پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 07 اردیبهشت 1400 ساعت 13:02:: شناسه خبر: 97016

باید به عناصر فرهنگی کروناستیز توجه بیشتری شود

فرماندار شهرستان کهگیلویه طی یادداشتی آورده است:از آنجایی ڪه ڪرونا نه فقط یک امـــــر پزشکی بلکه یک پدیده  اجتماعی هم هست،لذا بدون توجه به وجـــــه غالب  فرهنگی-اجتماعی ،مهار کارآمـــــد آن با مشکل مواجه خواهد شـــــد.

صدای جنوب:

 دارا کریمی‌نژاد جامعه‌شناس و فرماندار شهرستان طی یادداشتی آورده است:از آنجایی ڪه ڪرونا نه فقط یک امـــــر پزشکی بلکه یک پدیده  اجتماعی هم هست،لذا بدون توجه به وجـــــه غالب  فرهنگی-اجتماعی ،مهار کارآمـــــد آن با مشکل مواجه خواهد شـــــد.

در ادامه این یادداشت آمده است: ڪرونا امروز این فهم و درڪ عمومی را به وجود آورده است که «بیماری»‌و به شکل متقابل  «بهداشت وسلامت» امری اپیدمیک و حتی پاندومیک می‌تواند باشد که به مولفه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی وابسته است.

به نوشته کریمی‌نژاد کنترل این بیماری علاوه بر مدیریت واحد و هماهنگ به تحقیق، تولیـــــد، خرید واکسن و تکنولوژی‌های ارتباطی و درمانی بستگی دارد.

فرماندار کهگیلویه ادامه داد: در کنار اقـــــدام کنترلی و مدیریتی،فرهنگ و باورهای قومی و منطقه‌ای و دین و معنویت در امر سلامت  دخیل هستند. چون انسان‌ها، چیزی بالاتر از جان خودشان و چیزی گران‌بها تر از سلامت عزیزانشان ندارند. پس چرا با وجود داشتن اطلاعات بسیار، نسبت به این بیماری و عوارض و نحوه شیوع آن باز پا در فضاهای ناامن و پرخطر کرونایی می‌گذارند؟

وی اضافه کرد: در این ١۴ ماه استراتژی وزارت بهداشت و حتی بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر، از روز اول تا به امروز ایجاد ترس و تعطیل کردن و تهدید کردن مردم به جای آموزش و ایمن‌سازی فضاهای اجتماعی است. استراتژی‌ای که نشان می‌دهـــــد بدون کار فرهنگی اثر بخش نیست .

این جامعه شناس افزود: وقت آن رسیده است که در کنار مدیریت بهداشت و درمان برای مهـــــار کرونا، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را  بیشتر نماییم.زمان بهره‌گیری از علوم انسانی از جمله جامعه‌شناسی، روانشناسی و…در امـــــر پژوهش‌های اجتماعی و کاربردی کردن آنها در جامعه هستیم.

کریمی‌نژاد عنوان کرد: علاوه بر توجه به تحقیق ،تولید و خرید واکسن ،باید  بودجه‌ خاص به تحقیقات اجتماعی اختصاص داده شود، تا بتوان یک نقشه اجتماعی ســـــبک زندگی مبتنی بر آداب و رسوم، اعتقادات، تصورات و فهم مردم از این پدیده‌ را در اختیار داشته باشیم ،تا علاوه بر برنامه‌ریزی برای بهبود کیفیت سلامت ، بر اساس آنها و بر مبنای داشته‌های فرهنگی و بومی به مردم آموزش دهیم که چگونه رفتار نمایند.

وی در پایان نوشت: کرونا فرصتی است تا  مدیریت و تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نه فقط بر تن‌های بی‌جان، بلکه به عناصر فرهنگی کروناستیز هم باید توجه بیشتری نمـود.

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت