پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 02 فروردین 1400 ساعت 12:01:: شناسه خبر: 95547

گزارش سفر معاون اول رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: سال ۹۹ برای همه مردم سال بسیار سختی بود ما هم فشارهای ناشی از تحریم را داشتیم هم کرونا، معیشت مردم به سختی گرفتار شده بود، نگرانی‌های مردم نسبت به آینده را داشتیم که در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر همه این مشکلات، زلزله اتفاق افتاد.

صدای جنوب:

اسحاق جهانگیری در بدو ورود به شهر یاسوج گفت: زلزله سی‌سخت دل هر ایرانی و وطن‌دوستی را به درد آورد، دولت بلافاصله بعد از زلزله سی‌سخت مصوبه داد که جزء موارد استثنائی است هم تعداد واحدهای مسکونی خسارت‌دیده و آسیب دیده و آنهایی که باید تخریب و آنهایی که باید تعمیرات شوند و مسائل مرتبط با زلزله را بررسی کرد و در مصوبه ۳ اسفند ۹۹ در دولت تصویب و اعلام شد دستگاه‌ها اجرایی بر این مبنا کار بازسازی را شروع کنند‌.

 

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: البته سال ۹۹ برای همه مردم سال بسیار سختی بود ما هم فشارهای ناشی از تحریم را داشتیم هم کرونا، معیشت مردم به سختی گرفتار شده بود، نگرانی‌های مردم نسبت به آینده را داشتیم که در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر همه این مشکلات، زلزله اتفاق افتاد.

 

وی ادامه داد: میخواستم روز اول فروردین به کهگیلویه و بویراحمد سفر کنم فکر کردم مردم و مسئولان کارهای لازم‌تری داشته باشند، امروز آمدم تا هم بازدیدی از پیشرفت کار داشته باشیم و بررسی کنیم مسائل مرتبط با زلزله را، وزارء و مسئولان ذی ربط همراه هستند بعد از آن جلسه‌ای با حضور استاندار خواهیم داشت و مسائل را بررسی می‌کنیم.

 

وی بیان کرد: من از طرف دولت جمهوری اسلامی به مردم سی‌سخت و روستاهای اطراف اعلام می‌کنم دولت یک لحظه مردم عزیزی که در زلزله خسارت دیدند را تا کامل شدن زندگی و خانه‌هایشان تنها نخواهد گذاشت.

 

جهانگیری بیان کرد: در هر مرحله‌ای دولت در کنار مردم است هر وقت نیاز به اصلاح مصوبه و اقدام جدیدی بود حتما آن کار انجام می‌شود و امروز این بررسی‌ها کمک می‌کند که ما به پیشرفت کار سرعت دهیم.

 

وی عنوان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد سرشار از پتانسیل و ظرفیت است و شرایط بسیار مطلوبی برای توسعه استان وجود دارد چند وقت پیش با مسئولان استان در همین خصوص جلسه‌ای داشتم آنجا مسائل بررسی شد امروز هم نشست اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت و در خصوص مسائل توسعه استان بحث می‌کنیم.

 

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری و توسعه کشور تبدیل شود افزود: امیدوارم دولت، مردم و مسئولان در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام دهند و ما بتوانیم موانع توسعه را رفع کنیم.

 

وی به نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری سال جدید را سال تولید،پشتیبانی‌ها و رفع موانع نامیدند دولت با تمام ظرفیت می‌داند که امروز مهمترین مسئله کشور تولید اعم از تولید صنعتی، کشاورزی و در بخش نفت و گاز است.

 

جهانگیری ادامه داد: کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های مهم نفت‌خیز کشور است بزرگترین میادین نفتی کشور در این استان است، ظرفیت بزرگ در پتروشیمی،گردشگری وجود دارد بخش بزرگ و زیادی از آب کشور در این استان است لذا شرایط مطلوبی برای توسعه وجود دارد من فکر می‌کنم هم مسئولان استان و دولت همراه خواهیم بود برای حل مسئله تولید و امیدواریم تولید کشور رشد خوبی داشته باشد که رضایت رهبری و مردم فراهم شود.

 

نشست ستاد مدیریت بحران استان به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزاری شد.

وزیر راه و شهرسازی در نشست ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد گفت: استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص زلزله سی سخت مدیریت خوبی انجام داد.

محمد اسلامی اضافه کرد: فرمان رهبری را باید معیار قرار دهیم مثل محرویت زدایی و ساخت جاده‌های ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد که موضوعی بسیار مهم است چرا که این استان نقش محور ترانزیتی را در کشور دارد.

اسلامی ادامه داد: یکی از طرح‌های مهم جاده پاتاوه به دهدشت است که یکی از راه‌های است که بخشی از ترانزیت را در دست می‌گیرد که تا هفت ماه آینده افتتاح می‌شود.

جدیدترین آمار استاندار از زلزله سیسخت

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست ، با بیان اینکه پس از وقوع زلزله، ۸۸ مورد مصدوم داشتیم افزود: گام بعدی اسکان اضطراری بود که همان شب شکل گرفت.

 

حسین کلانتری با اشاره به اینکه یکهزار و ۲۰۶ خانه در سی سخت احداث و بیش از دو هزار واحد نیز تعمیر خواهد شد، گفت: شش هزار و ۵۰۰ فقره درخواست ارزیابی در زمین لرزه سی سخت دریافت و چهار هزار و ۱۶۲ پرونده نهایی شد.

 

مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۵۰ درصد اعتبارات زلزله اختصاص یافته، بیان کرد: آغاز عملیات بازسازی در ۶ اسفند انجام گرفت، ضمن اینکه ۳ هزار تن میلگرد دپو شده به لحاظ سیمان و مصالح مشکلی وجود ندارد.

 

کلانتری ابراز داشت: ۳۵۰ مجوز صدور پروانه تا این لحظه محقق و ۱۹۰ پروانه شهری و ۱۶۲ پروانه روستایی صادر شد.

 

وی از آغاز تعمیر ۶۱۰ واحد روستایی و تحقق آوار برداری ۳۵۰ واحد خبر داد و گفت: ۲۰ میلیون تومان نیز برای اسکان موقت در نظر گرفته شده که قسط اول پرداخت شده است.

 

کلانتری خاطرنشان کرد: بازسازی شهر زلزله زده با سرعت انجام خواهد شد.

 

استاندار گفت: خوشبختانه در محور امنیتی نیز موردی پیش نیامده و هیچ سرقتی گزارش نشد.

فعالیت ۲۰۰ دستگاه ماشین آلات

رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: ‌۲۰۰ دستگاه ماشین آلات در راستای بازسازی شهر سی سخت فعال شده است.

 

علیرضا تابش در این نشست با اشاره به فعالیت همزمان ۲۰۰ دستگاه ماشین آلات در سی سخت، افزود: شروع عملیات بازسازی سی سخت در نوع خود بی نظیر بود.

 

تابش با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۰ خانه در سی سخت آوار برداری شده است، تصریح کرد: ۳۰۰۰ تن میلگرد نیز تأمین شده و تأمین سایر زیرساخت‌ها و مصالح در دست اقدام است.

 

تابش با تاکید بر اینکه سرعت بازسازی به مشارکت جدی تر مردم بستگی دارد، عنوان کرد: ارزیابی‌ها در این زمین لرزه به سرعت انجام، مصوبات محقق و با ارسال مصوبه توسط هیأت دولت، برنامه و بودجه ظرف یک روز ابلاغ را عملیاتی کرد.

 

وی افزود: مردم در بخش تصویب پرونده و مصوبات نگران نباشند، تمام پرونده‌ها پیگیری می‌شود.

روشنفکر خواستار تقدیر هیئت دولت از استاندار شد

 

مهدی روشنفکر در این نشست اظهار داشت: تلاش همه کسانی که از زمان وقوع زلزله شهرستان دنا تاکنون پای کار بودند و به نوعی در این مدت مدیریت جهادی و انقلابی را به نمایش گذاشتند، ستودنی است.

 

وی عنوان کرد: از فرصت استفاده کنم و خدا قوتی داشته باشم خدمت استاندار کهگیلویه و بویراحمد که از ابتدای وقوع زلزله تاکنون لحظه‌ای از زلزله‌زدگان غفلت نکردند که انتظار می‌رود در اولین نشست هیئت دولت شاهد تقدیر از تلاش‌های وی باشیم.

 

نماینده مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: شکی نداریم که شهر سی سخت و دیگر مناطق شهرستان زلزله‌زده دنا بهتر از گذشته ساخته می شود زیرا همه در این مدت شاهد همت بلند دولتمردان و نهادهای دیگر از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد مستضعفان، سپاه سرافراز و مقتدر پاسداران انقلاب اسلامی در ۳۳ روز گذشته بودیم.

 

روشنفکر یادآور شد: مردم استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد نفت و گاز کشور، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس و داشتن ۲۴۰۰ گونه گیاهی و دارویی ، ۳۰۰ جاذبه کم نظیر طبیعی، مراتع و اراضی حاصلخیز برای کشاورزی هنوز از درد محرومیت می‌نالند.

 

وی تاکید کرد: در استانی با این داشته‌های خداوندی بیکاری بیداد می‌کند و برای رهایی از وضعیت موجود به جای بسته‌های معیشتی و مساعدت‌های موردی باید فکری اساسی برای افزایش سرمایه‌گذاری و کاهش بیکاری داشته باشیم زیرا در این صورت فقر ریشه‌کن می‌شود.

 

نماینده مردم بویراحمد دنا ومارگون  خواستار عیدی دولت به مردم استان کهگیلویه و بویراحمد شد و گفت: تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات پروژه‌های ملی از جمله جاده‌های مواصلاتی و سد تنگ سرخ، راه اندازی کارخانه قند یاسوج، کلنگ‌زنی سد سقاوه و معرفی سرمایه‌گذاران خارجی جهت سرمایه‌گذاری در استان در زمینه‌های گردشگری، پتروشیمی، نفت و گاز ، کشاورزی، گیاهان دارویی و گلخانه از مهمترین مطالبات مردم از دولت است.

 

وی خاطرنشان کرد: مکلف نمودن بانک‌های خصوصی به پرداخت ۷۰ درصد منابع جهت سرمایه‌گذاری در استان، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به واحدهای مشکل‌دار، افزایش معافیت‌های مالیاتی بیشتر جهت سرمایه‌گذاری وکاهش هزینه بیمه سهم کارفرما در استان از دیگر درخواست‌های مردم به عنوان عیدی از دولت است.

 

.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت