پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب-صدای مردم جنوب ایران

پایگاه خبری تحلیلی صدای جنوب | Sedayejonoob.ir

منتشر شده در تاریخ: 30 تیر 1403 ساعت 19:04:: شناسه خبر: 148264

روز فراموش نشدنی در حوزه آب کهگیلویه بزرگ /طرح آبرسانی به چهار شهر دهدشت، سوق، لنده وچرام اردیبهشت ماه سال آینده به بهره برداری می رسد

صدای جنوب: باپایان بازدید مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، نماینده کهگیلویه بزرگ  درمجلس و جمعی ازمدیران استانی و شهرستانی، جلسه شورای اداری با محوریت موضوع آب و آبرسانی در محل طرح آبرسانی به چهارشهر کهگیلویه برگزار شد. در ابتدای این نشست،  ابتدا فرمانداران، امام جمعه شهرستان ، نماینده شهرستان کهگیلویه در مجلس […]

صدای جنوب:

باپایان بازدید مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، نماینده کهگیلویه بزرگ  درمجلس و جمعی ازمدیران استانی و شهرستانی، جلسه شورای اداری با محوریت موضوع آب و آبرسانی در محل طرح آبرسانی به چهارشهر کهگیلویه برگزار شد.

در ابتدای این نشست،  ابتدا فرمانداران، امام جمعه شهرستان ، نماینده شهرستان کهگیلویه در مجلس و تعدادی از مسولان آب استان به بیان معضلات و مشکلات موجود پرداختند.

سید محمد موحد   گفت: اگر زحمات قرارگاه خاتم نبود قطعاً این میزان از پیشرفت محقق نمیشد ،چراکه اعتبارات به صورت قطره چکانی تزریق میشود .

نماینده شهرستان های چهارگانه کهگیلویه بزرگ افزود: بخش دیشموک جایی است که مجموعه ی وابسته به رئیس مجلس در آنجا حضور دارند و آقای قالیباف خود را به آنجا مدیون میداند تا جایی که در سفرشان به استان به دیشموک نیز سفر کردند.
وی ادامه داد: هم چاروسا و هم دیشموک شهرستانی شان تصویب شد و آماده است وارد صحن شود.

موحد تصریح کرد: این دو بخش معضلات بسیاری دارند . آنها حتی همین قطره چکانی ها را هم ندارند. خوشبختانه این ماده ۲۳ تصویب شد و ردیف بودجه گرفت تا کمی از مشکلات شان حل شود.

نماینده مردم کهگیلویه تصریح کرد: حقوق و مزایای آبداران و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و آبداران که نیازمند توجه ویژه است و انتظار داریم مشکلات این عزیزان حل شود..

موحد تصریح کرد:دنبال این نیستیم که نکاتی را مطرح کنیم شما هم بشنوید یقینا شما را آدم متعهد، انقلابی و جهادی می‌شناسیم و انتظار این است که با همه مشکلاتی که وجود دارد تصمیماتی گرفته شود که قسمتی از مشکلات حل و سفر جنابعالی گره گشا شود.

موحد گفت: در این حوزه انتخابیه هر کاری انجام نگیرد نماینده را مقصر می‌دانند اگر تصادف می‌شود لوله می‌ترکد یا هر کاری عامل و تقصیر اصلی نماینده است!

 

مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور (آبفا) با اذعان به اینکه حق مردم شهرستان کهگیلویه بیش از این است راجع به رفع برخی معضلات موجود در شهرستان گفت:بودجه آب شرب بخش دیشموک تامین شد . این را دقت کنید که بنای دولت شهید ریسی اتمام پروژه های نیمه تمام بود . اما با تلاش های نماینده کهگیلویه و مسولین حوزه آب این اتفاق افتاد که دیشموک ردیف بودجه بگیرد . جدای از ماده ۲۳ ، در ماده ۵۶ نیز ۵۰ میلیارد در نظر خواهیم گرفت تا سریعتر این پروژه به سرانجام برسد .

بودجه آب شرب بخش دیشموک تامین شد . این را دقت کنید که بنای دولت شهید ریسی اتمام پروژه های نیمه تمام بود . اما با تلاش های نماینده کهگیلویه و مسولین حوزه آب این اتفاق افتاد که دیشموک ردیف بودجه بگیرد . جدای از ماده ۲۳ ، در ماده ۵۶ نیز ۵۰ میلیارد در نظر خواهیم گرفت تا سریعتر این پروژه به سرانجام برسد.

موحد با خطاب قرار دادن دکتر امینی با اشاره به کم بودن اعتبار تخصیصی در ماده ۵۶ برای دو شهرستان دیشموک و چاروسا گفت : ۵۰ میلیارد کافی نیست. حداقل صد میلیارد باید اختصاص پیدا کند .اینجا سیصد روستا هست . این دو شهرستان شرایط ویژه دارند . که با پاسخ مثبت معاون وزیر نیرو مواجه شد و قرار شد ۱۰۰میلیارد تخصیص اعتبار شود.

برای پروژه ی آبرسانی به چهار شهر دهدشت،لنده،سوق و چرام ۱۵۰میلیارد تومان ذیل ماده ی ۵۶ تخصیص خواهد یافت تاانشالله در پایان سال جاری به بهره برداری برسد. این مبلغ جدای از ۲۰۰ میلیارد مصوب شده است.
برای بخش فاضلاب دهدشت ، هم باید توجه شود که از این فاضلاب و پساب آن، آب پتروشیمی ها و صنایع تامین شود. در کنار این نکته نیز ۱۰۰ میلیارد تومان برای فاضلاب دهدشت نامه نگاری خواهد شد تا مجوز آن گرفته شود.
معاون وزیر نیرو برای چرام نیز اعتبار در نظر گرفت و ادامه داد:  شهرستان چرام نیز ۵۰ میلیارد تومان از ماده ۵۶ برایش در نظر گرفتیم تا در سازمان برنامه بودجه ردیف اختصاصی بگیرد. در حوزه ملی هیچ اعتباری برای اصلاح شبکه وجود ندارد و اعتبارات ما صرفا توسعه ای است.
دکتر هاشم امینی در پاسخ به درخواست فرماندار برای تخصیص اعتبار جهت حل مشکلات زمین های طرح ولایت و بسیجیان گفت:  بر اساس قانون و ماده ۲و۳ زمین شهری اشاره داد که شخصیت های حقیقی و حقوقی از  هر مجموعه ای که می خواهد باشد نسبت به تفکیک هر نوع زمینی اقدام کنند باید هزینه های آماده سازی آن را پرداخت کنند. به جز مسکن مهر سابق و نهضت ملی فعلی که هزینه هایش را وزارت نیرو ، سازمان برنامه بودجه کشور و شرکت آبفا.
این صحبت های دکتر امینی با واکنش تند موحد و محقق زاده موجه شد تا جایی که وی با کمی تعمل دستور داد مشکل طرح ولایت و بسیجیان از محل تنش آبی ، زیرساخت های آبی آن رفع شود.
برای روستا های کهگیلویه بزرگ نیز  از ردیف ۳۰۰۶ یک عددی در جلسه ای که قرار است برگزار کنیم تخصیص خواهیم داد.

***

در این نشست سید محمد موحد از تصویب طرح تأمین آب شهر دیشموک ذیل ماده ۲۳ در سازمان برنامه و بودجه خبر داد.وی با بیان اینکه اگر زحمات قرارگاه خاتم نبود قطعاً این میزان از پیشرفت محقق نمیشد، افزود: چرا که اعتبارات به صورت قطره چکانی تزریق می‌شود.حجت‌الاسلام موحد از تصویب شدن چاروسا و دیشموک به شهرستان خبر داد و گفت: این تصویب نامه آماده است که وارد صحن شود.نماینده مردم کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضلات فراوان دو بخش دیشموک و چاروسا، گفت: خوشبختانه این ماده ۲۳ تصویب شد و در ردیف بودجه گرفت تا کمی از مشکلات شان حل شود.

**

حجت‌الاسلام علی وحدانی‌فر امروز در دیدار معاون وزیر نیرو و مدیرعامل آب و فاضلاب کشور وزارت نیرو را از دستگاه‌های برتر دولت خواند و گفت: یکی از عوامل موفقیت شهید جمهور وزارت نیرو است در وزارت نیرو با برنامه‌ریزی و تدبیر و استفاده از نیروهای مجرب اقداماتی انجام گرفته که چالش‌ها برطرف شده است.

امام جمعه کهگیلویه نیزگفت: ما کمتر از موفقیت‌ها گفتیم اما یادمان نمی‌رود در مناطق گرمسیری مکرر قطعی برق بود در دولت سیزدهم این مشکل کمتر پیش آمد.

وی با اشاره به اینکه در دهدشت هزینه احداث کمتر از ترمیم و نگهداری است،افزود: فرسودگی و عدم ترمیم باعث هدررفت آب شده است. امام جمعه کهگیلویه بیان کرد: با اجرای طرح‌های بسیجیان، ولایت و مسکن ملی سه هزار خانوار خانه‌دار می‌شوند اما این طرح‌ها بخاطر آب تاکنون ایجاد نشده است.

حجت‌الاسلام وحدانی‌فر با اشاره به روانه شدن فاضلاب دهدشت به سد کوثر از وضعیت آب سد کوثر ابراز نگرانی کرد و گفت: به جای اینکه برای پتروشیمی دهدشت از مارون برداشت کنیم می‌شود از فاضلاب استفاده کرد.

وی تاکیدکرد در همه جای دنیااز پساب برای طرح های صنعتی استفاده می شود.

این سخن امام جمعه کهگیلویه باواکنش معاون وزیرنیروهمراه شدووی تاکیدکرد باجذب مشاور در یکسال گذشته وتحقیقات و بررسی های بعمل امده نشان داده شد که این فاضلاب تاثیری در سد کوثرندارد و املاح قبل از ورود  به سد باعوامل محیطی وفرایندهای مختلف جذب وبه سدوارد نمیشود .

**

ارش مصلح نیز گفت: اگر فقط یک وزارتخانه همواره بابد از شهید رییسی یاد نماید آن وزارت نیرواست و دولت شهید رییسی در حوزه اب دراین سه سال بیش ازسه هزارمیلیاردتومان ابلاغ شده است
مدیرعامل آب منطقه ای استان گفت: اگر ۶۱پروژه در حال انجام به بهره برداری برسند ۹۰درصدازجمعیت استان ازنعمت اب شرب پایداربرخوردارمیشوند و ۶۰هزار هکتار اراضی دیم به ابی تبدیل میشودوسالانه ده هزار میلباردتومان گردش مالی و ۲۰۰مگاوات به ظرفیت برق استان ازطریق برق ابی و ۲۰۰میلیون مترمکعب برای صنایع مهار خواهد شد که شاهد تحول اساسی خواهیم بود.
وی افزود: درطول دولت شهید رییسی  ۲۵۰ مناقصه ه ارزش ۴تریلیون تومان برگزار کردیم و باجذب دوهزارمیلباردتومان اعتبار جذب شد و
۱۱۰۰میلیارد تومان امسال اعتبار مصوب لست

مصلخ ادامه داد: مهمترین پروژه های ما درکهگیلویه بزرگ است و طرح ابرسانی به چهارشهر دهدشت وچرام سوق ولنده به ۲۴۰هزار نفر ابرسانی خواهد شد.
پرپژه ابرسانی به لیکک ازسدکو اب ۸۵هزارنفر را تامین می کند
وی گفت: پروژه دهدشت غربی، سدهای درحال مطالعه و ابرسانی به دبشموک ازدیگرطرح هااست.

***

سید حمزه محقق‌زاده نیزگفت: توزیع شبکه اب دهدشت نیازمند حمایت ویژه از سوی وزارت نیرو است.
فرماندار کهگیلویه ادامه داد: شصت درصد هزینه بیت المال که آب به دهدشت پمپاژ میشود به علت گذر لوله زیر مناژل مسکونی و ترکیدگی لوله ها هدر میرود.
وی گفت: برای ساماندهی وتجهیز ایستگاه دمدره ۳۰میلیاردتومان و
برای تعویض وجابحایی خطوط لوله از تپه بردیان منبع ذخبره که ازروستای تل زری عبورکرده ۷۰میلیارد تومان نیازاست.
وی تاکید کرد: ۱۲۰کیلومتر شبکه توزیع باعمر۴۰ساله وفرسوده است و شصت درصد اب استهصال شده هدرمیرود و برای ساماندهی آن۱۵٠ میلیاردتومان نبازمندیم که اگر همین یک مورد انجام شود کاربسیار بزرگی صورت گرفته است.

محقق زاده اصلاح سایز لوله های شبکه موجود راامطالبه دیگری خواند و گفت: برای اصلاح شبکه لوله روستاهای مختلف دهدشت اعتباری درحدود ۵۰۰میلیاردتومان نیازاست.
فرماندار کهگیلویه بیان کرد: ۷۰کیلومتر از فاضلاب دهدشت اجرایی نشده است و این طرح به عنوان مطالبه مهم شهروندان نگاه اعتباری ۳٠٠میلیاردتومانی می‌طلبد.

محقق‌زاده گفت: در نهضت ملی مسکن دو پروژه مهم شامل ۱۰۱۰واحد در برج علیشیر و۸۴۰واحد در محدوده دانشگاه آزاد نیازمند توسعه شبکه آب است.

 

***

امید صالحی نیز گفت: به منظور پایداری و تامین آب و تسریع در روند آبرسانی به چهار شهر این بازدید ها انجام شد.

 

وی به ایستگاه پمپاژ آب دم دره اشاره کرد و گفت: علی‌رغم کارهای انجام گرفته ایستگاه پمپاژ آب دم دره در حال حاضر راکد مانده و زیرا برای اینکه آب دهدشت باید از سد کوثر تامین شود، در یک بازه زمانی کوتاه مدت در چرخه پدافند غیرعامل بخشی از آن بهسازی خواهد شد. صالحی خاطرنشان کرد: در جهت تامین آب پایدار برخی روستاهای چرام، سوق و دهدشت در مدار بهره‌داری قرار خواهد گرفت.

مدیر عامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد تصفیه خانه فاضلاب دهدشت را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه مدول اول این تصفیه خانه به صورت برکه تثبیتی کار شده، نیاز به احداث مدول دوم است.وی با اشاره به اینکه برای احداث مدول دوم ۷۰ میلیارد اعتبار نیاز است، افزود: از ۱۲۰ کیلومتر شبکه فاضلاب شهر دهدشت حدود ۴۴ کیلومتر اجرا شده است.صالحی اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل شبکه های فاضلاب دهدشت را ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.وی در خصوص شبکه توزیع آب در دهدشت، گفت: ۲۲۰ کیلومتر شبکه توزیع در دهدشت وجود دارد که از این مقدار ۱۱۰ کیلومتر آن فرسوده است.صالحی خاطرنشان کرد: باتوجه به بازدیدهای انجام گرفته اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب شهر دهدشت در اولویت کاری قرار خواهد گرفت.

 

 

 

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

نظرسنجی

    • آخرین اخبار
    • پربازدیدترین اخبار

    ویدیو ها

    همراه اول

    بالای صفحه
    طراحی سایت