صدای جنوب: سید عنایت هاشمی منش، امامجمعه گچساران ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی با اشاره به مناسبتهای این هفته گفت: شنبه هشتم ربیعالثانی، میلاد باسعادت امام حسن عسکری علیهالسلام است که این روز خجسته را تبریک عرض میکنم. پیامبر اکرم (ص) در روایتی […]
صدای جنوب:
سید عنایت هاشمی منش، امامجمعه گچساران ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی با اشاره به مناسبتهای این هفته گفت: شنبه هشتم ربیعالثانی، میلاد باسعادت امام حسن عسکری علیهالسلام است که این روز خجسته را تبریک عرض میکنم. پیامبر اکرم (ص) در روایتی شأن و جایگاه امام حسن عسکری علیهالسلام را گوشزد میکنند آنکسی که دوست دارد روز قیامت خداوند را در حالی زیارت کند که از فائزین باشد زیر چتر و پرچم ولایت امام عسکری علیهالسلام قرار بگیرد.
وی افزود: در قرآن کریم فوز سه گونه است، اول آن زمانی که انسان را از آتش جهنم رهایی میبخشند و فوز دوم نیز فوز کبیر است که بعدازاینکه عذاب الهی از انسان برداشته شد دعوت به بهشت میشود و فوز سوم به نام فوز عظیم است که بالاترین و بهترین فوز است و همان مقام رضای الهی است.
امامجمعه گچساران تصریح کرد: بنابراین سه فوز مبین، کبیر و عظیم در سایه ولایت امام حسن عسکری علیهالسلام تحقق پیدا میکند و در حقیقت باید سیره اهلبیت علیهمالسلام را در زندگیمان جاری و ساری کنیم تا سعادت دنیوی و اخروی نصیبمان شود.
حجتالاسلام هاشمی منش اظهار کرد: از ۲۴ مهرماه تا ۳۰ مهرماه هفته پیوند اولیا و مربیان نامگذاری شده است. خانه و مدرسه برای یک انسان شیعی باید به محل تربیت اسلامی فرزند تبدیل شود و اساس تعلیم هم در خانه و مدرسه به سمتوسوی تعالیم اسلامی باشد اما در کنار این خانه و مدرسه ضلع مهم مسجد وجود دارد که بهترین محل برای تربیت همین مسجد است چراکه اساس انقلابها از مسجد شروع میشود و در مسجد است که باورها، اعتقادات و نظم و نظمپذیری تقویت میشود.
خطیب جمعه گچساران گفت: البته اگر این سه ضلع خانه، مدرسه و مسجد باهم هماهنگ باشند؛ تربیت اسلامی و آیندهای روشن را میتوان برای فرزندانمان در نظر گرفت. نهاد خانه و مدرسه باید ارتباطش با مسجد را قوی کند و باید فضای نمازخانه مدارس مکانی برای تقویت باورها و همچنین اثر گزاری فضای علمی را فراهم کند.
وی افزود: در روایتی آمده است که فرزندان سهساله بالاتر را وارد مساجد کنید، علم بهتنهایی انسانساز نیست و چهبسا انسانهایی که علمدارند امام سلطنت میکنند و بمب بر سر مردم میریزند لذا در کنار علم باید معنویت و تزکیه هم رشد یابد و در کنار آموزش و علم مسئله تزکیه و پرورش فرزندان هم در نظر گرفته شود.
امامجمعه گچساران تصریح کرد: دهم ربیعالثانی سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها استان که به همه مؤمنین و مؤمنات تسلیت عرض میکنم، روز جهانی استاندارد، روز جهانی ریشهکنی فقر، روز جهانی غذا روز جهانی ورزش و تربیتبدنی را در همین هفته داریم و از همهکسانی که برای فرهنگسازی این روزها تلاش میکنند تشکر میکنیم اما باید نقاط قوت این موضوعات تقویت و نقاط ضعفشان نیز برطرف شود.
حجتالاسلام هاشمی منش اظهار کرد: بااینحال در حوزه سلامت آن جامعهای سالم است که بتواند در عرصههای مختلف ادعای قدرت بکند، پس برای اقتدار، پیشرفت، توسعه و پویایی جامعه نیز افراد جامعه باید سالم باشند اگرچه نقش عمده سلامت به غذایی است که استفاده میکنم و بخش دیگر به ورزش برمی گرد که باید توجهات لازم را داشته باشیم.
خطیب جمعه گچساران گفت: هفته گذشته شاهد نماز جمعه باشکوه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب بودیم که به «جمعه نصر» نام گرفت، سیل عظیم جمعیت را شاهد بودیم و نشان داد که شعار ما با ولایت زندهایم یک اندیشه و باور برای ملت بزرگ ایران است و هیچگاه ملت بزرگ ایران از این اندیشه فاصله نخواهند گرفت.
وی افزود: در تقویم ایران اسلامی دو روز دیگر باید بهعنوان یومالله ثبت و ضبط شود که یکی روز دهم مهرماه است که وعده صادق ۲ شکل گرفت و هیمنه رژیم صهیونیستی شکسته شد و دیگری هم روز ۱۳ مهرماه است که حماسه بزرگ ملت را در جمعه نصر شاهد بودیم. بیانات رهبر معظم انقلاب وجهه مضاعفی از عزت، اقتدار و حماسه را به این ایامالله بخشید خطبههای عظیمی که در آن با روشنگریهایی که بیان شد وسوسه خناسان را از بین برد و روحیه جبهه مقاومت را دوچندان کرد.
امامجمعه گچساران تصریح کرد: امروز رژیم غاصب صهیونیست برای نابودی خودش جلودار شده است و بعد از یک سال از عملیات طوفان الاقصی و مقاومت مردم غزه و لبنان، صهیونیستها بهجایی رسیدهاند که مهمترین دغدغهشان حفظ موجودیت خودشان است. این یعنی مجاهدات مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته رژیم صهیونیستی را ۷۰ سال به عقب بازگرداند و در آینده نزدیک هم جبهه مقاومت پایان اسرائیل را اعلام خواهد کرد.
حجتالاسلام هاشمی منش اظهار کرد: نکته دیگر اینکه خطابم به معتمدین، بزرگان و ذینفوذان در شهرستان، استان و هرکسی که دغدغه دین و آینده این سرزمین را دارد، است. این روزها متأسفانه میبینیم که خانواده متوفی بنرهای آنچنانی به جهت اطلاعرسانی از مراسم ختم، سالگرد یا چهلم آن شخص وفات یافته را در انظار عموم نصب میکند و اما تأسفبارتر اینکه میبینیم اخیراً عکس متوفی خانم را در بنرها چاپ میکنند و در انظار عموم مردم قرار میدهند که خیلی کار قشنگی نیست و در شأن مکتب شیعی هم نیست چراکه این افراد همان ناموس ما و شماها هستند.
خطیب جمعه گچساران گفت: مسئله دیگر اینکه اولاً نصب چنین برنرهایی نفعی برای آن خانم متوفی ندارد و متأسفانه بدعتی است که گاهی اوقات تبدیل به یک فرهنگ غلط میشود که باید جلوگیری شود و معتمدین و ذینفوذان باید جلوی این حرکتها و کارهای غلط را بگیرد.
وی افزود: گزارشی که به گوش بنده رسیده است که بازهم جای تعجب دارد اینکه برای دو ساعت مراسم در یک مسجد یا حسینیه، صاحب مراسم باید هزینه هنگفتی را متقبل شود و از آنطرف هم باید تمام ملزومات را برای مراسم بیاورد که این حرکت هم خیلی کار پسندیدهای نیست و باید با رغبت باشد و نکته دیگر اینکه اساس مساجد و حسینیهها برای اجتماعات است و البته نباید صرفاً برای مراسمات فاتحهخوانی باشند و باید محل تبلیغ دین اسلام، محل ترویج فرهنگ و معارف اسلامی باشد و نباید تبدیل به فضایی برای کسب درآمد و دیگر موارد باشد.
///
امام جمعه شهرستان بهمئی بیان کرد: یکی از ظرفیت های خوب برای شهرستان هم در امور فرهنگی و اجتماعی و عمرانی و خدماتی فعالیت میکندقرارگاه جهادی پیشرفت منطقه ای حضرت ولیعصر است که نقش حمایتی دارد و حقیقتاً یک ظرفیت است مسئولان از این ظرفیت استفاده کنند و همکاری و همراهی کنند.وی درپایان افزود: به این قرارگاه هم توصیه میکنم نظام مسائل شهرستان را در حوزه های مختلف شناسایی کند هدف گذاری و برنامهریزی کند و جهادی وارد میدان شود که آثار و برکات آن را مردم مشاهده کنند و محصول این خدمات هم نمایان شود همگان بدانیم شاخص در موفقیت فعالیتهای تربیتی و فرهنگی و اجتماعی پررونق بودن مساجد است امروز ماموریت مشترک همه فعالان فرهنگی و نهادهای تربیتی و فرهنگی مساجد میباشد از زحمات و تلاشها و خدمات این مجموعه به گروههای هدف تشکر و قدردانی میکنم.
////
////
حجتالاسلام علی وحدانی فر در خطبه های نماز جمعه این هفته دهدشت با رعایت تقوا و پرهیز از حرامات دعوت کرد و با اشاره به یک سالگی عملیات طوفان الاقصی، گفت: این عملیات مهم و حیاتی جبهه مقاومت بود.وی با اشاره به شهادت بیش از ۴۰ هزار شهید در غزه، گفت: دستاوردهای کم نظیری جبهه مقاومت داشت، صهیونیست ها در جنگ روایتها شکست خورد.حجتالاسلام وحدانی فر با بیان اینکه مهاجرت معکوس نیم میلیون نفر از سرزمین اشغالی و آوارگی ۲ میلیون نفر سابقه نداشت، افزود: به فرموده رهبر معظم انقلاب طوفان الاقصی رژیم صهیونسیتی را ۷۰ سال به عقب برگرداند.خطیب جمعه دهدشت اذعان کرد: گنبد آهنینی که ادعا داشتند پشه در آسمان را هم رصد می کند اما طوفان الاقصی نشان داد اینطور نیست، بزرگترین شکست امنیتی را رژیم در طوفان الاقصی خورد.وحدانی فر تحلیل این روزها در خصوص عملیات ها و حوادث اخیر، گفت: جنگ است و طبیعتا زد و خورد دارد، اولا آمریکا بداند هر موضعی از جمهوری و مقاومت آسیب ببیند آمریکا مقصر است ثانیا هر جنگنده ای به آسمان ایران بیاید دیگر فرودگاهی برای فرود نخواهد داشت.وی با بیان اینکه طوفان الاقصی همه باورها را زیر سوال برد، افزود: خوب می دانند که ایران نه عراق است نه یمن نه سوریه و.. اینجا جمهوری اسلامی ایران مهد دلیران است.امام جمعه کهگیلویه با استناد بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر برای همه زمانها آماده باشید، گفت: اسلحه به مقاومت دادیم از این ببعد بیشتر هم حمایت خواهیم کرد.وی به دریافت مدال فتح سردار حاجی زاده اشاره کرد و گفت: سربازان جان بر کف که از افتخارات سپاه سرافراز هستند.
حجتالاسلام وحدانی فر با بیان اینکه در صنعت هوا و فضا تحول ایجاد کرد، گفت: داشتن چنین ظرفیت هایی برای ایران امید بخش است مالک اشترهای امیرالمؤمنین تا ظهور سلامت باشند.
///
حجت الاسلام سید نورالله افشار در خطبه های نماز جمعه این هفته شهر چرام گفت: امام حسن عسکری علیه السلام فرمود دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیز نمی باشد عبارتند از ایمان و اعتقاد به خداوند، نفع رساندن به دوستان و آشنایان، که با این دو خصوصیت از اهل تقوا خواهیم بود.
امام جمعه چرام افزود: با فرارسیدن هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) و سالگرد حماسه طوفان الاقصی، جریان رسانهای حامی صهیونیسم یک خط پررنگ و جدی را در خصوص شبههافکنی برای تخریب و تحریف این حماسه پیش گرفتند.
وی با بیان اینکه این حرکت کاملا فلسطینی بود، ادامه داد: بن گوریون ۳ اصل را برای جنگ های اسرائیل تعیین کرده بود، جنگ پیش دستانه و غافلگیری دشمن، دور ماندن شهرهای اسرائیل از جنگ و سریع وکوتاه بودن جنگ و فرسایشی نشدن آن که صهیونیست ها در هر سه اصل شکست را متحمل شده اند.
افشار با بیان اینکه نتانیاهو بعد از ۷ اکتبر سال گذشته در حمله به غزه چند هدف داشت، عنوان کرد: این اهداف عبارتند از اینکه حماس را سرکوب کند، اسیران صهیونیست ها را آزاد کند، بر غزه مسلط شود و جلوی موشک های حماس را بگیرد اما بعد از یک سال به اهداف خویش نرسیده است و افکار عمومی صهیونیست ها، عصبانی و مضطرب هستند و صهیونیست ها که رویای سلطه بر نیل تا فرات را داشتند در فلسطین اشغالی شکست خورده اند و فتح قدس به لطف خدا انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: صهیونیست ها بدانند دیگر دوره خویشتنداری یکجانبه ایران به پایان رسیدهاست، رژیم صهیونیستی در صورت حمله مجدد به ایران پاسخ کوبندهتری دریافت خواهدکرد، ایران خواستار گسترش جنگ نیست. ما خواهان آتشبس در لبنان و فلسطین هستیم، اما بهشرط حفظ حقوق مردم این کشورها.
افشار ادامه داد: نیروهای نظامی ما به کشورها و طرفهای ثالث توصیه کرده اند در هیچگونه حمله یا اقدام اسرائیل علیه ایران مشارکت نکنند در غیر این صورت، ایران پاسخ خواهد داد و خاک آن کشورها به عنوان هدف مشروع برای ما خواهد بود.
وی در بخش دیگیر از سخنانش گفت: از اینکه یکی از فرزندان چرام ریاست دانشکده صنعت ومعدن چرام را به عهده گرفتند جای سپاس وتقدیر از مسولان مربوطه را دارد.
افشار با بیان اینکه مراکز علمی مثل دانشگاها باعث توسعه فرهنگی و علمی میشود به همین خاطر چند نکته را بیان دارم، افزود: دانشکده صنعت ومعدن بیش از یک دهه است که افتتاح شده است با کمال تاسف شهر چرام از بسیاری زیر ساخت ها محروم است برای مثال خوابگاه دانشجویی که معمولا همراه دانشکده ها احداث میشود نداشتیم و حال آنکه بیش از یک دهه از افتتاح دانشکده می گذرد.
وی ادامه داد: یا یک چمن ورزشی مصنوعی با کیفیت در شهر وجود ندارد یا ساختمان دانشکده دارای نواقصی بود و در برخی سال ها هیات علمی که شرایط دانشکده را می دید انصراف می داد، دانشجویی که شهر چرام را برای ادامه تحصیل انتخاب می کند قطعا توجه به چنین زیرساخت هایی دارد و اگر نباشد استقبال ضعیف است.
امام جمعه چرام اضافه کرد: مثل سال های گذشته که ارتباط با دانشکده داشتم اما تعداد دانشجو کم بود وعلی رغم اینکه رشته خوب و پردرآمد مهندسی نقشه برداری را برای دانشکده چرام در نظر گرفتند اما باز هم استقبال قابل توجهی نشد و در دوسال گذشته طبق نقل مسولان دانشکده، سال ۱۴۰۱ دوازده نفردانشجو و سال ۱۴۰۲ ده نفر دانشجوی غیر بومی استقبال کردند با مشورتی که با دلسوزان و صاحب نظران داشتم چند پیشنهاد به مسولان دانشگاه می دهم شاید رشته های علوم انسانی مثل حقوق و مشاوره و.. یاعلوم پزشکی مثل پرستاری و.. با امکانات مطلوب برای دانشجویان بتواند کمکی به وضعیت غیر مطلوب فعلی بکند.
وی با بیان اینکه پیشنهاد دوم این است، چندین سال قبل دانشگاه پیام نور در چرام وجود داشت و چندسالی است که از این مرکز علمی محروم شده ایم و سالی که پیام نور جمع شد بالای دویست نفر دانشجوی بومی داشتیم و الان نیز تعداد زیادی از دانشجویان پیام نور دهدشت از فرزندان و جوانان چرامی هستند توافقی بین دانشگاه یاسوج و دانشگاه پیام نور شود و ساختمان دانشکده چرام در اختیار دانشگاه پیام نور قرار گیرد تا رونق این مرکز علمی را شاهد باشیم و یا طبق نقلی قرار است دانشکده چرام ، مرکز رشد گردد اگر بنا براین موضوع است این مکان یکی از قطب ها ومراکز تحقیقات و رشد و شرکت های دانش بنیان در استان شود و از ظرفیت جوانان چرامی و سایر مناطق استفاده شود.