان اینکه برنامه سازگاری با کم آبی در سطح کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است پایبندی به برنامه تصویب شده و پایش عملکرد بصورت منظم توسط هر دستگاه ونیز توجه به صرفه جویی در بخش شرب و کشاورزی را بسیار مهم بر شمردند.
فرهادی با اشاره به طرحهای مهم آبی استان توجه به تکمیل آنها و لحاظ نمودن اعتبارات مورد نیاز در برنامه سازگاری عنوان کرد: تکمیل این طرح ها در کنار توجه به اصلاح الگوی کشت ، یکپارچه سازی اراضی و اجرای آبیاری تحت فشار نتیجه مطلوبی را در پی خواهد داشت و همزمان با توسعه منابع آب بایستی به زیر ساخت های مصرف بهینه و فرهنگ سازی عمومی نیز توجه ویژه نمود.
در ادامه آرش مصلح بعنوان دبیر کارگروه تخصصی سازگاری با کم آبی در شرکت آب منطقه ای به تشریح اقدامات انجام شده و برگزاری جلسات تخصصی برگزار شده با دستگاههای عضو در تدوین برنامه سازگاری کم آبی استان اشاره و تصریح کرد: توجه به مصارف صنعت و خدمات و استقرار صنایع در مناطق دارای توان آبی ، توجه به قوانین ، شناسایی قوانین انباشت شده و توجه به قانون جامع آب کشور از دیگر موضوعات کاربردی و دارای اهمیت در تدوین این سند بوده است .
در این جلسه حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تشکر از وزیر نیرو برای اهتمام در راستای تدوین این سند بر توجه ویژه به موضوع آلودگی طرح های پرورش ماهی و لزوم حفاظت کیفی در این خصوص و همچنین تکمیل طرح های تصفیه فاضلاب تاکید کرد.
وی ضرورت استفاده از ظرفیت و پتانسیل آبهای استان در جهت رفع محرومیت و اشتغالزایی وتوسعه صنعت استان را از نکات کلیدی و مثبت برنامه تدوین شده بر شمردند و خواستار استفاده از ظرفیت صرفه جویی های پیش بینی شده در برنامه و اجرای برنامه تعادل بخشی منابع اب در اخذ تخصیص منابع اب برای طرح های صنعتی زود بازده گردیدند.
در ادامه جلسه جمالی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری به ضرورت پیش بینی اعتبار لازم جهت اجرای سیستم های هشدار سیل و استفاده از ظرفیت برنامه تهیه شده در اصلاح شبکه های توزیع آب شرب شهری و بازچرخانی و استفاده مجدد از پسابهای تولیدی اشاره نمودند.
در ادامه نیز سایر اعضا به اظهار نظر در خصوص برنامه تدوین شده پرداختند . از مصوبات مهم این جلسه می توان به تدوین و اجرا برنامه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی که تاثیر بسزایی در افزایش میزان تولید دارد ، توسط سازمان جهاد کشاورزی اشاره کرد.
باتوجه به درص هدررفت آب در حوزه شرب پیش بینی تمهیدات لازم در قالب برنامه سازگاری جهت اصلاح شبکه مورد تصویب قرار گرفت .
ضمن آنکه مقرر گردید برنامه سازگاری باکم آبی ریل گذاری استفاده از منابع آبی استان است و دستگاهها ملزم به اجرای آن میباشند و نظارت برحسن انجام این برنامه نیز در دستور کار دستگاهها قرار گیرد.
۸