از کتاب «دختر حنا» با حضور نویسنده و تصویرگر آن در همایش بزرگ هفته ملی کودک در کهگیلویه (دهدشت) رو نمایی شد.
صدای جنوب:
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه، عبدالکریم عبودی خبر رونمایی از کتاب «دختر حنا» با حضور نویسنده و تصویر گر آن در همایش بزرگ هفته ملی کودک در دهدشت را داد و گفت: مراسم «روز جهانی کودک» فرصتی است تا نگاههایمان را به سوی آیندهسازان این مرز و بوم معطوف کنیم.
وی تصریح کرد: کودکان با شادی و نشاط خود، امید به زندگی را در خانوادهها زنده نگه میدارند و نقش مهمی در زیربنای ارزشها و فرهنگ جامعه ایفا میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه افزود: در این همایش که با برنامههای متنوع فرهنگی و هنری همراه بود، از کتاب «دختر حنا» با حضور نویسنده و تصویرگر آن رونمایی شد.
عبودی خاطر نشان کرد: این کتاب که در شهرستان کهگیلویه رونمایی شده است، نمادی از تلاشهای فرهنگی منطقه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: ما در نظر داریم از این فرصت بهرهبرداری کرده و با رونمایی از کتابهای نویسندگان محلی، فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در سطح شهرستان ترویج دهیم.
عبودی ابراز امیدواری کرد: با این اقدامات، بتوان گامهای مؤثری در جهت ارتقای فرهنگی جامعه برداشت.
در پایان، رئیس اداره ارشاد کهگیلویه از همه خانوادهها خواست تا با حمایت از کودکان و ترویج فرهنگ مطالعه، نقش خود را در ساختن آیندهای روشن برای جامعه ایفا کنند.
زهرا نعمت الهی نویسنده کتاب «دختر حنا» در حاشیه رونمایی از این کتاب که شامگاه پنج شنبه در فرهنگسرای شهر دهدشت برگزار شد، در گفت و گو با روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه گفت: اولین جلد از مجموعه داستانهای «بچههای سرزمین مادری» است که توسط انتشارات مهرسا به چاپ رسیده است.
وی تصریح کرد: این مجموعه داستانها به روایت زندگی کودکانی در نقاط مختلف ایران میپردازد که هرکدام در تلاشاند میراث خانوادگیشان را که یک کسبوکار بومی است، با راهکارهای خلاقانه زنده نگه دارند.
نعمت الهی افزود: داستان «دختر حنا» در شهر یزد و در یک کارگاه «حناسایی» جریان دارد و قهرمان این داستان دختری از قوم بلوچ است.
وی تصریح کرد: داستان دارای درونمایه کارآفرینی است و به کودکان این پیام را منتقل میکند که میتوانند فراتر از محدودیتهایشان به افقهای تازه فکر کنند.
نویسنده کتاب «دختر حنا» ادامه داد: کودکان باید به شیوههای تولید جدید بیندیشند و سرمایههای خانوادگیشان را به شکل بهینهتری افزایش دهند.
نعمت الهی خاطر نشان کرد: این داستان مهارتهای حل مسئله، تصمیمگیری و خلاقیت را به کودکان آموزش میدهد و آنها را با میراثهای فرهنگی و خانوادگی آشنا میکند.
وی بیان کرد: در پسزمینه تصاویر این داستان، بنایی تاریخی که جزو میراث ملی ایران است، دیده میشود و این بناها که به نام مازارها شناخته میشوند، امروزه تعداد کمی از آنها در یزد باقی مانده و متأسفانه تغییر کاربری دادند.
نعمت الهی ادامه داد: در این داستان، کودکان بهطور غیرمستقیم با این بنای تاریخی، قومیت بلوچ و شهر یزد آشنا میشوند.
نویسنده کتاب حنا خاطر نشان کرد: این کتاب به مناسبت هفته ملی کودک توسط انتشارات مهرسا منتشر شده و امیدواریم به چاپهای متعددی برسد.
تصویرگر کتاب «دختر حنا»: زهرا محمد نژاد
نویسنده کتاب «دختر حنا»: زهرا نعمت الهی
اداره آموزش و پرورش کهگیلویه، شهرداری دهدشت، مدرسه ارتباطات آوای آروان دهدشت و آموزشگاه موسیقی نوای مهر در برگزاری باشکوه این برنامه همکاری و همراهی داشتند و سازمان مردم نهاد سپیداتم با مدیریت فاطمه فروزان از بانیان اصلی در برگزاری این برنامه باشکوه بودند.
این برنامه مهیج و شاد با برنامههای متنوعی از جمله داستان خوانی، فلوت زنی، متیل خوانی و اجرای شعر با حضور کودکان شهر دهدشت برگزار شد و در پایان از نویسنده و تصویرگر کتاب و فعالان این برنامه با اهدا الواح تقدیر و هدایا تجلیل به عمل آورده شد.